KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 30 juni 2015

N ATTINLÄGG

Kan inte sova, så ett kort nattligt inlägg passar bra. Att jag inte kan sova beror förmodligen på att jag inte gör annat hela dagarna! Men så är det ju när man är sjuk....

Utsikt från kortsidan på altanen över den närmaste delen av "parken".

Efter att ha tröttnat på det helvete jag har med den rinnande sårvätskan från operationssåret och 
med dom dagliga timslånga besöken på vårdcentraler på olika delar av ön, så beslöt jag mig för att istället åka in till akuten i fredags. Beslutet kom också för att jag varje eftermiddag får lätt feber och blir otroligt trött.
På akuten togs jag in direkt och las in på den kirurgavdelning jag låg på dagarna efter operationen. Här fick jag adekvat vård av massor kunniga vårdare och flera kirurger tittade på mina tre läckande hål. Och petade i dom.....

Susie´s Rosfolly med 4 blommande klängrosor i aprikos, gult och orange.

Det här med "peta i"  låter värre än det är, för jag har inte ont. Alltså inte ont annat än efter all denna kirurgtejp som magen packas in med och som jag tydligen blivit allergisk mot!  
Så hela helgen spenderades liggandes i en sjukhussäng. Visserligen i eget rum med TV och flera bra deckare, men roligare kan man ju tänka sig. Fast samtidigt känns det "säkert" när man är där. Jag har ju incidenten med helikopterresan i färskt minne. Den vill man inte göra om.....

Längst bort på altanen så har jag lite blommor i krukor och så en liten kruka med rölleka som sitter på en järnställning. vi kallar den spjutet.....

Jag kom alltså hem igår eftermiddag och har faktiskt gått ett varv till - det 5:e sen i början på maj - i innerträdgården. Nu - efter det att jag vägrat gå till vårdcentralen i Visby - ska jag få gå på kirurgmottagningen varannan dag och när den är stängd i helgerna, få komma till avdelningen och bli omlagd där.
Låter bra men...jag det vete 17 hur det ska fungera, för redan idag har det runnit igenom alla bandage och Rolle har fått agera sjuksköterska och packat in mig. Men att peta i såren, spola och göra rent det får han inte! Det här är också en bidragande anledningen till att jag tycker det är knepigt att gå och lägga mig. Jag måste ligga helt stilla på rygg och sova - och hur gör man det när man väl har somnat!?

Den fortfarande vintertäckta poolen (lär inte packas upp i år) har fått några krukor med sommarblommor som dekoration.

I torsdags var jag till onkologavdelningen där läkaren blev lite chockad över hur jag ser ut.
Någon cellgiftsbehandling som hela tiden varit inplanerad trodde hon först inte skulle vara aktuell, då skulle såren aldrig läka!
Sen så kom hon på att jag ska träffa en onkolog och en kirurg den 9 juli och då ska det bestämmas hur/om jag ska efterbehandlas. Förmodligen blir det med den svagare av cellgifterna till att börja med. Det låter bra för man vill ju gärna bli frisk från cancern också, även om det inte är den som ställer till dom nuvarande problemen. Låter det inte lite som "pest eller kolera".....

Nu ska jag ta en insomningstablett så jag inte ligger och grubblar. För som det stod i en annons från Cancerföreningen:  Oavsett var cancern sitter så hamnar den alltid i huvudet!

SOV GOTT

8 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Så tråkigt att läsa om de komplikationer du fått efter operationen. Ord blir lätt banala i såna här sammanhang men vill ändå säga att jag ofta tänker på dig och hoppas att allt löser sig till slut.

Många kramar till en tapper tjej!

Maribel sa...

Det var inget kul att höra, hoppas allt ordnar sig snart, så du kan få njuta av din fina trädgård, och har orken att gå omkring och pyssla.
En stor kram från mig! Marika

Ölandsvindar sa...

Ja i huvudet har man den kvar oavsett hur många år som går. Men kära nån, vad besvärligt det blev med dina sår. Här har vi bara Chessies sår på knäet att pyssla med. Bandaget tog jag bort i går och det var, till skillnad mot ditt, alldeles torrt. Bandaget var huvudsakligen för att skydda såret på sjukhuset sa en veterinär, hemma är det de inarbetade bakterierna.
Jag kniper fortfarande om mina tummar och säger: "Håll ut!"

Kram /Kerstin

lavendia sa...

Oj, oj, oj. Jag har nog tänkt att det inte varit riktigt bra hos dig. Bra att du åkte in och att de lade in dig. Får hoppas det går bra i fortsättningen. / Britt

Rosor och ruiner sa...

Jo, det låter sannerligen som pest eller kolera, jag tycker riktigt synd om dig! Och nu när den vackraste tiden är dessutom, skall du ha en massa besvärligheter och så inte få påbörja den så viktiga behandlingen! Nej, nu får vi hoppas att de får ordning på dina sår så du kan påbörja din behandling.

Ta hand om dig!

Kram
Gunilla

Maria sa...

När jag läser dina inlägg om alla komplikationer, helikopterfärd och annat blir orden otillräckliga. Här sitter jag och gnäller för att jag fryser, det är ju en skitsak.
Klokt av dig att vända dig till kirurgen. De som har erfarenhet och mer kunskap. Beundrar dig och din humor. Tänker på dig och många många styrkekramar!!!

Ingrid sa...

Så jobbigt Susie att det ännu läcker så från ditt operationssår. Undra på att du är trött. Så bra att du får komma till kirurgmottagningen för omläggning och slipper flacka runt på olika vårdcentraler. Hoppas att läkningen snart tar fart.
Tänkte på dig idag när jag var vid Krister och såg deras ..... du vet!
Varm kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Så frustrerande det måste vara detta körande fram och tillbaka varje dag ...
att såren ska behöva 'bråka' så länge, så trist och jävligt hopplöst.
Vad kan det vara som gör att det trilskas på det viset.
Jag förstår precis att det till sist 'sitter i huvudet', det är helt normalt.
Lätt kanske att säg men Susie 'ta ett djupt andetag och håll ut'.

Din Header är mycket vacker, man längtar till Gotland igen.
Eran trädgård växer och frodas och värme får vi mera av, så Rolle vet vad han har att göra i trädgården.
Vi grejar varje dag med något i trädgården i vår egen lilla takt,
vi trivs ju så bra utomhus, bättre än inne, *fniss*
Barnbarn Ellen 15 år kommer i morgon med kompis till oss (tåget).
Sen åker vi till Ängelholm på fredag till söndag, ska vara mops-vakt, hi hi
Familjen ska på bröllop och ligga över på pensionat, skönt för oss oxå att få göra som vi vill, hi hi . . .
Vi får sätta lilla jycken i cykelkorgen och bese oss utmed havet med dess fina cykelvägar, vädret ska bli fint . . . .

Sköt om dig vännen, vi hörs, kram/ Eva