Håller på för fullt med att redigera bilder. Men eftersom jag inte har några nya bilder annat än såna med snö, så har jag försökt hitta bilder tagna för länge sen som jag inte använt tidigare. Inte så lätt...
Den här bilden ovan tog jag dock i förrgår, men den blev alldeles för grynig och konstig. Den är tagen på kvällen med blixt och det blir aldrig bra. Och sen kunde jag dessutom inte redigera den vettigt.
Juldekorationer är nu borttagna och nerpackade, förutom belysningen som sitter på spaljén vid ytterdörren. Den får inte Rolle inte ta bort förrän i början på februari. Det blir så mörkt och trist här utanför när den inte lyser. Alla adventsljusstakar i fönstren samt grankransen med belysning som vi hade mellan verkstadsdörrarna (och grandekorationen på ytterdörren) är nämligen borta. Så nu vill man ha vår...
Och nu är man trött på stampig "vintermat" också och vill ha nåt lättare så i morgon ska vi ha marinerad torsk. Det är en rätt som vi äter rätt ofta under vår och sommar, men konstigt nog sällan på vintern.
RECEPT MARINERAD TORSK
3-4 torskfileer - gärna färska. Om frysta låt dom tina först!
1 dl finhackad dill
1 dl " gräslök (eller rödlök)
1 dl " persilja
1,5-2 dl olivolja
salt & svartpeppar
panko eller vanligt ströbröd
2-3 dl vispgrädde
Blanda kryddorna med olivoljan och häll på fileerna och låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.
Ta upp och skrapa av kryddorna hjälpligt och panera fileerna lätt med panko.
Häll i all resterande marinad i pannan och till slut vispgrädde. Det brukar gå åt mycket sås, tänk på det.
Servera med kokt potatis - gärna färsk när det är dags för det!
SUSIE
1 kommentar:
Men oj så gott det där lät, det får jag prova någon gång! Fisk, och speciellt torsk är ju så gott!
Kram Gunilla
Skicka en kommentar