KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 28 maj 2015

DJUR OCH NATUR

Idag har jag gått runt i trädgården hängandes på Rolles arm i hela 40 minuter, men allt hann jag inte kolla in. Men här följer i alla fall några aktuella trädgårdsbilder:


Vi har inget ätbart i trädgården, men vi sparade ett vackert vildapelträd ute i "parken" och det blommar för fullt just nu.Äpplena går inte att äta, vilket jag är jätteglad över. Hade man kunnat göra det hade jag naturligtvis varit tvungen att ta hand om frukten - vilket jag tycker räckte med att jag gjorde det i Stockholm under 30 år där jag hade flera äppelträd med massor av frukt varje år! 
Det räcker så bra att trädet är otroligt vackert när det blommar.....


När vi gick där ute i "parken" och kollade in alla små träd, så gick vi naturligtvis till förra hunden Pennys grav också. Tyvärr helt igenväxt i år, men det kommer 5 luktpioner, lite malört och så blommar det vårkragar och allium där - men också det här. Vad det nu är.....!?Santos var överlycklig när vi gick ut båda två. Går Rolle ut ensam - vilket han gjort varje dag nu och jobbat i timmar där ute - så stannar han helst inne och ligger bredvid mig i sängen eller ligger på armstödet på TV-fåtöljen. Och det är ju inget kul liv för en liten busråtta.....  


 Jag älskar Allium i alla olika former och har väl flera hundra plantor i ett 10-tal namnsorter. Just dom här växer i pallkragarna på framsidan.


Dom lila bollarna gör sig enormt bra mot den "lilla" (skulle alltså vara en dvärg, men den är nu över 2 m hög) gulbladiga smultronshersminen.


I pallkragarna växer också dom här tulpanerna som jag planterade i höstas och som blev en stor besvikelse. Dom skulle ha varit läckert mörkt lila med limegröna ränder. Hah!


Som sagt, allium kan man inte få för många av så jag satt 15 stycken i roslådan på baksidan i höstas. 


Men man har ju fler favoriter, som alunrot t.ex. Här är det en rosaröd sort som växer bland stenarna nedanför sydgaveln. När solen ligger på sent på eftermiddagen så bara lyser den stora ruggen som av eld!Men av allt som jag tittade på och njöt av så var nog det här allra roligast - och mest spännande!
På baksidan av trädgårdsboden har vi ställt en hylla där jag har lite krukade perenner. Men...det tyckte tydligen våra koltrastar vara ett perfekt boställe. Så i två av krukorna hade dom börjat bygga bo innan jag åkte in för operationen, så varje dag fick Rolle meddela mig hur boandet fortskred.


Tyvärr blev ena krukan full med vatten, men den andra har numera tre små ynkliga ungar som är så fula att dom är söta. Nu håller jag verkligen både tummar och tår för att dom ska överleva! 


7 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Hej, tusen tack för kommentaren om den gravida sockertoppen.
Jisses vad du kan om 'saker och ting', imponerade, men inte 17 tro du jag ska fixa det, måste läsa tusen gånger till, skulle vara kul att klara av det 'jobbet'. Hade ingen aning om att det kunde gå till på det viset, jag lär mig alltid något på denna bloggen. Kom hit och hjälp mig, hi hi . . . .

Oj vad det växer och frodas i eran trädgård, så mycket vackert du har,
Allium gillar jag oxå, de är så ståtliga dessa lökväxter. Hjälp har du hundratals plantor och 10-tal sorter, finns det så många, hmm då vet jag inte vilken sort jag har.
Men det dröjer nog en månad tills de blommar, varför blommar dina redan nu,
har det med just den sorten eller vad. För i så fall vill man ju ha olika sorter som börjar blomma tidigare, ja ja vill ha och vill ha . . . . *fniss*
Tack för bilderna på Santos, jag sitter här och pratar med lilla gubben Santos. Rolf har lags sig, om han hör mig prata tror han som vanligt att nu är det dax för intagning till det 'dära hemmet', *fniss*
Ja Santos mår väl gott nu när matte är hemma, och håll med om att det är en härlig tid nu i naturen. Rolle har skött om trädgården till 100 %
Hmm . . . han vågade väl inget annat, hi hi . . .

Idag har vi haft regn-åsk-skurar- man blir så evigt trött på detta,
men snart så får vi pusta åt det andra hållet . . .
Fortsätt att sköta om dig (er)
Godnatt kram/ Eva

Ölandsvindar sa...

Jag har också sådana där vita...vad det nu är. Morgonstjärna kanske?
Kram /Kerstin

Ruben sa...

Härligt att du är uppe på benen igen och kan vandra runt i trädgården! Vilket imponerande bytte, dvs fågelboet.

Ha det gott!
/Ruben

Gunilla Teckenberg sa...

Heja Susie, du är en riktig kämpe, så roligt att du kunde ta en liten vända i din trädgård. ...och såklart Santos vill ligga vid din sida, han har saknat dig!

...och nu fick jag veta att även koltrastarna har ungar nu. Stararna i våra holkar har det, man märker det på ökad aktivitet när dom går och pickar så intensivt på grönytorna.

Kramar!

Maribel sa...

Härligt att få komma ut, heja.
Fint i din trädgård, den vita tror jag är morgonstjärna, en söt liten blomma.
Ha det bra!
Marika

Carita och Bertel sa...

Tack för all fina bilder du visar, väldigt snygga . Härligt att du kan gå ute en stund i din fina trädgård.Ha en fin helg. Carita

Ingrid sa...

Nog för att det är härligt med alla fina bilder från er trädgård, men det där fågelboet är ju väldigt spännande.
Fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid