KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 18 juni 2015

PIONER OCH SKIT...

Idag ska jag illustrera mitt inlägg med några bilder på vackra trädpioner för att "sockra" inlägget. Inte mina pioner tyvärr utan mina vänner Berings i Burgsvik. Alltså dom med 300-400 trädpioner, så det fanns en del att fota! Här följer ett mycket litet urval!!

Men själva inlägget ska handla om mina fortgående problem. Var till kirurgen på Visby Lasarett idag för att läggas om och spolas (sker alltså varje dag, även nu i helgen), men också för att äntligen få ett besked från patologen på Karolinska. Och det var naturligtvis inte så bra.....


Själva operationen av tjocktarmen, alltså borttagningen av tumören samt en ordentlig bit på varje sida om den, hade gått väldigt bra. Och allt runt om såg bra ut, utom blindtarmen som samtidigt  opererades bort. Det togs också 32 cellprover och nu visade det sig att i 4 av dom så fanns det cancerceller. Inte kul, men jag var ju ganska förberedd på beskedet så jag har inte brutit ihop!


Så nu ska jag till onkologen på torsdag och där få besked om vad som ska hända. Förmodligen vill man sätta igång med en cellgiftsbehandling omgående, men mitt vätskande operationssår sätter käppar i hjulet. Om man börjar för tidigt, så läker jag inte. Om man börjar för sent kan cancern sprida sig. Helst vill man sätta igång inom 6-8 veckor och det har redan gått 5 och mina jättehål i magen kommer inte att läka ut på ett par veckor. Snacka om pest eller kolera.....


Men jag är fortfarande väldans positiv och tror att när väl behandlingen kommer igång ska jag reagera bra på den. Man får ju inte ge upp hoppet! 
Fast det är klart att lite deppad blev jag när jag idag var tvungen att boka av alla hotellen på fastlandet till min planerade (sen i januari) födelsedagsresa i slutet på juli. Vi skulle bl.a. åka och överraska min kusin Fredde med att bjuda på en överdådig lunch vid Fryken. 
Idag ringde jag och berättade att den överraskning jag hade tänkt mig inte blir av. Skit också.....hade varit jättekul att se hans och Susannes miner när vi helt plötsligen dykt upp i Värmland!


Men som sagt, hälsan är ju viktigast, så jag får väl vara hemma och njuta av Gotland hela sommaren. Inte så dumt det heller, fast något poolbad verkar det inte bli i år. Rolle har faktiskt inte tagit av vinterplåtarna. Han vet att jag skulle bli ledsen om han badade och jag bara fick sitta och titta på. Dessutom är det ju faktiskt min pool.....

11 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Ja, vad säger man? Jag har inte riktigt släppt mina tummar ännu och jag fortsätter att krama dem hårt. Det är klart att det här kommer att gå bra! Nu får ni har en riktigt bra midsommar! Regnar det inte är det bra för oss och regnar det så är det bra för växterna.
Stor midsommarkram från mig /Kerstin

Rosor och ruiner sa...

Det var inga roliga nyheter, jag lider med dig!
Vackra pioner bjuder du på, och humöret och hoppet har du ännu med dig, det är bra!
Sänder en midsommarkram!
Gunilla

Marlise sa...

Hej Susie
Schade, keine so guten Nachrichten.
Aber du bist eine starke Frau,
du wirst es schaffen!
Du hast das Glück, das du Ronald hast.
Ich denke, das wichtigste ist,
das deine Wunde heilt
und du hoffentlich keine Krankenhaus Keime hast.
Meine Freundin macht nun schon seid 3 Monaten Chemotherapie, und es hilft.
Genieß deinen schönen Garten und Gotland so gut du kannst!

Synd inte så goda nyheter.
Men du är en stark kvinna,
Du klarar det!
Du har den lycka som du Rolle.
Jag tror att det viktigaste är,
att såret läker
och förhoppningsvis du inte har ett sjukhus bakterier.
Min flickvän gör nu redan 3 månader cellgiftsbehandling, och det hjälper.
Njut av din vackra trädgård och Gotland så gott du kan.

Glad midsommar för dig
Hälsningar från Tyskland
Må så bra. kram/ Marlise......und Brigitte

Annika sa...

Jobbiga nyheter och jag lider med dig. Det kommer att gå bra även om resan till tillfrisknandet blir jobbig. Tur att du har din humor, ditt goda humör och din käraste Rolle!
Allt gott till dig och trevlig midsommar!
Annika

Ingrid sa...

Så trist att läsa att alla cancerceller inte försvunnit. Hoppas nu att ditt sår läker så att man får komma igång med behandlingarna så fort som möjligt. Det är tur att du är positiv människa! Jag är tveksam till hur jag skulle klarat en sån grej, men vem vet. Man pallar nog ofta för mer än man anar.

Jag såg också en väldigt vacker pion i Skadom i Ångermanland. Man talade om för mig att det var en dillpion. Den kommer nog på bild endera dan.

Hoppas att ni trots att får en trevlig midsommar!
Varm kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Ger dig en varm kram och ditt härliga positiva tänk till livet gör att du klarar detta med glans...ändå väldigt tråkiga besked som måste få ta sin tid...
Önskar dig den bästa av midsomrar!
Kram Titti

Knatten sa...

Hälsan först!!! Till nästa sommar är du pigg o frisk o kan göra allt du missar i år. Eller hur!! Du är den mest positiva person jag känner. Jag satt igår o var lessen över att det bara var knott som ville umgås med mej på midsommarafton. Men va fasen, jag är ju iallafall frisk!!!
Stora kramar till dej o Rolle, ni bägge som kämpar. /Knatten

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie, jag säger som Maria, hälsan först ! Men vad 17 så jävla trist !
Jag fick sådan lust att gå ut och sparka på något . . . . grrrrr . . .
Men hoppet är givetvis det sista man överger. Allt kommer bli bra, men detta året är ett jävla piss-skit år . . . . om inte du svär så gör jag det . . .
Då blir nästa år ett toppen år där du måste 'ta igen' allt man missat.
Besöket hos oss 'står öppet och väntar'.
Mitt i eländet får du tänka att du har en sju-jäkla duktig trevlig goe gubbe,
en trädgård som inte 'går av för hackor', och den lille goe Podengon Santos.
Sen bor ni på Gotland oxå och det är verkligen avundsvärt Susie.

Vilka enorma pioner du har sett hos era bekanta, otroligt vackra är de.
Har du någon egen trädpion, minns inte direkt, för du har ju massor av annat, *fniss*
Önskar allt gott till er, trevlig fortsatt midsommarhelg, kram Eva och Rolf.

lavendia sa...

Vilket elände. Skönt att du håller humöret uppe. Förhoppningsvis går det åt rätt håll, även om du har mycket framför dig. / Britt

Rost och rädisor sa...

Allt kommer att lösa sig.Du klarar detta!
Största kramen
Anette

TantGlad sa...

Inga roliga nyheter. Men idag är de skickliga och klara av en hel del. Att vara positiv är bra. Men.....man får ha sina stunder åxo.
Du visar underbara bilder vännen. Tack för dem.

En STOR VARM kram får du av mig.