torsdag 22 augusti 2024

OM KÖKSJOBB OCH POTATIS

Idag när jag skriver det här är det onsdag - men det läggs inte ut förrän i morgon - så det var ett bra tag sen jag bloggade. I alla fall känns det som massor av tid har gått!

Förra inlägget skrev jag på fredagen men la inte in det förrän på lördagen. För så kan det bli ofta när man har mer än en ett par saker att göra. Som halvrisig pensionär så blir man faktiskt jättestressad om man har 3-4 saker att göra en dag.

 

Den här vackra brokbladiga järneken har Rolle
precis sågat ner, den hade dött av torkan!

Idag är det dock lugnt, har inget annat än vattning av altanens krukor på agendan. Igår vattnade Rolle framsidans växter med slang. Det är hemskt torrt så vi hoppas på lite regn idag. Själv ska jag bara ägna mig åt lite matlagning. Och det är inte ett dugg jobbigt. Rolle inte bara handlar, han lägger sen fram allt han tror jag behöver för just den rätt han bestämt jag ska laga!

Krukorna på framsidan vid ingången vattnar Rolle. Det här
penningbladet på vägen t.ex. som har övervintrat i växthuset.

Yes, han åker och köper all mat och har gjort i 2 år nu. Alltså bestämmer han vad det ska bli till middag. Lite jobbigt ibland, jag är ju van sen 45 år att sköta inköp samt all matlagning - och det är lite knepigt att släppa på tyglarna helt. Speciellt eftersom Rolle inte kan laga mat, men ändå har åsikter om vad det ska vara i just den rätt han har valt.


Min blåa frilandshibiskus i follyn som har blivit enormt hög
i år. Lika hög som en del av klängrosorna...

Nu låter jag lite grinig, men det har gått så långt att jag inte får vara i köket innan han har gjort klart sina förberedelser. Han måste skala och koka potatis t.ex. Det slutade jag med för flera år sen - han ska nämligen ha kokt potatis till allt och jag är inte så förtjust i det. Så vill jag ha nåt annat som sallad, ris, pasta eller couscous så får jag göra iordning det när hans potatis är klar...

Fast till sill måste man ha potatis - det är det enda som passar!

För det mesta så fungerar dock vårt gemensamma köksjobb väldans bra. Jag har ju fortfarande problem och skulle inte klara mig utan min PA (=personliga assistent som Rolle själv kallar sig). Får lätt ont i ryggen och måste därför vila mig genom att sätta mig en stund. Och han skulle få äta mycket färdiglagat om han skulle sköta sina måltider själv. Sin lunch däremot fixar han själv; Filmjölk, musli och en macka! *fniss*

Potatis i en mycket god form - råraka!

Igår överraskade han mig genom att ha köpt falukorv som han åt kokt potatis, stekt ägg och lök till - och tyckte var jättegott. Själv äter jag inte falukorv alls, beror nog på minnen från skolan när det serverades korv med stora fettbitar i. Hemskt! 
Men till mig hade han köpt kräftor, färska turkiska, som han vet att jag älskar. Så han serverade mig 6 stycken till middag, med färsk dill och en rostad brödskiva. Så man kan ju säga att vi hade lite olika stil på rätterna!? Och till lunch idag ska jag ha 5 kräftor...

Nu är det torsdag och då är det massor på gång, så jag återkommer i morgon!

 SUSIE


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Ni verkar samarbeta bra du och Rolle och så gulligt av honom att köpa kräftor till dig medan han valde falukorv till sig själv.
Hoppas att dagens kräftor smakar bra!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Ja jättebra-men nu är dom slut. Räckte till 3 måltider iaf !!! Susie

Hanneles bokparadis sa...

gillar brokbladiga växter