torsdag 3 oktober 2024

INTE FLER NU!

 Inte nog med att sjukgymnastiken var inställd i tisdags, igår skulle jag varit till frissan och klippt mig - men det blev också inställt!

S med krull och gamla glasögon...

Anledningen var att hon hade skadat ett revben, så nu ska jag dit på onsdag nästa vecka. Det gjorde inget direkt, varken gympan eller frissan, men det känns lite snopet. Nästa vecka däremot är nu fulltecknad. Och det vet ni ju hur vi pensionärer är; Mer än två saker samma dag så blir vi jättestressade *fniss* så nu får det vara nog med flyttade saker...

S med krull, utan makeup och med nya glasögon...

Igår hade jag planerat att ta in dekorationerna på altanen samt flytta ihop lite möbler, men jag var inte utanför dörren. Däremot så satt jag på elementet på kontoret och stängde dörren så att det blev riktigt varmt och skönt. Och när jag sen på eftermiddagen flyttade mig till vardagsrummet där det "bara" var 23 grader så lindade jag in mig i värmefilten och satt den på 9:an. Gissa om jag är en s.k. "frysskit. Det kan dock ha varit så att jag hade nån infektion i kroppen för idag, när det är samma temperatur, tycker jag att det är skönt. Jag fryser ingenting! 

    Vår lilla kompis som kommer och hälsar på oss så fort vi sitter på altanen. Undrar om
hen saknar oss...

Det enda vettiga jag gjorde igår var att koka "Evas Polska Tomatsoppa med dill" - men det tog å andra sidan massor av timmar. Det här med att laga mat tar ungefär 4-5 gånger så lång tid som normalt nu när jag bara kan an vända en hand och dessutom får så förbaskat ont i ryggen att jag måste gå och sätta mig stup i kvarten. Jag jobbar 5 minuter och sen sitter jag och vilar i 5-10 minuter. Väldigt trist, men jag är tacksam för att jag iaf kan göra någonting... 

I kohagen mitt emot altanen satt en fågelholk när vi flyttade hit. Det enda Rolle
har gjort var att sätta en plåt på runt hålet, vilket vår kompis Hacke Hackspett
inte har brytt sig om. Han hackar och står i ändå - den här årstiden!?

Jag gjorde en jättestor sats och när jag var klar åt vi tomatsoppa till middag. Rolle - som inte gillar annan soppa än ärtsoppa normalt - åt två fulla tallrikar + en liten pizza. Själv klämde jag i mig en halv tallrik soppa och en liten enchiladas som vi hade kvar av sen dagen innan. Soppan är otroligt god - men när man hållit på med den i timmar så tappar man aptiten tyvärr. Nu har vi hela frysen full, vilket är trevligt, men det går nog inte in så mycket mer. Rolle håller på att skala äpplen och krämen måste ju också in...

Äppelkräm med kanel.

Vi har fått massor av Stenkyrka-äpplen av våra vänner Eva & Uffe. Det är ett otroligt gott äpple som ger ett fantastiskt mos/kräm. Och Rolle älskar det - jag äter det inte alls - så han får hjälpa mig med skalningen och skära dom i småbitar. Först därefter tar jag över. Han gör det med glädje på grund av att han gärna äter kräm varje kväll och vet att jag numera inte kan skala varken frukt eller grönsaker!

Inte kan man sitta ute på altanen längre. Antingen är det kallt
och regnar, eller också gör det som idag - blåser!

I morgon ska jag försöka göra lite nytta på altanen, skulle ju gjort det idag egentligen. Men efter att ha öppnat altandörren och upptäckt att det blåste isiga vindar ute trots sol, så stängde jag snabbt dörren igen. Dekorationsgrejorna där ute står ju inte i vägen och alla växter som skulle in i växthuset är på plats. Mycket skönt!

SUSIE




1 kommentar:

Ingrid sa...

Snygga glasögon Susie och vilken vacker trollsända. Fantastiska färger!
Jag är också en frysskit och går här med långärmad tröja och väst inomhus och sitter med en pläd över mig när jag ser på tv.
Det känns lite tungt att det är 7-8 månader tills man kan få bli riktigt varm igen.
Stenkyrkeäpplen är det bästa som finns till äppelmor och äppelpaj och i år är det gott om dem.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid