KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 23 juni 2015

ENDRE OCH NÄR

Igår och idag var jag till Hemse Vårdcentral, nära och med bra personal till skillnad mot VC Korpen i VisbY. (TILLÄGG: Nej, Bosse alla vårdcentraler utom den i Visby är stängd i helgerna. Dessutom är det egentligen inte VC-personal som jobbar då, det är hemvårdspersonal som är inhyrd av VC. Konstigt, men så är det!)
Igår var det betydligt trevligare väder, så vi tog en "liten" sväng med bilen efteråt. Först åkte vi till Endre (c:a 5 mil!) där vi har hittat en bonde som odlar en fantastisk färskpotatis - och Rolle är ju bara galen i potatis - ju färskare, desto godare! Det blev ljummen potatissallad till middag!!

Efter det tog vi lite udda vägar söderöver till När där nästa favoritodlare håller till. Det är en tomatodlare som odlar i vanlig jord - tydligen inte så vanligt!? Så både deras körsbärstomater och dom vanliga tomaterna smakar som dom gjorde förr (som man brukar säga, ju förr desto bättre). Några av körsbärstomaterna hittade ner i potatissalladen också!


Men...vi åkte inte ut på Närsholmen där alla turister håller till, utan vi tog en liten grusväg söderöver och stannar sen vid en infart till några vindkraftverk. Penny - vår förra hund - gillade inte att gå här, hon hade tydligen känsliga tassar. Men Santos han skuttade glatt iväg direkt.
Förmodligen otroligt överraskad över att vi båda två (!) tog oss ur bilen för en liten prommis med honom!!


Vi hade ju som sagt stannat till hos tomatodlaren så vi hade lite färdkost med oss. Körsbärstomater som är godare än godis!

På den här karga och steniga marken växer massor av små vackra blommor. Dom vackraste var några pyttesmå lila, men dom gjorde sig inte på bild!

Nu blev prommisen inte speciellt lång precis, orkade väl c:a 100 m innan vi var tvungna att vända. Men jag hade ju tänkt ta en till idag - men nu bara öser det ner. Inte kul! I morgon är det Hemse igen som gäller, så nu hoppas jag på bra väder och en "lite" längre prommis!!

KRAM

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Det har faktiskt ljusnat lite på himlen nu och solen har till och med vågat sig fram några gånger, men nog är det en trist sommar så här långt i alla fall.
Jag var också på Hemse igår och träffade på några bekanta, men såg inte till dig.
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Åh . . . viken fin liten runda ni gjorde med bilen och
även promenaden. Kände igen namnen Näsholmen
och När. Körsbärstomater är verkligen super gott.
Så trevligt att åka till olika odlare och köpa färska grönsaker.
Vi är nu i Norrahammar varit barnvakt , vi kunde vara ute en kort stund och sparka boll med Leonard
Annars regn hela dagen.
Sköt om dig, kram / Eva

Bosse Lidén sa...

Friskhetstecken när du åker på långturer för nöjes skull och promenerar. Små gulliga nypotatis är underbart goda liksom körsbärstomater. Kan du inte få gå till Hemse VC varje gång nu när du var nöjd? Kram Bosse

Sheegwa sa...

Låter som en härlig utflykt!

Annika sa...

Åh jag ÄLSKAR Gotland och dess natur! Får verkligen lust att åka dit igen när jag ser dina bilder! Var där en del som ung, men nu är det många år sedan.
Härligt med färskpotatis, tomater och promenad. Santos ser ut att trivas!
Allt gott till dig!
Annika

Yvonne Blom sa...

Härliga bilder du bjuder på!
Fortsätt krya på dig! Kramisar

lavendia sa...

Fina bilder. Man ska nog tvinga sig ut, fast inte lusten är så stor när det är så blött. Även om de lila blommorna också var fina, så var de gula jättegulliga. / Britt

HWIT BLOGG sa...

Ta det nu lugnt och vila mycket...
Mycket vackra bilder från ett vacker ö!
Sommarkram,
Titti

Ölandsvindar sa...

Små promenader i vacker natur är bra för läkningsprocessen liksom färskpotatis och körsbärstomater. De är som godis de där små. Jag har några gröna i växthuset, såg jag i går kväll. Ska klippa bort några blad så de mognar fort. I dag ska vi hämta Chessie från djursjukhuset. Sedan börjar rehab för henne också. Korta promenader, gärna i vattnet när såret har läkt. Får se vem av os som är minst badkruka, jag gissar på Bosse.
Kram, kram /Kerstin

Knatten sa...

100 meter är ingen dålig promenad för den som inte är frisk!!! Heja på. Snart är du helt pigg o kry o då orkar du gå 200 meter. Stora kramar från mej. /Knatten