KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 11 maj 2015

FÄRG PÅ ALTANEN

Det var några dagar sen jag la in nått, vilket känns lite konstigt - för det händer massor i trädgården just nu! Alltså skulle jag kunna ha MASSOR av vackra bilder på växter, men lusten att fota dom har inte riktigt infunnit sig. Men...jag ska gå ett extra varv ikväll när jag går ut med Santos. (Det blir finare bilder när inte solen steker så hårt!)


Istället kommer det bli bilder från altanen idag. vi har både ätit lunch där och sen har jag planterat en massa sommarblommor, fast dom tog jag inte så många bilder på. Än så länge ser dom ju bara trista ut.....

Här ser man det nya trappsteget som Rolle ÄNTLIGEN har gjort för jag klagat på höjden in tidigare. Men lasera det svart får han inte göra förrän jag ligger på sjukhus, jag vill kunna använda det tills dess!
 Som synes har vi ätit färsk sparris med romsås, parmesan och smör - trots att jag egentligen inte får äta sparris alls. Dom innehåller väldans mycket fibrer och det kan jag inte äta nu. Inte heller kött i någon form, färska grönsaker, bröd, ris, pasta - alltså inget som är fiberrikt och nyttigt! 
Istället ska jag äta feta röror, soppor med grädde, potatismos med smör och grädde och liknande. Jag ska äta minst 2000 kcl om dagen. Hemskt...men måste man så måste man! 


Men tillbaka till vad läkaren sa till mig när hon såg att jag blev ledsen över att inte få äta grön färsk sparris; Det kan du visst! Du äter alla knoppar och så får din gubbe äta stjälkarna!!
Gissa om jag blev glad, så igår var vi till min "hovleverantör" Marianne, som gick ut på sitt fält och plockade ihop en jättebunt. Så nu har jag ätit massor av underbart goda sparrisknoppar både igår och idag!


Inne i hörnan på altanen har jag ställt en liten ställning där jag planterat några roliga - färgavstämda - växter.


Det är rödblommig klöver vars blad är mörkt vinröda och gröna, det är svart ormskägg med svarta blad och så är det en rödbladig alunrot. Alltså passar dom perfekt till trådgardinerna som är röda, vinröda och svarta!


Som synes har jag också några små järnkrukor på altanräcket, det är 4 st i vilka jag satt orange tagetes. För orange har vi ju också - se filten bakom Rolle t.ex. 
Sen har jag en gul och röd pensé i krukan på matbordet, för där är det nästan skugga jämt. Och så på golvet bakom Rolle står en svart kolhämtare med - hör och häpna - lysande mellanblå penséer! Man måste ju ha något annat än rött, orange och gult!! 


Rolle har inte gjort iordning poolen ännu, han ska vänta tills jag kan bada i den säger han. Så den har fortfarande sin plåttäckning. Men poolstolen har jag tagit fram och den stora krukan bredvid har stått ute hela vintern.


Förra året hade jag jätteverbena i den. Mycket snyggt, men herregud vad skräp den fällde ner i poolen, så det ville jag absolut inte ha i år. (Man lär så länge man lever.) Alltså satt jag några alunrot och två sorters tulpaner i den i höstas. Och dom har trivts.....


Dom här höga slanka tulpanerna har precis börjat slå ut och knopparnas fransiga kant är i exakt samma vinrödsbruna nyans som alunroten. Underbart! Men vad det är för tulpaner, inte 17 kommer jag ihåg det! 


Och jag är faktiskt lite grinig, varför ska jag in och opereras just den här veckan!? Kunde inte det ha hänt någon/några månader tidigare? Fast då var jag ju inte sjuk. Det kommer bergis slå ut massor av tjusiga tulpaner när jag ligger på sjukan som jag inte kommer att få se. Det får absolut inte bli varmt nu, tycker jag som tjatat om vårvärme väldigt länge. Men nu har jag blivit egoist, jag vill att det ska vara kyligt - i alla fall på nätterna - så att tulpanerna håller sig tills jag kommer hem. Annars får Rolle det besvärligt med kameran också!!
Han blev lite orolig när jag sa till honom att nu har vi bara 41 krukor med sommarblommor, förra året var det faktiskt uppåt 65 (fast säsongen har ju knappt börjat). Och alla dom här 41 ska han vattna..... *fniss*

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Du har det så hilmla fint överallt Susie och Rolle kommer säkert att ta vara på det medan du är på sjukhuset. Kyligt och regn ska det bli fram i veckan, så tulpanerna håller sig säkert tills du är hemma igen.
Varm kram till dig!
/Ingrid

lavendia sa...

Ni njuter av dagarna. Sparris som är så gott. Bra fördelning enligt läkarens inrådan.
Det ser väldigt fint ut hos er. Och visst kommer det vara fint när du är hemma igen.
Gulligt med hund och papegoja som fann varann. / Britt

Gunborg Uhno sa...

Säkert kommer tulpanerna att stå sig så du får se dom.
Önskar dig lycka till med operationen.
Tänker på dig och håller tummarna för att allt går bra.
Kramar.

Evas Kvarnaro sa...

Hej har suttit och skrivit en lång kommentar på min tangent mobil och när jag äntligen skickar försvinner det ut i rymden BLÄÄ .....
Men orkar bara skriva sköt om dig VÄNNEN NU.
VARMA KRAMEN/ EVA

mammi sa...

Följer dina insändare noggrant, men tyärr blir kommentarerna inte så många. Just nu lever vi i ett h-te, detta p gr av den "nya" vägen rakt igenom vår trädgård. Han som är ansvarig för det hela, skiter fullkomligt i oss drabbade. När man ringer har han alltid tel.svararen på, och oavsett vad vi vill veta, eftersom han aldrig ens har synts till här, svarar han aldrig. Tyvärr kommer vi (jag) att dra detta vidare till högre instans, för hans attityd hade nog passat bättre till något annat. T ex. gräsklippning dag in och dag ut, då behöver han inte svara folk och ingen kommer heller att tilltala honom. 1996 började denna vägombyggnad att diskuteras med berörda, sen får vi ett möte 2004 och sen ingenting, förrän vi får läsa det i tidningen. Då var det tjäle ute och snöstorm när markeringarna sattes ut, sen kommer en bulldozer och kör ner delar av två av våra häckar, plus alla lökväxter o dyl. Ringer in till honom och frågar om han eftersom han är bas över det hela, inte kunnat åtmindstone ringa och säga ifrån. Du kunde grävt upp de innan, var hans intelligenta svar. Vägen skall vi underhålla helt själva en grusväg, medan det på andra sidan blev en asfalterad väg. Snacka om rättvisa. I förrgår kom en stor långtradare med släp körande här, trots att det är en återvändsgata ! Han fick backa ekipaget tills det knöt sig i korsningen, trots att det finns märken, med motorfordon förbjuden och en skylt med återvändsgata, Intelligensnivå ???
I dag har jag klippt våra 2 av 3 jätte-gräsmattor, plus rensat bort objudna växter. I morgon får Uno ta den 3:e. Det går framåt, men alldeles för sakta.
Önskar dig välkommen tillbaka, eftersom jag är lite synsk, så dröjer det inte länge. Ha det så gott
Kram

Jord under naglarna sa...

Men fy så läskigt. Håller tummarna att allt med operation och cellgifter och allt elände går bra.

Hoppas också på lite kyligare väder över Gotland en tid, annars får du helt enkelt sjå dig till nästa vår!

Ölandsvindar sa...

41 krukor! Jag har ungefär så många vattenkannor ,hinkar och diverse byttor fyllda med vatten nu sedan Bosse sköljde av något i vattentunnan och en viktig skruv lossnade och åkte till bottnen. Jag förbjöd honom att hälla ut allt det värdefulla regnvattnet, därav alla dessa pytsar.
Kram /Kerstin

Veronica sa...

Det verkar ju som om våren ska fortsätta vara lite sval ytterligare en tid framåt så tulpanerna står länge, länge i år!
Lycka till med operationen och vi är många, många som tänker på dig <3

Kramar

SolBo Förlag sa...

Mysig altan ni har. Bra att din läkare gav dig tipset. Om R tycker det är jobbigt med 41 kan han alltid tänka på att 65 är betydligt fler. Ett sista lycka till får det bli. Kram

Knatten sa...

Vikken mysig altan du har. Gillar det svarta o röda. Jag försöker oxå piffa altanen men det går inget vidare.
Önskar dej lycka till. Du är snart tebax, det vet jag. Du är tjurig som en oxe, eller hur!!! /Knatten