KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 2 april 2014

NU HÄNDER DET MYCKET...

... för som det kanske syns på headerbilden så är poolbygget i full fart! Yes!!

I måndags kom poolgrabbarna och satte igång och nu går allt i en svindlande fart. Tycker i alla fall jag som väntat och väntat och väntat. I årtionden faktiskt.....


Det var Johnny själv och hans bror som först grävde - för hand - och sen körde ut all jord till yttertomten. Där hade Rolle kommit på den eminenta idén att dom fick tippa jorden i diket mot kohagen. På så sätt ligger jordhögen inte i vägen, man ser den inte och man kan lätt gå dit och hämta jord om man behöver. Smart!


Sen fylldes gropen igen med sand som las på ett skyddande underlag. Så här såg det ut i går eftermiddag.
Och det bästa av allt, ingenting blev förstört i trädgården!


Idag "paddades" sandlagret och så las ytterligare ett lager sand på - som i sin tur också "paddades"!


Rolle och jag roade oss under dom här två dagarna - alltså jag roade mig och Rolle gjorde en massa tråkigt jobb - med att fixa en massa småsaker trädgården. Alltså sånt där som man inte tror ska ta någon tid. Ja, ni vet ju själva!


Bl.a. tömde och flyttade vi dom sex betongkrukorna. Tidigare stod ju dom nedanför den smala delen av altanen, nu finns det ju ingen plats där, så jag hade lite funderingar på var jag skulle ställa dom. Så länge spred jag ut dom nedanför södergaveln. Vad jag ska ha för blommor/växter i dom får vi se. Bl.a. kanske något snyggt gräs. Jag gillar bladväxter och gräs, men lite blommor blir det säkert också!


Sen placerade vi ut våra (=mina) 24 små solcellbelysningarna och så fixade Rolle så jag kunde hänga upp en stor väggampel på den lilla spaljén bredvid altanen på framsidan. Clematisen som växte på den tidigare försvann i och med dräneringen - och det ser ju inte så kul ut med en spaljé utan något på!
Förra året hade jag rosavit hängverbena, så i år måste det bli något helt annat. Jag gillar nämligen att variera saker och ting.
(Rolle tycker det är konstigt att jag inte tröttnat på honom och "varierat mig" under våra 53 år! *fniss*)


Dom två trädgårdsbänkarna, solstolen och kopparbunken togs fram ur gömmorna, fast jag har inte fyllt något vatten i bunken ännu. Rolle rakade också ner kilovis med barr som låg på altantaket där dom hamnade under dom två stormarna som var sist. Dessutom grävde jag upp och flyttade två rotskott av rönnsumak till yttertomten. Dom växte bredvid garaget och hade fått växa till sig under ett antal år. Rötterna var 2-3 meter långa!
Sen frös vi så vi var tvungna att lägga av, det var bara 4 grader, trots att man var ut och in under hela dagen på grund av kylan. Fast innan jag gick in för gott så hann jag med att såga ner en 3 m lång gren som låg ner på marken bakom vildapeln på yttertomten. Jag trodde att det var en gren som skadats av någon maskin, men den visade sig växa så otroligt konstigt och fult! Men nu är den alltså borta.....


 Eftersom två - mycket trevliga - styrelsemedlemmar för Gotlandskretsen av Trädgårdsamatörerna var här igår förmiddag och jag då antog förfrågan om att bli webmaster, så hade jag lite att fundera över idag. Alltså gick jag in och satt mig vid datorn på kontoret. Rätt var det är så hör jag några konstiga ljud utanför. När jag tittade ut så såg jag poolen på väg in på innertomten!


 Det grejade alltså två man med hjälp av en låg kantfri kärra och några stora bräder! Men duktiga och vana gubbs reder sig själva!!


Så här ser poolen ut inuti. Det är som du ser plats att sitta på ena långsidan och kortsidan. I hörnan är det dessutom trappsteg så man bekvämt ska komma i och ur. Passar gamlingar som oss perfekt.....


 Ni får ursäkta om det blev mycket poolbilder idag, men ni förstår nog att jag är "eld och lågor" och allt kretsar runt det här just nu!


Under själva poolen ligger frigolit som sidorna också ska kläs med så att poolen håller värmen bättre. Notera att räcket på bilderna ska bort - ja, inte det längst bort på kortsidan förstås!
Eftersom det gått så fort hit börjar jag faktiskt tro på att allt kommer vara helt klart till slutet på månaden. Fast det värsta är ju kvar; Däcka in allt, dra det elektriska och så montera filter och annat som behövs.  Men kanske kan vi inviga poolen med en flaska skumpa och ta vårt premiärdopp innan vi åker till Öland!

15 kommentarer:

Berit sa...

Men så härligt att ligga där då allt är klart:)
Ha en underbar dag!!

Gunilla Teckenberg sa...

Jag förstår din förväntan, härliga pooldagar stundar i sommar.

Så snyggt du har gjort på din blogg - suck, suck säger jag. Vill också göra om men vågar inte ens röra något - då hoppar både texten och bilderna hur som helst.

Grattis till ditt hedersuppdrag hos Trädgårdsamatörerna!

Rosor och ruiner sa...

Nog förstår jag att du är eld o lågor- det hade jag också varit!
Ang trädval så är inre det klart ännu, som sagt Rom byggdes inte på en dag :) jag har börjat gräva bort allt gräs o börjar plantera i ena änden, jag har nog att göra i april o maj ( skall ju ha kullersten har jag tänkt) så tids nog kommer jag till träden ;)

Ruben sa...

Jag undrade just vad det var för något blått när jag såg headern, men det fick ju sin förklaring längre ner i inlägget! Tänk, snart kan du göra som flodhästarna i Kenya, bara ligga och mysa dagen lång! Vad härligt det kommer att bli!

Ha det gott!
/Rubdn

Anette sa...

Ser härligt ut! Det blir nog superbra när allt är färdigt och så får vi hoppas på en lika bra sommar som förra. Fast på Gotland är det väl alltid fint väder på sommaren ;) Jo, pyssel i trädgården är det ju alltid och jag som skulle ta det lugnt i år. Men det är inga jätteprojekt på gång utan mer att rensa undan en sorts näva och en sort drakmynta som håller på att ta över en rabatt. Mycket rötter är det och jag har inte bestämt om jag ska låta det vara kvar lite eller om allt ska bort. Men de är ju rätt fina så de får nog vara kvar och så får jag hålla koll när de börjar sprida sig.... Ha det så gott. kram Anette

Gunborg Uhno sa...

Så roligt att det går så bra med poolbygget.Nu kommer ni att få många fina stunder där i sommar.Hoppas det blir varmt och skönt så ni bara vill ligga där och plaska.
Kramar.

ormbunke sa...

Njuter av att se hur ni håller på. Men jag förstår inte hur ni hinner med allt.Men finns det en motor av att se framemot vad som skall hända när det är färdigt så blir det extra energi. Ha de gott. Kram.

Rost och rädisor sa...

Det kommer nog att bli skönt med ett kvällsdopp i poolen så småningom!

/Anette

Anja sa...

Det blir kanon! Men, så mycket jobb! Fast det är klart att belöningen är å andra sidan stor :-)!/Anja

Ingrid sa...

Så trevligt att du tog uppdraget som webmaster. Det kommer säkert att bli jättebra.
Du är cool, tycker jag, som kunde slita dig från poolbyggandet och gå in och sätta dig vid datorn.
Ha en fin kväll!
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Så spännande dagar av väntan du har framför dig. Hoppas att allt blir bra och att ni får njuta av sköna bad. Ha en skön helg! Kram

Anonym sa...

Vad härligt att äntligen få följa detta. Vet ju hur länge du längtat. Samtidigt är jag glad över att du inte byter gubbe varje säsong. ;) Helgkram Bosse

Ölandsvindar sa...

Ojojoj! Ta med er lite energi och sprid ut den här.Jag har gett gubben två uppdrag med tidsbegränsning. Måla en bänk och måla grindarna.Får se hur det går.Måste också höra med Boel om ett träd till uteplatsen.Krona högt upp och lite som ett parasoll, dessutom torktåligt. Får se vad det kan bli.
Kram /Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Du behöver inte ursäkta dig, för det var inte alls så många bilder och fler blir det väl innan
doppet och dopet för poolen.
Lilla 'Stjärnfallet' är ett bra namn på eran pool,*fniss* o *mys*

Den lille Podengon undrar vad som är i görningen, så mycket folk som har rantat runt här vid huset har han inte sett på länge, hi hi

Trevlig helg/ Eva

lavendia sa...

Ja nu är det verkligen på gång. Hoppas det blir en skön sommar, så ligger ni i spat hela dagarna.
"Lille" mullvaden fastnade i en fälla, så vi behövde inte göra mer. Jo, litet trist kändes det. Men VARFÖR behövde han vara hos oss o gräva.