KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 7 maj 2015

ÅRETS INVIGNING...

...av poolen har skett. Ja, alltså inte för någon av oss, utan för en av alla våra sädesärlor som bor här. Men lite måste man ju få skoja, även om livet är lite jobbigt just nu. Humor har väl ingen dött av..... *fniss*
Rolle har inte packat upp poolen ur vinterförvaret ännu, han tänker vänta tills jag kan bada säger han. Istället är det en hyresgäst hos oss som absolut tycker att vi ska vänta! Det blir nämligen ett perfekt djup på badet på dom här skyddsplåtarna!! 

Kolla in vattenstänken!

Men skämt åt sido så måste jag få berätta hur saker och ting är just nu. Igår skulle jag 08.30 få ett telefonbesked från kirurgen hur specialisterna på Karolinska bedömde min situation. Alltså skulle det antingen bli cellgift först och sen operation, eller så skulle det bli operation och cellgift sen.

Mina underbara botaniska tulpaner - som det tyvärr bara är två kvar som blommar!

Nu blir det operation, redan på onsdag faktiskt. Så nu går det undan, vilket är toppen.
Men...att bli uppringd av en kirurg som aldrig har tid att ringa, det var inte kul inte. Efter att ha jagat honom, pratat med flera sjuksköterskor på kirurgen - och ortopeden (!?) - så ringde han till slut 15.15.
Ni som läste mina inlägg på Facebook såg vad som hände - jag var enormt förbannad och ledsen under dagen och skällde faktiskt ut dom ansvariga syrrorna. 

På Pennys grav planterade jag massor av olika narcisser för några år sen. Det här är en...

Ja, men han fick akuta operationer - skyllde dom på.
Ja, det är helt OK, men fanns det bara en person på hela kirurgen!? Kunde ingen annan ha ringt och sagt att han var upptagen, men att han skulle höra av sig på eftermiddagen istället!?
Njae, nej - det hade dom inte tänkt på!
Idioter!!
Tänk om vi hade skött vår services till våra kunder så dåligt, då hade vi inte kunnat hålla på i vår bransch i över 40 år. SERVICE och KOMMUNIKATION är helt klart vad som saknas på våra vårdinrättningar!!


...och det här är den andra som finns kvar. Så dom tänker jag inte leta upp namnet på, dom kan man ju inte rekommendera!

När kirurgen till slut ringde så hade dock min värsta ilska lagt sig och jag var väldans trevlig i telefonen. Det var ju han som skulle operera mig - och då gäller det att ligga bra till.....

Det här är dock en av dom "nya" narcisserna jag planterade i parken förra året. Den heter Cheerfullness.

Alltså fick jag den första lediga tid som fanns, vilket känns riktigt bra. Nu är det bara att hoppas att operationen går bra och att dom får bort allting, även dom eventuella lymfomceller som kan ha blivit angripna. Det är också därför dom brukar ge cellgift efteråt, alltså som säkerhet ifall.....

Här är det en helt ny färg på Surfina - och den växlar färg hela tiden. Så den kunde man ju inte motstå!

I förrgår när det var grått och trist åkte vi till Jonas i När och köpte lite sommarblommor. Blir det frost och dom dör, så är det inte värre än att jag köper nya. Men jag vill ha lite fint på altanen den här helgen.....och idag satt vi ute och åt lunch för första gången! Underbart!!

Närbild på dom gula/aprikosa/orange blommorna!

Jag hade alltså förberett mig på att plantera dom igår, vilket jag gjorde väldigt sent. Men bättre sent än aldrig.....Jag har oroat mig lite över att tulpanerna inte kommit igång. Jag har ju en del nya som jag gärna vill se blomma för första gången.Jag är tokig i tulpaner, jag har t.o.m. vita, jag som vill ha färg. Eller rättare sagt vita med lite svagt gult. Dom satt jag för 10 år sen och har inget namn kvar!


Här är knopparna vita, men när papegojtulpanen Green Wave är helt utsprungen är den vit, rosa och grön.


I samma pallkragslåda satt jag också den här otroligt läckra dubbla tulpanen Red Princess. Den är lysande lackröd med lila schatteringar. Var tvungen att ta med två bilder!

Sen har jag dom här rödlila, faktiskt på flera ställen upptäckte jag idag när jag klippte gräset.
Man ser så bra när man svischar runt på sin åkgräsklippare. Bl.a. har dom tydligen spridit sig till nästan längst bort i parken under ett träd. Fast det här är från rabatterna under södergaveln. Det bör vara Burgundy Lace en stor favorit!


Den här på murrabatten är ganska lik, men den har inte den fransade kanten. Den  har suttit där i många år, så den har jag inget namn på.


Den här lilla ruggen med gullflocka, Hacquetia epipactis, älskar jag - den är ju gulgrön! Den växer också i murrabatten.


Sen avslutar jag med en helt underbar "fådd" liten viva. Namn tyvärr borta, men du som gav den till mig kanske kommer ihåg!? 


9 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Jag gillar verkligen ditt uttryck i samband med samtalet med kirurgen: " Det gäller att ligga bra till" Ja, det är bäst att du ligger bra till så han skär på de rätta ställena. Och du, humor skadar ingen, tvärtom. Vi skrattade på salen så tårarna rann ibland när jag låg inne och opererade min bröstcancer. Men visst kan man bli galen på den dåliga administrativa servicen ibland. All sjukvårdspersonal skulle behöva vara patienter någon gång för att få en bättre förståelse. Men bra ändå att det går fort när det verkligen gäller. Det upplevde jag också.
Så...nu håller jag tummarna för att alla små jäkla celler har hållit sig på ett ställe och inte spritt sig och att allting går riktigt bra. Och en hälsning till Rolle också som kanske är mera nervös än vad du är.
Kramar från mig /Kerstin

Nora sa...

Va bra att du fick operationstid så snabbt! Jag håller tummarna för att allt ska gå bra!
Fina bilder du visar!
Kram och ha en trevlig helg!

lavendia sa...

Usch det är inte lätt att vara sjuk, helst ska man vara frisk för att klara det.
Pooltaket är ju precis som en tävlingsbassäng med banor för sädesärlorna.
Håller tummarna för att det går bra på onsdag. / Britt

Ingrid sa...

Krister o Thomas packade upp sin pool i söndags, men jag har inte fått rapport om något bad ännu. Det dröjer nog.
Nu håller jag tummarna för att din operation går bra och att Rolle snart får anledning att sommarrusta er pool också.
Varm kram, Ingrid

SolBo Förlag sa...

Retligt att du inte hann bada först denna säsong. Jag räknar med att du tar ditt premiärdopp 2015 på midsommarafton.
Jag känner alltför mycket igen det där med att gå en hel dag och vänta på ett samtal från sjukhuset. Inget kul. Däremot var det bra att du fick prata med personen som ska titta in hos dig och att det görs snabbt. Det är bra av många orsaker. Att fortsätta med cellgift är också ett bra val även om det kan vara tufft det också. Med humor och rätt omgivning kan man komma långt. Försök njuta så mycket som möjligt denna väntetid och gör aktiviteter som "lurar" din hjärna att tänka på annat och stort lycka till på onsdag. Bamsekram Bosse

Gunilla Teckenberg sa...

Din humor är en tillgång Susie i alla skeden av livet och speciellt nu när livet är svårt.

Maskineriet skall bara fungera utan gnissel när man får tuffa besked men trots allt går det ju undan nu, så bra att du fått en tid att förhålla dig till.

Massor av kramar från mig!

Evas Kvarnaro sa...

Hej, jaha du Susie vad ska man säga om det hela om hur 'de' tänker i vården.
Du skriver service och kommunikation det fattas MEDMÄNSKLIGHET, en självklar medkänsla för sjuka människor är väl det minsta man kan begära.
Något stenhjärta vill man inte bli bemött med . . .
Man blir så otroligt ledsen och förbannad ...
hela sjukvården bör 'gå på kurs' och en gång för alla lära sig 'vett och etikett'. Vanligt 'bonnförnuft'!!!
Det är alltid så lätt för dem att skylla på någon annan . . . .
Men bra att du nu får komma dit redan
Tänker på dig vännen.

Så vacker alla dina tulpaner blommar, de cerisrosa gillade jag, bilden blev så himla fin . . . .
Vi sticker tre dar till Trollhättan bjudna till vänner där.
Nu ska jag försöka somna, godnattkram/ Eva

Susie på Stjärnarve sa...

Njae, jag har faktiskt bemötts väldigt bra av all personal. Dom har varit väldigt trevliga och hjälpsamma, men det här med hur man organiserar upp en avdelning och hur man sköter vissa uppgifter.....det är där det hela spricker. Så jag står fast vid att det är nog är KOMMUNIKATION, LOGISTIK och SERVICE som inte fungerar!
KRAM
Susie

TantGlad sa...

Kommunikation är ju jätteviktigt. Även att visa medmännsklighet till människor.
Ja nog fattar jag att det är bra att ligga bra till vid en sån här sak. Tur du hade sansat dig.

Jättevackra bilder från din fina trädgård.
Ha det gott och varm kram från mig.