KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 15 mars 2014

VECKANS FÄRG - PRICKIGT

Den här veckan blev det alltså ingen färg, utan istället ett mönster; Prickigt! Och det hade jag nog gått bet på om inte Charlotta hade tipsat mig lite. För prickiga växter har jag inte så många precis!!
Men innan vi kommer så långt att jag ska visa mina få prickiga alster, så bara måste jag visa vad stormen här ställt till med. Fast förmodligen är det "ingenting" jämfört vad en del av er fått uppleva idag!?

I kohagen på baksidan, precis på andra sidan staketet, har vi en jättestor lärk. Den är faktiskt enorm!
Det stod en lika stor på insidan av staketet också, men den tog vi bort ganska omgående när vi flyttat hit. Då påpekade avverkaren att den var rutten inuti och att vi skulle se till att få den här lärken borttagen också. Dom var nämligen ungefär lika gamla, men se det var inte bonden intresserad av. Det var "...besvärligt..."!
Så varje gång det är storm - vilket det verkligen varit idag - så sitter man med hjärtat i halsgropen. Lärken är nämligen så hög att ramlar den mot vårt hus så slår den sönder hela taket. Tallarna är också onormalt höga för Gotland, så ramlar en sån så ligger huset illa till då med. Vi fick faktiskt en tall som la sig över staketet under Gudrun!
Under stormen idag kunde man ju inte roa sig så mycket, så jag satt jag framför datorn och kollade runt. Det blåste så hemskt att dörren till verkstaden hela tiden blåste upp (!?) så till slut tejpade Rolle fast den. Helt plötsligt hör jag ett otroligt brak - trodde det var altanen som blåst sönder  -  men det var en stor lärkgren på över 6 m som blåst ner (på vår sida naturligtvis). Så nu är jag ännu mer oroad över den här lärken..... 


Men...till det här med PRICKIGT i trädgården. Visst är dom här växterna  "prickiga" . I alla fall om man tolkar prickigt lite mer lättsamt!?


Fast egentligen har jag bara två riktigt prickiga växter i trädgården och det är liljor. Fast nu när jag ser dom på bild så är dom kanske inte riktigt prickiga, dom kanske är mer "fläckiga".....


17 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Om stormvindar tycker jag inte ....nej! I natt hörde jag hur vinden slet i taket men vi blev nog inte så farligt drabbade, vi har fått behålla strömmen iaf så ni har förmodligen haft det tuffare än vi här i Sörmland. Nu blir det kallt ett tag men sedan kan våren få komma på riktigt!

Kram!

Maribel sa...

Visst är de prickiga och riktigt fina, hoppas stormen lugnar ner sig hos dig. Ha det gott/Marika

Nora sa...

Som jag känner igen mig ang. träden! Vi har stora träd precis utanför tomtgränsen och i höstas blåste faktiskt ett av dom ner och la sig över Breviksvägen (som du ju känner till :-). Som tur var kom det ingen bil då! Kommunen kom sen och sågade bort den biten som hamnade på vägen, men resten lämnades kvar så nu har vi en stor rotvälta och ett halvt träd liggande precis utanför staketet. Det blir nog vi som får städa bort resterna.
Hoppas det har lugnat sig med blåsten hos er nu.
Kram!

Charlotta sa...

Vi har också haft grannträd som fallit in på tomten och jag förstår precis hur din oro är. Vår granne tog ner alla sina höga granar efter att en hade fallit och toppen precis strök taket på vårt hus och landade på grusgången...
Dina prickar är jättefina. Snart har vi blomstersäsongen här igen. Längtar.

Nina/Stjärnkraft sa...

"Prickigt" var ett knepigt tema. Där skulle i alla fall jag gått bet. I skrivande stund kan jag inte dra mig till minnes en enda prickig planta i min trädgård. I alla fall inte så där riktigt prickigt prickig. Men jag tycker nog att dina liljor är godkända :o)

Lärken är en konstig trädart. Trots att dess virke är i princip självimpregnerat och inte tarvar någon behandling för att hålla i all oändlighet, så är det samtidigt väldigt skört.

Min egen jättelärk, som hade gott om sådana där sexmetersgrenar, beskars för några år sedan. Mest för att ge plats åt växthuset, men även för att grenar av olika dimensioner jämt och ständigt gick rätt av - med ett ljudligt *knacks!* - varje gång det blåste lite mer än det normala. Som tändstickor, utan en tillstymmelse av den seghet som t.ex. granarna har. Så att den året efter beskärningen något förvånande gick och stendog gjorde ärligt talat inte så mycket.

Anette sa...

Usch, det är verkligen inte kul när det blåser. Vi har ju en jättestor sälg på baksidan, ganska nära huset. Men än så länge får de stå kvar.....Liljorna är väl riktigt prickiga och vackra! Visst var det prickigt i det andra också. Inte så lätt att hitta och nästa vecka blir det randigt, har redan börjat fundera. Ha en fin söndag och idag är till och med jag lite intresserad av motorsport och undrar hur det går för Marcus i F1.

Anni sa...

Här låg det stora tallgrenar på tomten och tänk att jag hade sovit som en stock! Nog är det otäckt med storm!

Undrar just om jag har något prickigt att bidra med ... ?

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Lättsamma tolkningar är inspirerande tolkningar. Fina bilder var det! Oro blir man ju aldrig glad av. Hoppas det löser sig.

Ha en härlig söndag! Carina

Ruben sa...

Med Rolles starka traktor ska det väl gå att putta lärken åt rätt håll! Det gäller bara, att ta tillräckligt med sats! ;-) Om han gör det vid mjölkningen ska väl inte bonden märka något! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Rost och rädisor sa...

Jag tycker du har lyckats bra med pricktemat!

Ha det fint
/Anette

Carina sa...

Tack för påminnelsen om min header *ler* .....nu är den bytt....och ja, någon snö vill vi inte ha även om de har lovat det....och kan du tänka dig, jag vågade till och med plantera idag! Vågat va´? Glömde ju skriva i ditt förra inlägg att våren hade kommit väldigt långt hos er...nog för att jag tycker att våren är tidig här, men inte som hos dig! Nu är det bara att hoppas att inte ditt lärkträd blåser omkull. Vore ju synd på det vackra, men samtidigt kanske lite skönt.....

Ölandsvindar sa...

Prickigt...tja, äpplen med rönnbärsmal kanske? Dina dubbla penséer var häftiga! Måste se om någon av våra köpställen här på ön kan erbjuda sådana. Och blåser gör det fortfarande!!!
Kram /Kerstin

ormbunke sa...

Usch så otäckt! Visst är det prickigt och nu längtar vi efter dem. Några små liljeblad har börjat sticka upp. Blåsten har flyttat sig hit i dag. Säkrast att hålla sig inne. Kram och ha de gott.

Evas Kvarnaro sa...

Det var värst vad prickar du hade på dina blommor, för inte var det väl prick-sjukan, hi hi..

ja fy tusan för den där stormen, men vi här har klarat oss lindrigt.
Vi har också ett lärkträd som är typ 100 år, det börjar också bli sjukt men växer där ingen av oss har ont av den. Men nån gång blir han tvungen att ta ner den.

Kram/ Eva

Tittis trädgård sa...

Det där med stormar är ett trist kapitel! Vi klarade oss ganska bra här, bara några krukor som flög iväg. Men en massa fina prickar hittade du i alla fall. Ha det så gott/ Titti

lavendia sa...

Usch för blåst och nu har det ju varit med besked. Litet annorlunda prickigt du har hittat.

ulla laiho sa...

Jag kallade också fläckar för prickar - annars var det svårt att hitta något. Du visar så mycket vackert!

Bekymmersamt med lärkträdet. Kan bli dyrt om det rasar på huset. Försumlighet från grannen är inte så lätt att bevisa och risk finns att du får betala självrisk på försäkring själv.