fredag 12 juli 2024

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Jahapp, så har en sommarvecka gått! Det går undan när man har trevligt...

Det känns faktiskt som om jag haft extra mysigt den är veckan, men varför kan jag inte komma på. Är det för att jag fått mina fötter fixade hos fotvårdsspecialisten, är det för att jag fått prata med nån annan än min käre make (det kan ju bli lite trist i längden att bara ha en person att byta åsikter med, även om han är jättesnäll mot mig), eller är det för att mitt sår på magen börjar läka och faktiskt inte blött den sista veckan?


Eller är det kanske för att jag äntligen gjort nåt i trädgården, alltså klippt gräset på framsidan. Men jag fick otroligt ont efter det jobbet, trodde till att börja med att jag skulle svimma när jag klev av klipparen och dagen efter var inte kul. Var helt slut (!) efter 1,5 timme på en åkgräsklippare? Skulle nog ha tagit ett par vilopauser, det är ju länge sen jag gjorde nån nytta...

Över till Elisas fem kluriga frågor som precis som vanligt kräver litet funderande att svara på!

* Hur mycket badar du på sommaren?  Normalt massor, både i havet och i vår lilla pool. Tyvärr är den inte fylld i år. Kan bero på att Rolle inte orkar fixa till den (ta fram aggregat, tvätta poolen och sen fylla den) fast viktigast att jag inte kunnat bada med mitt blödande operationssår!

* Hur mycket solar du på sommaren? Solar aldrig, blir brun ändå när man är ute i trädgården och jobbar - är inte heller nåt jag eftertraktar. Men i år är man alltså en blekfis...

* Vilken sommaraktivitet gör dig mest glad?   Att man kan vara utomhus hela dagarna. Även när det regnar, då är det altanen med tak som gäller!

* Hur smakar din sommar?   Grillat kött med sallad, grillad lax med purjo - glass, hallon och jordgubbar...

* Vad vill du göra mer av under sommaren?   Att nån gång ligga i altansoffan och läsa en bra thriller. Under dom 22 år vi bott här har det skett en enda (!) gång. Det är Rolles (och Moltons) viloplats...


SUSIE

7 kommentarer:

Hannele sa...

låter som en bra vecka, skönt med fina sommarfötter. Mycket pyssel med en pool, finns det ingen som kan fixa?
Uteliv denna årstid är härligt! Ni borde byta sofftider!

Ingrid sa...

Nu får du väl be Rolle och Molton lämna den där altansoffan så att du kan få lägga dig där och läsa. Det måste ju absolut vara din tur nu!!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Paula sa...

Nämen Rolle, upp och hoppa så frugan får inte viloläge i soffan ibland! Skönt att höra att såret inte blöder längre, o du tog förstås i så du sprack med gräsklippningen! Nå, du fick en läxa, kanske vet du bättre nästa gång...
Jag saknar verkligen att grilla, det gjorde vi jämnt när jag hade en partner. Både hemma och ute vid husvagnen. Men allt har väl sin tid, bara att gilla läget.
Ha en skön helg, kram från pörtet

Mrs Calloway sa...

skaffa en soffa till vetja, så du också får ligga på altanen och läsa! roligt att du vari ut i trädgården. men du får ju ta det lite lugnt. ha en skön helg med lite lagom trädgårdsarbete.kram

Maribel sa...

Hej Susie!
Skönt att du kunde komma ut och klippa gräset, men kanske bra med lite vilopauser emellan. Det ser skönt ut i soffan, du får passa på då den är ledig. Vi monterade upp hammocken för jag skulle ligga i den och läsa. Sedan vi satte upp den har den seglat iväg några gånger, tog bort taket, då blåste den omkull istället. Har inte legat i den en endaste gång, suttit några gånger.
Förra året blev det regnperiod då vi fick upp den, så den blev inte använd då heller.
Ha det gott /Kram Marika

Rosor och ruiner sa...

Vad roligt att höra att du verkar må bättre och att du även kommit ut i trädgården. Men synd att du inte kan bada.

Det ser väldans skönt ut att ligga i den där soffan, ni får nog skaffa en till så ni kan ligga där bägge två med varsin bok!

Kram Gunilla

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så skönt att läsa att du känner att du haft en bra vecka. Så skönt att såret på magen börjar läkas nu.
Det var väldigt bra gjort av dig att klippa gräset på framsidan. Även om du kände av det rejält dagen efter måste det väl ändå kännas bra. Skönt att du kan börja vara ute i trädgården igen.

Ha nu en fin söndag!

Kram Anita