KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 12 juli 2015

HUMÖRET BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE

Det är ju bara rent ut sagt för jävligt att mina hål i magen fortfarande vätskar, men.....i samråd med kirurg & onkolog bestämde vi att på tisdag ska vi börja med en första försiktig cellgiftsbehandling. 
Efter 2 veckor görs sedan en utvärdering, både på hur vätskan, såren och jag reagerar.  ÄNTLIGEN!!!Igår var det återigen dags för akuten i Visby på morgonen, men otroligt nog gick det ganska snabbt.  Jag kom in på bara en 45 min och ut igen efter 1,5. Alltså kände jag mig mycket nöjd och glad, så efter lunchen hemma gick BÅDE Rolle och jag ut i trädgården. 
Ja, Santos var ju med också förstås - fast han gör ungefär lika mycket som jag gör nu för tiden! Alltså ingenting!!*fniss*

Innan jag gick ut bad jag dock Rolle att välja ut en extra snygg ros som jag la i en glasskål och ställde i matrumsfönstret. Tipset hade jag fått av Mammi som har en ros så hela sommaren - och även jag ska ha en ros där hela tiden har jag bestämt.
Det var faktiskt riktig spännande att se exakt vilken ros han valde och i vilken färg. Det blev alltså en klängros som heter Parade och som både är härdig, växer och blommar enormt och tydligen också tilltalar Rolle rent estetiskt! Kul!!


Rolle kom också in med dom här överblommade alliumen som han också tyckte var vackra - och visst är dom det!
Men...sen gick vi ut och satte igång. Jag klippte faktiskt gräset i förträdgården - där det är helt plant och inte skumpar - med min egna åkgräsklippare som klipper mycket snyggare än Rolles. Jag vågade dock inte åka fortare än på 2:an så det tog väl en timme. Men jäklar vad snyggt det blev - och vad kul det var!

Sen gick jag in och vilade mig genom att måla den taggiga bollen som ska sitta på CD-stället i "f.d. gräs- och bamburabatten" på baksidan. Här är den halvklar.....

Så vattnade jag - men en liten kanna - på altanen och kollade vad som torkat in/övervattnas och dött. Det var några växter som var på gång, så dom har jag slängt idag. Men dom här som står på vinterskyddet till poolen är fina fortfarande.....


Nedanför altanen/poolen är min rosenfolly och i år blommar det verkligen ordentligt där. Förresten ALLA rosor verkar trivas i år, till skillnad mot förra året när det var FÖR varmt!

Den här petunian i lite ovanliga skiftande färger (har visat det tidigare) älskar jag, men tyvärr glömde jag fråga Jonas i När var den heter.  

I solstolen bredvid poolen har inte suttit en enda gång i år. Så dynan och kudden som ska ligga där kommer bara på vid väldigt speciella tillfällen. Som ikväll t.ex.! 
Visserligen ska ingen av oss sitta där, men vi ska sitta på altanen i det vackra och varma sommarvädret och dricka ett glas Sangria. Ska bli underbart.....
För dagen har varit alldeles fantastiskt skön TROTS mina vätskande hål. Men får man åka förbi Jonas i När på hemvägen från akuten och shoppa loss och sen få gubben att rensa "lyxrabatten" och gräva ner alla sommarblommor där jag vill ha dom - då måste man ju fira!

Referat och bilder kommer i morgon!

10 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Åh, du låter piggare, vad roligt! Även om du har en resa kvar och dessa vätskande sår inte vill ge med sig... Kanske också för att vädret vänt, äntligen lite värme och sol igen.
Fortsätt att krya!
Gunilla

Gunilla Teckenberg sa...

Roligt att höra att humöret sakta återvänder fast det har ju aldrig varit i botten, åtminstone inte vad man kunnat läsa i bloggen.

Önskar dig allt gott!

Kram!

Gunborg Uhno sa...

Så skönt att du äntligen kan börja mota bort cancern.Hoppas allt bara kommer att bli bättre för varje dag.
Kram.

Ingrid sa...

Så roligt att du känner dig förhoppningsfull och piggare. Du är verkligen en kämpe!

Fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Das ist ja gut, das jetzt die Chemotherapie beginnt.
Hoffentlich kannst du sie gut vertragen.
Das Wetter in diesem Sommer
ist ja auf Gotland nicht so gut .
Da ist es nicht so schlimm, das du den Pool nicht benutzen kannst.
Nächstes Jahr bist du wieder gesund
und schwimmst jeden Tag
bei super Wetter :-)

Det är bra, som nu börjar cellgiftsbehandling.
Förhoppningsvis kan du tål det väl.
Vädret i sommar
är inte lika bra på Gotland.
Eftersom det inte är så dålig att du inte kan använda poolen.
Nästa år du är frisk igen
och bada varje dag
med bra väder :-)
Kram Marlise

mammi sa...

Underbara bilder som vanligt. Önskar jag också hade lika fint i vår trädgård. Innan Uno blev sjuk, delade vi på i stort sett alla sysslor. Jag stod för maten, han stod för disk och lite annat, städningen delade vi också på. Trädgården : alla gräsytor stod han för, och jag fick hålla i ordning rabatter o dyl. Dessutom kunde vi hitta på lie fritidsaktiviteter, åka på semester m.m. Men jag känner ju positiva vibbar för dig.
Kram och ha det så gott

Yvonne Blom sa...

Härligt att det börjar gå mot bättre tider och att du orkar göra saker lite.
Och så fint ni har det och vilket bra tips att ha en ros i skål hela sommaren!
Gott tillfrisknande framöver! Kram

Martas rike sa...

Härlig läsning idag! Så skönt!
Kram
Marta

Evas Kvarnaro sa...

Japp två tummar upp för Susie ! Humöret är på gång . . . det känns gott.
Jasså du och Santos gör ingenting, hi hi . . . .
Kära tider vilka stora höga överblommade allium, riktigt snygga tycker jag.
Gödslar du med guldvatten eller vad ? ! Mina 'vill inte' i år, långt ifrån blomning och trista, varför kan man undra ! Äsch jag struntar i dem.

Kram/ Eva

Bosse Lidén sa...

Vilken romantisk och mysig idé du fick om att ta in en ros och lägga i en glasskål.
Går det inte att träna upp Santos så han utför några sysslor? :)
Hoppas det funkar med cellgiftsstarten. Är det årstiden som gör att såren inte läker ihop? Kram Bosse