KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 5 juli 2015

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR...

Nej, nu är det verkligen hög tid för ett nytt inlägg! Även om jag inte har så mycket att berätta och att det jag berättar egentligen är jäkligt tråkigt, jag "läcker" nämligen massor fortfarande. Men...det blir inte så mycket om just det!

Fast här hemma är det fint, det blommar för fullt och just nu svischar Rolle förbi på gräsklipparen. Han ska klippa "innertomtens" alla sidor samt "förträdgården".
Var nog ett bra tag sen han gjorde det, men jag har inte velat tjata på honom. "Parken" däremot har han både klippt, ansat runt dom nysatta (förra våren) små träden och dessutom vattnat i timmar. Det gäller att hålla efter nya plantor.....

Gårdagen spenderades till största delen på akuten. Hade fått en tid för omläggning vid 08.30 - med förbehållet att om det var det många allvarligt akutbehövande så fick jag vänta. Och det var det.....
Jag var ju dock förberedd så jag tog med en god bok, skickade Rolle på en jättelång prommis i sval skog med Santos och vid halv elva kom jag äntligen in. Sen tog det fram till tolv innan jag var klar och då åkte vi till Max för att köpa nått att äta.


Rolle tog en stor hamburgare och så köpte han en kycklingburgare till mig. Normalt sett brukar jag gilla Max bättre än McDonalds men herregud vad äcklig kycklingen var! Det var så illa att Santos knappt ville äta av den. Han föredrog brödet framför kycklingen!!
Det var inget fel på kycklingen annat än det smakade inte kyckling(???) med marinad, utan nått väldans konstigt!? Man kan fråga sig vad man åt faktiskt.


Varje gång vi åker till eller ifrån Visby, så åker vi det vi kallar "innervägen". Kustvägen har fått massor av konstiga hastighetsbegränsningar och så är det massor av bilar - varav många kör väldigt konstigt för att se naturscenerierna.
Innervägen går förbi våra goda vänner Ingvar & Margareta som har en helt fantastisk trädgård, men man har ju inte precis varit i form för något socialt liv så vi har alltså bara åkt förbi. Tills igår, då lovade vi att komma förbi en kort stund på hemvägen. Vilket vi alltså gjorde.....

Tyvärr hade vi ju "ätit" precis, så vi var tvungna att tacka ner till en - förmodligen - härlig lunch med fisksoppa. Hade varit grejor det! Men vi får be att återkomma. Jag började bli helt slut så det var bara att åka hem och lägga sig i sovrummet med vår portabla AC (22 grader, underbart).


Hos Ingvar & Margareta hade jag tänkt gå runt och titta lite, men jag hittade den här bänken i skugga där jag slog mig ner direkt. Därifrån var det en kort bit fram till den ursnygga området bredvid växthuset och sen gick vi till bilen och åkte hem. Får ta några fina bilder av resten av trädgården nästa gång vi är där.....


"Ruinens" baksida mot vägen, med en rugosabuskros Rugspin till vänster, en rosa buskros rakt fram, en den röda klängrosen Santana rakt fram. Till höger en stor ädelgran som Rolle nu stammat upp!


Det var nämligen så här att när vi satt på altanen härom kvällen så upptäckte jag att man inte längre såg ut i "parken". Ädelgranen som stod rätt fram c:a 10 meter in i parken hade blivit så vansinnigt stor och vid, så den skymde sikten.
Alltså bad jag Rolle att stamma upp den vilket han gjorde (den syns längst upp till höger) och det blev så bra att han fick "blodad tand". Så även den andra granen fick samma behandling. Och jag är enormt nöjd, det ser mer ut som en park nu än ett vildvuxet område.....


Tyvärr har Rolle - som alltså tagit båda bilder ovan samt alla som följer nu - har inte tagit någon på den fina granen sedd från altanen, men jag lovar det kommer!


Rolle är väldans förtjust i den här rugosabuskrosen som heter Pink Robusta och i år håller jag faktiskt med. Den har blivit jättefin!


Här är den enda traktor vi har numera, vår "döda" dekorationstraktor som står bredvid ruinen (tömd på alla farliga vätskor). Jag är väldans förtjust i den och den passar så otroligt bra ihop med rosor, men det gör ju allt rostigt.....
Rolle har sålt dom andra renoverade veterantraktorerna och satsar nu all energi på sin (vår) sportbil, en Mazda Miata. Den är faktiskt redan "tillfixad" och ska bara besiktigas, försäkras och skattas - sen är det dags för en tur. Men...det blir säkert som med poolen, den får stå inne i vinterförvar tills nästa vår!

Här ser man den vackert uppstammade granen!

Som jag berättade i början fick jag vänta väldigt länge innan jag kom in på kirurgakuten igår morse. Med en god bok och ett nyfiket sinne så gick det dock bra. Däremot så undrar jag hur folk tänker när dom åker till akuten!?
Det kom in ett par i 60/65-årsåldern. Jag hörde inte riktigt början, men det hela gick ut på att gubben hade jätteont i skuldran/axeln/armen. Det visade sig att han skulle delta på nått jippo på Fårö för folk med pacemakers. Det gjorde damen i insläppet lite orolig, så hon frågade om det var pacemakern som det var problem med. Men så var det inte. Men det gjorde nu vansinnigt ont, alltså kunde han inte längre delta på det här jippot!!


Jaha!? Och hur länge har du haft ont. Det började för 3 dagar sen svarade frun (hon la sig i hela tiden), men igår hade det blivit hemskt. Hade karln ätit något smärtlindrade? Nej, men hon hade tabletter men dom var så svaga. Få se, frågade damen i insläppet.
 Det visade sig vara dom allra starkaste, så då tyckte hon att gubben kunde ta en tablett 3 gånger om dagen till att börja med.
Nu började hon bli lite misstänksam så när hon på frågan om när dom kommit till Gotland fick reda på att det hade dom gjort med morgonbåten (!) så var det "tack och adjö" direkt.


Dom fick vackert ringa själva och boka in en tid på vårdcentralen "Korpen" i Visby (mitt hatobjekt). Dom blev inte insläppta på akuten, men hon var trevlig och artig hela tiden!
Hade jag suttit där hade jag omgående - ELAKT och HÖGT - frågat; "Hur tänkte ni? Vad tänkte ni med? Och varför åkte ni hit överhuvudtaget när gubben var så dålig? Varför uppsökte ni inte vård på fastlandet!?"


Det  här var ett enda exempel, jag har fler - men damen i insläppet var lika trevlig hela tiden. Helt otroligt! När jag sen gick därifrån vid tolvtiden var hela väntsalen full med folk. Så jag kom nog i rätt tid ändå.
Idag har jag ingen tid alls, utan skulle åka in "om det behövdes". Vilket det gjorde redan i morse. Men jag packade in mig själv så gott det gick, har fått en del saker med mig hem, la ut plastade sittskydd över allt och sen tänker jag klara mig tills i morgon.
Jag grejar inte att sitta där uppe ett antal timmar utan hoppas på att det inte forsar alltför mycket innan besöket i Hemse kl 13.


Just nu sitter jag i skuggan i den otroliga värmen på altanen med datorn, fötterna i kallt vatten och väntar på att Formula One ska börja. Det måste man ju se.....

11 kommentarer:

Marlise sa...

Schön, wieder ein Foto von dir zu sehen!
Füße im kalten Wasser haben wir hier auch.
Einen schönen Sonntag

Trevligt att se ett foto av dig själv!
Fötter i kallt vatten vi har här också.
En vacker söndag, Kram Marlise

Gunborg Uhno sa...

Så tråkigt att det aldrig slutar läcka från ditt sår.Måste kännas botten att ha det så.Fattar inte hur du kan låta så pigg och glad ändå.
I går hade vi fruktansvärt varmt här i Oxelösund.Alldeles för varmt för min smak.
Ha en bra dag.

Gunilla Teckenberg sa...

Den blev verkligen fin den granen! Jag är alldeles för mesig av mig att klippa och stamma upp men jag håller på att "tuffa" till mig. Jag ser ju att det blir så mycket finare.

Tråkigt Susie att du inte blir bra och så denna värme som suger alla krafter, hoppas det utlovade regnet kommer i morgon.

Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Hej nu är vi hemma igen och tack för samtalet Susie. Trist med 'läckan' men någon gång får väl eländet ta sitt förnuft tillfånga.. . . .
Din röst är det full-rulle på, det var gott veta att du ändå är nyfiken vad som händer runt omkring dig, hi hi hi . . . . .
Som jag sa du kunde lyfta på din tunika 'överdel' och visa din mage, då kanske de inget hade att klaga och gnälla på, *fniss* . . . .
Jag brukar oxå ha 'öron uåt', nyfikenhet betyder att man är intresserad av livet,vad som händer andra och inte bara sig själv. Man är ju sig själv närmast så klart, då ser man vilka verkligen ÄR sjuka och vilka som går till akuten för 'en sticka i fingret', *fniss*

Dagen har varit olidlig även för friska personer, när Sverige får värme över 30 gr. då blir det alltid förr eller senare åska, pang,dunder, brak och skyfall, som förstör.
En del frågar oss 'ni som reser utomlands till värmen hur klarar ni det'....
Men det blir aldrig så här tryckande jobbigt, ja det har vi aldrig upplevt.
Luften är klarare och vinden är skön och man slappar på annat vis än hemma
och man har semester då, gör inget hushållsjobb, bara latar sig . . .
förvisso lata jag mig även dessa olidliga heta dagar.

Tvättmaskinen gick för fullt när vi kom hem och det torka lika snabbt.
Jag orkade inte ens hälsa på mina blommor och fråga hur de mådde, hi hi hi
Besöket blir nog på natten . . . . då är det skönast.

Dina blommor växer glatt i värmen det mår de gott av.

Den där 'Putt in' över Östersjön han verkar vara intresserad av Gotland,
han är en 'fule faan', falsk, ful filur. Med den ena handen klappar han folket snällt på axeln, med den andra näven smäller han till utan förvarning

Sköt om dig kram/ Eva
Ps. din tunika är jätte snygg med fjärilar på, gillar den (fjärilar fint).Ölandsvindar sa...

Jag har också känt att allting börjar växa igen. Var ute en sväng alldeles nyss med sekatören och lyckades hitta uteplatsen till sist (något överdrivet bara). Passade också på att ge physalisen en större kruka. Man får ju kvällsjobba nu eftersom jag hatar när det är för varmt. I morgon påstås det att vi ska få regn. Hoppas, hoppas!Just nu är allting på vippen att börja gulna och det är så trist. Den enda som jag önskar att den skulle torka till lite är du.
Kram /Kerstin

mammi sa...

som vanligt en fröjd för ögat. Behöver något positivt att tänka på. Ambulansen var här kl 4 och hämtade Uno.Har ringt akuten och han blev inlagd direkt. Skall själv till en riktig läkare i morgon, sen blir det besök på sjukhuset.
Kram

Yvonne Blom sa...

Många underbara bilder!
Varma krya-på-dig-kramar i massor

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fina bilder som vanligt.
Håller tummarna att du snart bli frisk igen.
Sommarhälsningar, Petra

Bosse Lidén sa...

Jag ska akta mig för Korpen. Det är alltid mycket man får höra och se när man sitter och väntar på sådana ställen.
Underbara bilder. Min favoritbild är den med traktorn på.
Nu måste någon expert snart komma på hur de får stopp på rinnandet.
Kram Bosse

Ingrid sa...

Han är duktig din Rolle! Ni är ju helt fantastiska med er fina trädgård. Och så kul att se ett foto av dig också. Hoppas att det har gått bra på Hemse idag och att du snart ska slippa de här besöken för omläggningar.
Kram, Ingrid (som tänker mycket på dig!)

Anonym sa...

Hejsan

Så fint och tjusigt det är i trädgården även fast du inte kan ägna dig åt den just nu. Kollade på rosorna som jag blev helt betagen i.Får konsultera dig senare då jag också måste ha rosor.

Hälsningar
Christina