torsdag 8 augusti 2024

UNDERBAR SOMMARDAG

 Om jag tyckte att början på augusti var trevlig så var det inget mot igår, onsdagen den 7:e!

Det började med att vi åkte till Sanda och Stenhuse Gårdsbutik där Rolle köpte både jordgubbar och hallon. Sen fortsatte vi mot Hejde för att ta en liten prommis nånstans med Molton. Ja, alltså Rolle! Själv skulle jag sitta kvar i bilen ock läsa thrillern jag hade med mig. 

Ett perfekt ställe för att köpa sparris och frukt och grönsaker.

När vi åkte iväg kom vi förbi en liten traktorväg där vi förr alltid brukade gå med våra hundar. Nu var det flera år sen vi gått just den här slingan, den är ganska lång och varken jag eller Rolle grejar det längre. Men när vi såg att det inte fanns nåt förbud att åka in med bilen gjorde vi det. Då skulle jag slippa att sitta och läsa i bilen - för här finns annat att titta på...

Bilen parkerad och Rolle samt Molton redan på gång därifrån. För mig tar det lite tid...

När vi kommit halvvägs runt på slingan så öppnade sig landskapet och vi var framme vid den lilla dammen. "Någon" har tydligen skött om platsen, det fanns fortfarande några bänkar och ett litet bord - även om dom var i väldans dåligt skick. Dessutom var gräset runt om klippt så det var lätt att parkera.

Första gången vi sett blommande näckrosor här!

Det fanns också en liten dekoration i form av en konstig staty vid en cementring, men den finaste dekorationen var att näckrosorna blommade. Det fanns både ceriseröda och vita - underbart! Tyvärr funkade inte kameran så jag kunde ta några närbilder och inte kan jag gå ner på den lilla udden. Det är alltså dom som växer längst bort med en rugge vass mellan sig.

Åt det håll vi kom ifrån, här var man närmare näckrosorna.

Det ser nästan ut som om man  skulle kunna bada här, men det avråder jag verkligen från. Kanske är det inte nåt avloppsäckligt vatten precis, men botten är ren dy och kommer man väl i, kommer man nog inte upp igen! Det bästa med det här stället är att det aldrig är några andra här. Så nästa gång vi åker hit så ska vi ta med oss lite mat/dricka och ha en mysig picknic. Det hade regnat i området men vi fick inte ens en droppe på oss...

Hydrangea aspera sargentiana

Väl hemma igen så var det altanen som gällde och då kom jag på att jag inte fotat alla vackra blommor på den höga sammetshortensian som växer i en låda vid gaveln. Det blev ju fler blommor i år eftersom jag inte klippte ner den i våras. Men nu är den egentligen alldeles för hög, så nästa år måste jag ta ner den en meter ungefär! 




SUSIE

2 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilken fin liten damm med näckrosor, det var tur att ni körde lite längre in. Din Hortensia är helt underbar, vilken fin färg.
Ha det gott /Kram Marika

Paula sa...

Vilken fin utflykt ni fick med hundsällskap och allt! dit vill ni nog igen, o som du säger, ta med matsäck! Härliga bilder från paradisön