KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 30 maj 2015

SPARRIS OCH TRÄDPION

Igår blev det inget stort varv i trädgården tyvärr. Morgonen gick åt till omläggning av mitt operationssår (det är tur att man har en kunnig gubbe), förmiddagen till att göra en massa eftersläpande kontorsjobb (där är han inte lika kunnig precis) och sen var det dags för en "viktiga ärenden". 


Vi var till banken, apoteket, matvaruaffären och till slut en vända till vår hovleverantör av sparris; Marianne, på andra sidan ön.  Som såg så här glad ut när hon fick se mig "uppe på benen". 
Fast jag satt kvar i bilen hela tiden. Är fortfarande väldigt svag och dessutom känner jag mig som en riktig "rugguggla" och vill helst inte visa mig bland folk. (Tror att det är ett riktigt friskhetstecken.) Men...på tisdag ska jag till min väninna/frissa och dona till håret, sen ser man nog lite piggare ut. Och förmodligen känner man sig det också.....


Medan Rolle körde ut bilen stod jag på gårdsplan med kameran i högsta hugg och passade då på att fota det lilla (fortfarande efter 8-9 år) japanska körsbäret som snart har blommat över. Det är nästan ren sand här bredvid garaget, så det är helt klart anledningen till att det växt så sakta, Men gullregnet till vänster fick jag som ett pyttelitet skott av min f.d. granne och väninna för 5 år. Det har minsann växt! 

Och växt - och dessutom fått 5 knoppar - har min trädpion som kommer från våra goda vänner Berings i Burgsvik. Jag var så enormt nyfiken på vilken färg det var på fröplantan och den gjorde mig inte besviken precis. Den är vit med ceris/lila inuti. Mmmm.....


Det var faktiskt Rolle som uppmärksammade mig på att den börjat slå ut. Han kom in (han är alltså ute och trädgårdsjobbar ett par timmar varje dag) och sa; "Vid infarten, mellan dom stora smällspireorna, finns det en buske som bara är en meter hög men den har 5 jättestora blomknoppar som nu håller på att slå ut. Du måste fota dom....."
Jag tror han äntligen efter 40 år börjar se saker och ting i trädgården med "trädgårdsögon"!


Men vi har inte bara vackra blommor ute, utan också inne. Den här underbart vackra vinröda hortensian t.ex. som jag fick av våra goda vänner Cronis & Beth härom dagen. 


Sen kom det ett blomsterbud med en härlig bukett från våra goda vänner Berra (och f.d. anställd) och Boel som flyttade till norrland ungefär samtidigt som när vi flyttade hit. Dom letar nu efter någonting långt söderut - orkar inte längre med dom långa vintrarna. Tror dock tyvärr inte att Gotland är något för dom, han gillar inte att åka båt utan blir väldigt lätt sjösjuk!


Vi tog en ordentligt omväg till Marianne så när vi inhandlat sparrisen var det bara att åka hem och laga till lite middag. Kolla in Rolles min, han var nog ganska hungrig vid det här laget!
Jag gjorde själv iordning maten, jätteskönt. Det blev kokt sparris med smör, parmesan och romsås. Sen blev det en skål med sallad och stekt fläskkotlett. T.o.m. Rolle hoppade över potatisen.
Fast jag orkade bara äta upp sparrisen, sen petade jag lite i resten. Matlusten har inte kommit tillbaka vilket jag egentligen tycker är bra. Fast jag måste äta så magen kommer igång normalt, men det tar emot faktiskt.....

TREVLIG HELG

8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Men åh vad fin din pion är! Roligt att den blev så fin, helt underbar är den !

Fortsätt att krya på dig!

Gunilla

Charlotta sa...

Önskar dig fortsatt tillfrisknande, en fin trädgård gör det säkert lite lättare. :) Jag har också en så fin trädpion, men min har inte börjat slå ut. Hoppas inte knopparna ruttnar i regnet, det har hänt...

Kram ♥

HWIT BLOGG sa...

Underbara bilder som vanligt och jag hoppas du snart mår bättre...
Varmaste kramen till dig,
Titti

Knatten sa...

Förstår att du är trött men jag är så glad att du är på benen. Tänk på att varje dag är en dag framåt o det blir bättre för var dag.
Gott med sparris. Och jag ser nog hur Rolle vill hem o äta. Han tar ju riktigt långa kliv...
Önskar dej det bästa . Stora kramar från mej. /Knatten

Sheegwa sa...

Härliga bilder du bjuder på!
Pionen är underbar!
/Sheegwa

lavendia sa...

Vilken tur att du är på gång igen. Med egen privatsköterska kan det väl inte bli fel. Fin trädpion. en sådan skulle jag gärna vilja ha. / Britt

Ingrid sa...

Så roligt att höra att du orkar ge dig iväg ut och åka, även om du helst sitter kvar i bilen. Och grattis till den där blommande trädpionen. Det är en växt som jag inte kommit helt överens med om man säger så. ;)
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

Min trädpion förvandlades efter några år till en vanlig bondpion. Precis som man håller på att förvandlas själv kanske, hahaha. Tipsa dina vänner om Öland. Behövs ingen båtresa hit. Jag var till Skäftekärrs arboretum igår tillsammans med en mycket trädkunnig man (inte min tyvärr). Vi såg ut en lämplig plats för en sockerlönn som landshövdingen ska plantera på nationaldagen. Alltid är det något att pyssla med!
Kram /Kerstin