KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 13 juli 2015

TRÄDGÅRDSNJUTNING

Igår var en riktigt trevlig dag. Det började med att jag var på akuten och blev fixad. Kom in redan efter 15 min och sen var jag klar efter en timme. Helt otroligt!
Sen åkte vi till McDonalds och åt lunch - utomhus i det sköna vädret - och Santos fick halva min burgare och var överlycklig. Därefter bar det av till Jonas i När eftersom det var sista helgen han hade öppet för säsongen, så gällde det att passa på.
Det blev 4 påsar med massor med sommarblommor. Fast jag visste ju att jag behöver mer att fylla ut med, men det får jag köpa någon annanstans om jag inte hinner till Jonas innan torsdag.
När vi kom hem så kastade sig Rolle direkt över det som jag i våras hade döpt till "lyxrabatten" och som redan då skulle ha fyllts med rosa sommarblommor. Nu blev det ju inte så, utan istället var rabatten fylld med överblommande lökar och MASSOR av ogräs.
Det var både det ena och andra, men mest var det av småplantor med jätteverbena, tusentals! Och det hade jag inga där förra året, utan året innan!? Snacka om ogräs!!


När Rolle tagit bort allt ogräs, samt rensat och tagit rätt på alla lökar - så grävde han upp rabatten och rensade NOGA igen!


Sen vidtog mitt "jobb". Jag hade ställde ner alla blomkrukor i en hink med vatten en stund och sen ställde jag ut dom exakt där dom skulle grävas ner. Först därefter fick Rolle göra något han aldrig gjort tidigare, plantera sommarblommor! Han tyckte inte att det var speciellt kul!!
Det har ju tidigare inte varit speciellt varmt och soligt, men just dom här timmarna var det ovanligt varmt och solen stekte oss hela tiden.


Så när alla blommorna var i backen så var det dags för en välbehövlig drickapaus. Öl till Rollle och Pepsi Max till mig och sen vattnade Rolle alltihop försiktigt men mycket.


Som synes blev dom har 4 kassarnas blommor bara en "droppe i havet", men nu har jag räknat ut att med 10-16 st lägre utfyllnadsplantor så kommer det bli fint. Antagligen blir det starkt rosa petunior eller nått liknande.....


Man ser på dom har översiktsbilderna att det behövs något med kraftig färg för att inte slås ut helt av rosorna i bakgrunden.  Jag har ju tidigare provat med att ha en massa perenner här, blev hemskt fult, sen fyllde jag rabatten förra året med alunrot vilket skar sig helt mot rosornas färger. Så det där med att ALLA växters färger passar ihop, det stämmer inte riktigt.....


Rosorna är från vänster; Klängrosen Penny Lane, buskrosen William Shakespeare 2000, död klängros ersatt med Flammentanz som än så länge inte börjat växa, den stora klängrosen Parade, den lilla vita klängrosen Ilse Krohn Superior, buskrosen (som blivit enorm) Rhapsody in Blue och inne i den faktiskt den småblommiga klängrosen Phyllis Bide som jag trodde hade dött!
Som utfyllnad nedtill växer tre olika sorts nävor i lila, blått och karmosin - och så ett antal uppätna liljor som jag ska göra mig av med. Hatar liljebaggar.....

9 kommentarer:

Maribel sa...

Så fint det blir, du får ge trädgårdsmästaren en extra kram, för att han gjort så fint. Ha det bra!

Ingrid sa...

Så fint det blev med sommarblommorna. Jag skulle nog behöva ta en vända till Jonas jag också, för det behöver fyllas på lite här och där.
Hoppas att du får en skaplig vecka!
Kram, Ingrid

Gunilla Teckenberg sa...

Han ser onekligen lite begrundade ut din man men hälsa Rolle och säg att det där gjorde han bra!

Kram!

mammi sa...

Vilken underbar trädgård ni har, är jätteavis. Kan man få låna Rolle en vecka eller något??? Skulle behövas.
Krya på dig och kram till er alla 3

lavendia sa...

Rolle är verkligen mångsidig. Men visst måste det vara en ovanlig situation för er båda. Men visst är det bra att hjälpas åt så mycket man kan. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Hjälp vilken fart det blev på er !!!
Åhh vilka snygga rabatter det blev, ja jag menar blommorna-rosorna m.m.
Rosen Parade vill jag också ha, vilken zon går den till ? ? ?
Jag vill ha alla de andra oxå, gärna samma zon, tack, hi hi . . .
Kallar du jätteverbena för ogräs, de är ju fina och fjärilarna gillar dem.
Oj oj vad Rolle pustar, men inte så konstigt för värme tar 'knäcken på en'.
Jag har kollat i förstoringsglaset och kommit närmare det vackra i trädgården, givetvis närmare Rolle också, hi hi hi . . .
Jag gillar att greja i trädgården när det är mulet och lite små blåsigt,
det håller borta irriterande småflugor, för i stark solsken får jag yrsel.
Ja alltså när jag står med huvudet i backen, *fniss*

Så bra att du ska få börja lite försiktigt med 'cellgifterna', då liksom händer det något.
Jag skrivit en kommentar i förra inlägget, försenat.

Ha det så bra alla tre, ta det lugnt och pausa mycket.
Kram/ Eva

lavendia sa...

Idag när datorn fungerar litet bättre, kan jag se ordentligt på dina trädgårdsbilder. Dina - förlåt - era.
Raw food fikat var alldeles utmärkt. Salladen togs runt hörnet där odlingarna fanns, Det var litet blandade blad, groddar och klöverblommor med sås av cashewnötter som var mixade.
Den tårtbit jag tog hade botten av blandade frön o nötter och ovanpå ett syrligt friskt lager av passionsfrukt, havtorn o mango (allt plockades nog inte runt hörnet)./ Britt

Marlise sa...

Hej Susie
Ich hoffe, du hast deine erste Chemotherapie gut verkraftet?
Ich habe an dich gedacht.
Du hast doch bald Geburtstag? 70? Großartig!
Da wünsche ich dir, das du ihn richtig feierst.

Jag hoppas du har din första cellgiftsbehandling klarat?
Jag tänkte på dig.
Du har en födelsedag snart? 70? Stor!
Jag önskar att du fira det ordentligt.
Kram Marlise

Bosse Lidén sa...

Den där ölen smakade säkert extra gott. Vilken snäll chef Rolle har. Vilket team ni blivit. Nästa år är det kanske du som klipper gräset och Rolle som basar. Vem vet? Nästa sommar önskar jag i alla fall att få se dig på bild bada igen. Kram Bosse