KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 4 augusti 2015

ATT ÄNTLIGEN FÅ NJUTA AV SOMMAREN

Vilken otroligt härlig helg det har varit! Tycker t.o.m. jag som inte får bada (vilket grämer mig otroligt), inte får sitta i solen (gör mig ingenting) och fortfarande är tvungen att åka till Visby varje lör-sön. Men...just nu så njuter jag bara av min lata sommar!


Och trots att jag inte tror jag ryckt upp mer än 3 (enstaka alltså) ogräs, så är det riktigt fint och vackert i trädgården. Det blommar ju för fullt, så man tänker inte så mycket på att det mesta i rabatterna inte är planterat utan tagit sig dit själva. Ja, inte höstfloxen ovan förstås.....
Just nu sitter jag i skuggan på altanen och leker med datorn, medan stackars Rolle ligger på knä i "stenhörnan" och rensar. Jag tog en bild, märkte ut vad som skulle behållas och släppte sen honom lös. "Före- och efterbilder" kommer så småningom! 


Bilden ovan är tagen i slutet på "långrabatten" (50 m) och som synes är det en hel del "blandat" där. Så den måste åtgärdas i höst. Återkommer till det också!
I pallkragarna kryllar det nu av nyutslagna dagliljor...man har fullt sjå att hinna med att dokumentera blomningen.Jag är så funtad att när jag inte har nått att göra, t.ex. om jag inte kan sova - fast det kan jag just nu för jag har för första gången i mitt liv hemfallit åt insomningstabletter - så får jag massor av idéer. Och just nu sitter man ju där på dagarna och glor och då kom jag på att det lilla bordet och den långa arbetsbänken jag har på altanen var felplacerade! Alltså nu, först efter hela 10 år upptäckte jag det!? 


Här ovan skymtar man det lilla bordet med två stolar som vi aldrig sitter vid utan bara har som extrabord till vänster bakom alunroten. Bänken syns det en aning av bakom krukorna som står på den vinterförvarade poolen. Till höger om bänken står en stor plåtkruka med 3 st tomatplantor - som började skymma fönstret!


Så hastigt - och kanske mindre lustigt för honom - så fick Rolle flytta om allt. Och gissa om jag blev nöjd. Nu har man - alltså vi två - en liten plats att sitta på i SOLEN framåt kvällen, eller i skuggan på morgonen.  Tomatkrukan placerades - med hjälp av pirra (potatiskärra) längst bort i hörnan och så dekorerade jag om med lite plantor. Vid det här laget hade Rolle fortsatt med sitt trädgårdsjobb - han klippte gräset i "parken" - så jag dukade fram Sangria med massor av is och ropade att han måste ta en liten drickapaus. Det var väldans varmt.....och pausen uppskattas verkligen!


Även Santos tyckte det var varmt. Inte så konstigt när han ligger och steker sig på ett svart altangolv i strålande sol. Så han tiggde till sig några isbitar - fast han fick ingen Sangria!


Efter sangriapausen var det så småningom dags för middag och sen letade jag fram några bilder på mig och min kära kusin Monica. Det är jag till vänster och kussen till höger.Vi var alltid tillsammans som barn och nu när hon fyllde år - hon är två år äldre än mig - så tyckte jag att jag skulle göra ett roligt grattiskort. Vilket jag hoppas hon har fått idag!?

Susie

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det härligt att det äntligen blev lite bättre väder, men jag förstår att det grämer dig att du inte kan få använda poolen, men det kommer väl en sommar till och då kanske det dessutom blir sommarväder också.
Du har det så fint i trädgården - Rolle gör ett bra jobb under din ledning. ;)
Kram, Ingrid

(Tack för kortet!)

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilket fint inlägg, och du har en riktigt fin trädgård. Härligt att du orkar njuta av den.
Kram Marika!

Evas Kvarnaro sa...

Vilka söta små-tjejer, du gillade även hundar som gosedjur ser jag, hade du något namn på din pudel. jag hade mest nallar som gosedjur med lustiga namn.
Det var jätte kul att få se bilder på dig som liten, visa gärna fler.

Isbitar till Santos, jaha gillar han det kan han väl få svalka av sig med dem, hi hi hi . . .
Det är inte lätt att vara djur i värmen, men de hittar skuggan själva om de vill ha den.
Ja vi fått en riktig goe värme nu, det är vi alla värda nu tycker jag.
Men tyvärr kommer dunder och brak i morgon, så blir det när varmt och kallt bråkar med varann. Hoppas värmen orkar tillbaka sen.

Jisses Susie att efter 10 år SE att arbetsbänken är felplacerad, hi hi hi ..
Åhh så många olika vackra dagliljor. Jag har några 'fådda' av Maria som är på gång att slå ut nu, tack vare värmen.

Det var en god idé du gav mig att markera med bild vad som ska bort,
och sedan 'släppa lös' sin äkta hälft, *he he he*
Men nu gör jag precis som du, njuter för fullt av att bara sitta och titta.
Det kan inte Rolf göra för länge, han ska till varje pris pilla med något,.
igår vid skuggsidor målade han gavlarna, fönsterna på huset m.m.
Sen är han så nöjd när han få se ut som målarmästare kladd, *fniss*
Men innan den värmen vi fick nu så klippte vi en hel del träd, bäst att passa på i JAS månaden.

Den där blåa höstfloxen är riktigt vacker ! Tummen upp !
Fortsätt att njuta och ta hand om dig, kram/ Eva


Marlise sa...

Hej Susie
Schön, zu lesen, das es dir gut geht,
Rolle arbeitet viel,
der Garten sieht super aus.
Ganz lieben Dank
für deine schöne Karte.
Wir haben uns sehr gefreut.

Kul att läsa att du var okej,
Rolle mycket arbete,
trädgården ser bra ut.
Mycket varmt tack
för din vackra kort.
Vi var mycket nöjda.
Stor Kram Marlise......och Brigitte

mammi sa...

Då gör jag ett nytt försök, att inte datorn fattar när man trycker fel !!!! Inte få bada, men tänk att du kan titta på poolen varje dag, tänk på oss stackare som inte ens har nån att glo på. Som vanligt visar du ju en massa underbara bilder, man kan bli avundsjuk för mindre. Elvis vill tala om en sak. Han käkade nästan upp mitt minneskort, sedan jag hade lagt in fotona i datorn. Han verkade helt oskyldig när jag bannade honom. Hans blick sa : det va ju så kul att lyckas få tag i det !!
Håller på att rensa ogräs så in i norden, efter det som har hänt p gr. a vägbygget. Vi har sen slutet på 90-talet, fått besked att vår infart från Ksd hållet skall vara som den alltid har varit. Nu får vi reda på att det gäller nya lagar sen 2007, inte en dj-el har så mycket som viskat nåt om det. Skrev ett brev där jag inte var så snäll i mun, av "misstag" råkade jag skicka det till huvudkontoret i Borlänge. Talade om precis hur vi blivit behandlade och det vidriga bemötande vi fått. Hamnar kanske på Hinseberg !!!!
Kram från oss tre

Yvonne Blom sa...

Det är roligt att göra om, fundera ut nytt och få det genomfört. Härligt att det blev bra! Vilket fint kusinfoto! Svartvita kort på människor är ofta så mycket finare än färgbilder.
Ha det fortsatt bättre! Kram

TantGlad sa...

Du har det så fint i din trädgård. Många vackra blommor som du kan sitta och beundra och njuta av.
Finfina bilder.
Inget bad här heller. Jo.....doppat fötterna har jag gjort. Men på fredag då banne mig......blire stranden.

Tänk hur man kan se saker efter en sån lång tid, och ser det är felplacerat. Men bättre sent än alldrig.

Ha en jättefin dag.
Kramelikram

lavendia sa...

Inget ont som inte har något gott med sig. Med tanke på dina nya omplaceringsideer.
Din kusin kommer att bli överraskad för det fina kortet. / Britt