KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 1 juni 2015

PARK OCH HÖNS

Lördagen blev en hemsk dag med blåst och regn och framförallt, kyla. Är det bara 13-14 grader och blåser ilskett så känns det nästan nollgradigt. Alltså blev det ingen prommis i någon form för mig. 


Rolle märkte naturligtvis att jag började bli lite deppad, så efter en liten kvällsprommis i det uppklarnande vädret kom han in med ovanstående bukett. Han vet att jag ÄLSKAR doften är syren, men också att han inte får klippa några grenar på våra egna små, så det blev en "vild" som bistå med blommor. Dom gjorde att det fortfarande doftar underbart i hela huset!

Han passade också på att ta ett kort på vår "vildapel" ute i parken. Snart har det ju blommat över och blommorna blåst bort.
I förgrunden står hans "döda" traktor av märket Volvo T31 från 1950 - den enda traktor han har kvar numera. Dom andra två renoverade veterantraktorer är sålda men den här får stå kvar som dekoration.


"Ruinen" är också byggd som en dekoration, men den har faktiskt också en praktiskt funktion. Där bakom dom skyddande väggarna vända mot solen sitter vi "tjejer" och dricker champagne första kvällen dom är här. Fast i år blev det ju inte så.....men det kommer väl en sensommar!


Igår var i alla fall solen framme, även om det blåste lika elakt, och så mådde jag mycket bättre. Så Rolle placerade mig i bilen och så tog vi låååång runda. Det slutade med att vi åkte till Jonas Handelsträdgård i När där jag köpte en (Yes - en enda!) kruka med hängverbena i tre färger; aprikor, rött och vitt. Mycket läcker!Sen gick vi runt och tittade på alla hans hönsfåglar. Ovanstående tupp var Rolles favorit. En liten tuff sak som hade en benägenhet och ta sina hönor och dra till skogs. Själv gillade jag den här sorten, som hade så mysiga fjädrar och små mössor. Tog också bilder på en massa kycklingar som Jonas visade oss, men den bilden försvann alldeles nyss och eftersom jag inte orkar sitta här längre. Får jag försöka hitta den lite senare.....
Men gårdagen var riktigt trevlig och jag känner att livsandarna började återvända - jag börhar bli uttråkad!

11 kommentarer:

Sheegwa sa...

Uttråkad är ett bra friskhetstecken! =)
Men ha inte för bråttom, utan njut av doften av syren och ta ett steg i taget!

lavendia sa...

Skönt! Och vilken uppmärksam ssk du har.
Fin apel och söta höns. De med tuff "mössa" eller frisyr var en nyhet för mig.Fortsätt krya på dig. / Britt

Gela sa...

Kom in hit första gången på länge. Vad tråkigt att du varit sjuk, men vad bra att du är hemma igen! Nu håller jag tummar och tår för att du ska hållas frisk!! Jag blev glad för dina hönsbilder=), jag gillar ju dessa små djur. EN stor krya på dig kram från mig/Gela

Gunilla Teckenberg sa...

Vilken fin bukett, gubbplockat är nog inte dumt alls när lite omtanke behövs!

Det är så kallt och blåsigt även här så det blir enbart påfrestande att försöka göra något ute. Ta det lugnt, krafterna återvänder i sin egen takt, sköt om dig och nu när vi är inne i juni månad kan vi väl hoppas på något som åtminstone liknar sommar.

Många kramar!

Anonym sa...

Härligt att du känner att du återvänder till ditt riktiga jag. va fina syrener du har fått av Rolle jag får väl visa den bilden för Berra. Syrrenen får vi vänta på ett bra tag, får väl köpa något istället. Igår sådde jag lite och idag ska jag sätta ner några rödlökar, men får nog vänta ett tag med att sätta mina potatisat. Jag odlar ju lite i mina pallkragar, nu är dom täckta med fiberduk. Krya på dig.

Ruben sa...

Men, Susie, det verkar som du inte riktig kommit igen till din vanliga form – endast en kruka köpte du!!!!! Nåja, det jämnar väl ut sig i långa loppet! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Va gullig han är din ROlle, som kommer in med gubbplockade syrener! ;)

Skönt att höra att du mår bättre!

Gunilla

Maria sa...

Traktorn tycker jag var en fin dekoration och ruinen också naturligtvis men traktorn påminner mej om när jag åkte i hölasset efter en sådan där gammal sak. Vilken gubbe du har som förstår när gumman behöver piggas upp. Det kallar jag omtanke. Långa bilturer är inte så tokigt när orken inte räcker till så mycket annat. Ta det lugnt nu och krya på dig! Kram!

Högagärde sa...

Så härligt med syren men vad är det för väder vi har. Är så trött på regn och kyla.

Ha det gott
Elisabeth

Evas Kvarnaro sa...

Ja du Susie vem som helst kan bli deppad i detta vädret, man kan bli galen för mindre . . ... Bäst som det regnar kommer det en åsk-skur och river upp himmel och jord, grrrrr . . . . än går jag klädd med mösa och vantar m.m.
Nu sticker vi till Norrahammar, de är på Mallorca och har det skönt och kul med lill-killen som bara badar hela tiden, ja för tusan bara njut tänker vi.
Vi har lovat 'greja' lite i deras trädgård, blir övernatt oxå.

Syrener och konvaljer är underbara dofter, ja för dem som tål det och det gör vi, men en allergi kan ju komma när som . . . . sägs det . . .

Sköt om er, kram/ Eva

Marlise sa...

Hej Susie, Kerstin von Ölandsvindar schrieb mir gestern, das es der kälteste Mai auf Öland ist seid 1962. Wahrscheinlich ähnlich auf Gotland.
Für uns ist es ok.
Ich hoffe, es geht dir täglich besser.
wir genießen unsere letzten Tage auf Öland.
Kram Marlise