söndag 6 april 2014

TELEFON- OCH WEBTRASSEL

Veckan börjar lida mot sitt slut och jag skall väl snart krypa till sängs, jag och Santos. Husse han la sig alldeles nyss, så jag ska "bara" göra det här inlägget klart. Det börjar dra lite i ögonlocken.....

Dom senaste dagarna har vi haft en massa trassel med våra telefoner. Både mobilerna - ja en i alla fall, Rolles - och med dom andra sex fasta. Det började med att jag pratade med en väninna och helt plötsligt så blev det helt dött. Händer ju ibland, så det var bara att ringa upp på nytt - och då funkade det.



Dagen efter var den helt död igen - och då menar jag verkligen död. Det var bara att kassera den!
Den satt i matrummet och när den var borta så hörde inte Rolle att det ringde i vardagsrummet, för den telefonen ringde så tyst - och gubben min har väldigt dålig hörsel. 
Så vi satt där, 2 personer med en idiotisk telefon och försökte med gemensamma krafter få en högre ringsignal. Det gick inte, för när vi äntligen - efter en halvtimme -  kom rätt så visade det sig att den var inställd på det allra högsta!



Jaha, skulle vi bli tvungna att åka till Visby en lördag för att inhandla en ny telefon. Neej - usch vad jobbigt!
Men då kom min klurige gubbe på att ute på det som tidigare var firman och som numera är verkstaden, där hade han satt upp ett extra ringverk för att vara säker på att höra när kunderna ringde. Nu har vi ju ingen firma längre, så det finns inget krav på extra ringverk. Det får duga med signalen som är i den väggfasta telefonen, den har betydligt högre signal än den i matrummet. Så han skruvade ner lådan och monterade ihop med telefonen i matrummet. Det var alltså en ganska stor låda, men den syns inte så det var helt OK!


När vi sen skulle kolla att allt funkade så tog vi Rolles mobil och skulle ringa - då fungerade inte den telefonen heller! Nämen, nu fick det väl vara nog med telefonproblem!! 
Fast det visade sig bara att den var totalt urladdad, trots att den var avstängs och han inte använt den på evigheter.
Och det fungerade helt perfekt med ringsignalerna - nu hör t.o.m. Rolle matrumstelefonen inifrån vardagsrummet! Men det var ju en mekanisk sak från 60-talet, alltså är det en kvalitetsgrej!! *fniss*


Igår jobbade jag i trädgården och så tog vi en kylig prommis - fast vi tog inga bilder. Igår kväll samt halva dagen idag har jag ägnat mig åt det här med hemsidan för 
Ingenting har fungerat, men efter mycket om och men - med bl.a. fel uppgifter från webhotellet - så lyckades jag komma in och kunde göra några mindre justeringar. Men någon stor förändring som jag hade tänkt mig kommer det inte bli tal om närmaste tiden. Det är liksom fel årstid för att sitta inne hela dagarna och nu blir man ju dessutom ganska trött på kvällarna beroende på allt jobb.
Sen var det ju en massa race idag, så vi hann enbart med en liten prommis mellan dessa nere på Ekstakusten.
Och inte en enda grej har jag gjort ute, men i morgon då jäklar.....fast det skulle visst regna!

16 kommentarer:

Annika sa...

Tråkigt när de där apparaterna som man är så beroende av, men som man knappt ägnar en tanke i vanliga fall, inte fungerar!

Ha det gott!
Annika

Ölandsvindar sa...

Jag har svårt att höra ibland när vår fasta telefon ringer och det går inte att höja signalen. Det är lite glapp i sladden också så det får bli en investering så småningom. I går pratade jag med en dam här då det plötsligt kom in en röst : Nödsamtal pågår. Lägg på luren.Vi slängde på lurarna men jag tyckte det var lite konstigt och letade på nätet. Jaha, det kan tydligen inträffa när någon har äldrelarm inkopplat. Jag misstänker att hon har sin mammas larm kvar, trots att mamman flyttade till vårdhem alldelse nyligen. Ska kolla det idag. Alltid är det något, hahaha!
Kram /Kerstin

Carina sa...

Vad man är beroende ändå! Tänker ofta på förr, när man ringde och ingen svarade, ja då var det bara att ringa igen, inte som nu när man förväntar sig att den man ringer till ska svara i tid och otid....ja samhället har allt förändrats....inte alltid till det bättre...för jag upplever att vi stressar mycket era n än för sisådär 40 år sedan!

Gunilla Teckenberg sa...

Precis så - förut tillverkades grejor för att hålla i evighet men det var på den tiden när ekonomin inte var beroende av en hysterisk konsumtion. Nu tillverkas prylar med inbyggd livslängd för att vi ständigt skall vara beroende av att konsumera..

Vi fick byta ut vår hyfsat nya fasta telefon härom veckan, höll kanske tre? år.

...och nu regnar det ordentligt här. Välbehövligt, det började bli torrt.

Kram!

mammi sa...

Kanon med "ringklocka" När vi köpte detta hem, fanns där en ringklocka på utsidan som s a s hörs i vida nejder. Än så länge funkar den. Vår trådlösa tel. har Uno gjort ett fodral till som jag hänger på "linningen". Små grejor kan göra underverk. Har LITE pappersarbete, formulär och frågor till förba-lse. 7 stora fodral med handlingar, Region, hemtjänst, omsorg färdtjänst och ett par andra. Är så trött på alla dessa blanketter.
När de är klara skall jag ut och slås med ogräset, närmast husen. "Harven" som vårt barnbarns sambo körde i går, kan man ju inte komma åt överallt.
Ha det så gott alla 3
Kram

Ruben sa...

Skickligt av Rolle att lösa problemet. Men inte kul när det tekniska strular.

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

På Stenstugu hade jag en extra ljudförstärkare som gjorde att det hördes i hela huset när det ringde. Telefonen, som stod i vardagsrummet, hade väldigt svag singal och var dörren in till rummet stängd eller vi var ute missade vi när det ringde. Det fungerade jättebra när jag fått den där förstärkaren, som Eva nu har fått "ärva".

Är bilderna från Valby bodar?
Kram, Ingrid

ormbunke sa...

Jag missar ibland om det ringer i ett annat rum om man har radion på.
Sen hittar man inte telefonen då den är lagd på fel ställe. Ibland har jag telefonen med ute och sen glömmer jag den där. Hoppas ni inte hoppar högt när det ringer. Ha de gott. Kram.

Rost och rädisor sa...

Inget är så irriterande som när tekniken inte fungerar, näst jobbigast är när jag inte kommer på hur tekniken fungerar :)
Håller med dig om att det inte riktigt är läge att dra igång några projekt framför datorn vid denna tiden på året. Det kommer ju en vinter igen så småningom...

Ha det fint
/Anette

Evas Kvarnaro sa...

Ja ska det krångla så ska det väl göras ordentligt, hi hi . . . .
Ska man bli arg så måste det bli en rejäl anledning, *fniss*
Ibland undrar man hur kan det bli så mycket strul med 'tecknikens under'. Vi hade bättre ljud i telefonen på 80-talet än nu. Bättre bild på Tv:n än nu, satelliten jäklas på nåt vis.

Du och Rolle får ta en dag i sänder, som vi, då ordnar sig allt

En lite nospuss till den lille podengon, 'snuff snuff*

Anonym sa...

På sextiotalet gjorde de riktiga grejer som skulle hålla. :) Vad beroende man är av dagens teknik. Den ska bara funka. Kram Bosse

lavendia sa...

Man blir litet strandsatt när inte tekniken fungerar. Inte det lättaste att komma på lösningen heller.

Carita och Bertel sa...

Man märker att man är väldigt beroende av tekniken när den inte fungerar. Vårt bredband hade blivit stängt av misstag för några dagar sedan men nu fungerar det igen som tur är.Bertel gör ju vårt programblad för STA Sörmlandskretsen på datorn och den skall snart till tryckning så det blev lite panik men nu ordnar det sig. Ha en fin dag/Carita

Anonym sa...

Can I just say what a relief to find somebody that truly understands what they're discussing online.
You definitely understand how to bring an issue to light and make it important.

More and more people have to read this and understand this side of your story.

It's surprising you aren't more popular because you certainly
possess the gift.

Here is my page; After Effects Templates

Anonym sa...

When someone writes an piece of writing he/she retains the thought of a user in his/her brain that how a user can understand it.
Thus that's why this paragraph is amazing. Thanks!クロエ 公式 通販

Here is my homepage: セリーヌ 長財布 バイカラー

Anonym sa...

Somebody necessarily assist to make severely posts I might state.
That is the very first time I frequented your web page and
thus far? I amazed with the research you made to create this actual
publish incredible. Fantastic process!

Look at my site: melatonin