KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 8 juli 2015

ATT ROA SIG

Jaha, vad roar man sig med när man inte kan, får eller orkar göra någonting. Jag får inte lyfta, jag får inte böja mig, jag får inte bada - inte ens en gång duscha, så det är våtservetter som gäller. Alltså är det lite knepigt. Så det blir mest att glo på TV, läsa böcker och så göra lite nytta och leka lite på datorn!

Det vita bandet är repet som hänger på framsidan utmed vägen. Rolle har tvättat det i tvättmaskin, den var svartgrönt av alger, och så håller han nu på att skrapa och måla stolparna. Han har fyra kvar. 
Vattna med stor vattenkanna får jag ju naturligtvis inte heller göra, men det har vi löst på så sätt att Rolle vattnar allt ute. Både sånt vi planterade förra året med slang och så stora krukor med kanna. Sen häller han upp en full kanna med vatten och gödning och ställer på ett bord på altanen. Därifrån kan jag tippa ner lite i en liten kanna och vattna dom som finns där i alla fall. Har funkat riktigt bra - men det är ju gjort på fem minuter så någon längre "trädgårdsnjutning" är det inte!


Igår natt kom det hela 14 mm regn, gissa om man var lycklig. Och idag har det kommit 11 mm på förmiddagen - när alla dom här bilderna togs från altanen. Nu skiner solen och det är 19 grader, alltså en perfekt sommarkväll. Fast någon lust att gå ut och sätta mig på altanen har jag inte. Det är för fuktigt.....


Igår var vi i Visby och eftersom jag hade en tid ovanligt sent, så var vi inte hemma förrän vid halv sex. Men då firade vi.....Ja, alltså vad vi firade vet jag inte egentligen, det fanns inget direkt. 
Det vara bara så att jag helt plötsligt kom på att man kan köpa färdig Sangria på systemet. Det gjorde vi och sen så lagade jag till Enchiladas när vi kom hem och då satt vi på altanen i sol och 22 grader och njöt och tänkte tillbaka på roligare tider. Jag drack 1,5 glas och det var underbart gott. Ja, maten blev också bra. Jag brukar göra mexikanskt, men nu var det ett tag sen.....


Jag lovade visa hur den uppstammade granen blev sedd från altanen. Här ser man att den fortfarande är stor (rosorna i förgrunden är ungefär 2 m höga, syrenerna 3), så gissa hur vid granen var innan!


Här är f.d. "gräs- och bamburabatten" som förvandlas till en "alltmöjlig-rabatt". Där pilen är står ett av våra CD-ställ med en kruka av metallstavar. I den har jag hela vintern haft en rosa boll med piggar. Tyckte det skulle vara kul att INTE ha en blomkruka där - och som det blev så är nog Rolle tacksam för det. Men...nu är det absolut ingen färg alls på bollen. Så just nu har jag börjat att måla den. Alltså grundmåla med grönt, sen ska det till några färger. Exakt hur vet jag inte, men jag har en del idéer!
Det här är alltså en sak som jag kan ROA mig med, vilket kan behövas!!

KRAM
13 kommentarer:

Monica sa...

Oh stackars dig, att vilja men inte få och kunna , du får börja måla, det är kul det får tankarna att vandra på annat håll.. hoppas du kryar på dig så du kan. det du vill.
Fint är det hos er jag bara njuter att få kika på dimn trädgård. kram!

HWIT BLOGG sa...

Så synd jag tycker om dig, att vilja så mycket denna vackra tid i trädgården men att inte få...men du måste tänka på dig själv nu och
njuta av er trädgård precis som den är - vacker!
Kram till dig,
Titti

mammi sa...

Va bra att få göra det man orkar och kan. Här får jag göra det antingen jag orkar eller ej. Men har blivit ganska van numera. Sitter och väntar på en bårtaxi som skall komma hit med Uno, efter hans 4 dagars vistelse på sjukhuset. Förra gången han skulle ha bårtaxi (är nog för 2 år sedan) var den 4 timmar och 45 minuter försenad. Nere i Afrika, där centralen var, hade de nog aldrig hört talats om en sån. Hade ett hav av stora vallmon, som jag skulle fota, men det kom en stormby och svepte bort blommorna. Får väl vänta till nästa år och fota.
Ha det så gott och krya på dig
Kram

Linda sa...

Really beautiful, Susie!!! :)

Yvonne Blom sa...

Tur att du har en hjälpsam man som tar hand om er fina trädgård.
Fortsätt att krya på dig! Kram

Ölandsvindar sa...

Jag är ganska avundsjuk på allt regn som ni har fått. Vi fick några ynka mm och de blåste snabbt bort. Det mesta börjar sloka och det förslår inte mycket att springa med vattenkannor och trädgårdsslang. I dag ska Chessie på återbesök och vad jag kan se är operationen lyckad. Färdig Sangria, det låter mumsigt, kanske skulle titta in på systemet när vi ändå är i bebodda trakter.
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Visst var det skönt med lite regn, men dagens blåst kan man ju vara utan. Mina gäster börjar prata om att åka hem, för när vädret är så här är det ju inte speciellt roligt, men de får hålla sig här ett tag till, för på lördag ska vi se året föreställning på Bottarveteatern.

Lycka till med målningen och så krya på dig förstås!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Här behöver man inte vattna med varken liten eller stor vattenkanna. Och de få fina dagarna är puts väck.
Vad trist att du inte får/kan bada, du som gillar det så mycket. Men att du inte ens får duscha. Ja du har det rätt jobbigt, inte bara för det förstås.
Men Sangria får du dricka iallafall. Bra! / Britt

Gunilla Teckenberg sa...

Frodigheten lyser lång väg på dina trädgårdsbilder, fint är det! Vi har fått 60 mm sedan i måndags, undrar om det är rekord? Men jag är glad och tacksam att slippa hettan och torkan och jag behöver inte hålla på med att dra och koppla alla trädgårdsslangar vareviga kväll.

Det är nog bara att lyda order och hålla dig i vila även om det är svårt. Jag önskar så att de får ordning på dina besvär.

Ta hand om dig tappra tjej!

Kramar från mig!

Bosse Lidén sa...

Tur du har en del idéer och att du försöker hitta på sätt att roa dig på.
Din nya header är läcker. Igår såg jag Mon Amie servisen i en affär som vi var inne i. Den är nice.
Kram Bosse

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie, jodå det finns mängder av olika saker du kan göra, men just det du vill göra är 'förbjudet'.
Eller inte lämpligt att göra, och det som man inte får det vill man självklart göra, hi hi . . .
Ja sådana är vi människor. . . .
Två väldigt viktiga saker är att kunna höra och se.
De är mycket viktiga för mig, även smaken, känseln.
Så när du går ut i trädgården ser du hur vacker den är
du hör fåglarna kvittra m.m.
Känner smaken av gott vin God mat m.m.
Känner Rolle varma kramar och Santos blöta nos pussar så visst finns det mycket du kan göra det är bara att tänka rätt.
Men jag förstår dig precis ändå Susie, visst känns livet piss ibland, särskilt just nu för dig.
Men detta året är ett skit år för dig. Jag har haft skit år oxå men som tur redan glömt det. Givetvis inte lika jäķligt som ditt men tillräckligt piss för mig.
Men allt har sin tid, tur du har dina två älsklingar.
Krya på kram / Eva

Martas rike sa...

Åh, Susie, jag visste att du var sjuk. Jag blev alldeles förkrossad när jag läste om dina vedermördor. Hur sjukdomen påverkar allt det roliga medan det tråkiga, vardagliga består. Men viljan att skapa har inte drabbats hos dig, minnsann! Att kunna känna sig kreativ har långt större betydelse för den som är begränsad i sin funktionsförmåga än för friska, har jag märkt genom livet.

Och om du bara viste hur glad jag blev för tipset om hängsyrenen! Saken är den att jag har lagt märke till en sådan buske när jag cyklar till och från jobbet genom en park. Jag har kikat på den från lite längre håll och var irriterad över att jag inte visste vad det var. Syrenaktig, ja, men ändå inte. Flerstammigheten och de ursnygga hängande blomkolvarna tilltalade mig. Och nu när jag googlar på namnet du gav mig förstår jag vad det var! Vilket sammanträffande! Hängsyren kommer att bli min närmaste investering, hoppas att den inte är alltför svår att få tag på! Tusen tack!
Kram
Marta

Maria sa...

Det är nog det viktigaste och förmodligen svåraste att hitta något som roar och därmed är roligt. Så viktigt! Heja på och fortsätt krya på dig! Kram Maria