måndag 15 juli 2024

DATORKRÅNGEL & SÖNDAGSVILA...

 ...som är nåt som vi alltid försökt att få till. Förr beroende det på att vi jobbade hela veckorna och sällan tog nån ledighet. Det blir ju gärna så när man är "egna företagare"!

Dessutom ville vi då gärna ha lite extra kul på lördagskvällarna. Middagar med vänner t.ex. och då brukade det bli sent. Så det var skönt att slappa på söndagen. Vi tittade också då som nu gärna på bilrace, eller åkte iväg i bilen med hunden och gick prommisar i naturen på söndagarna. Numera som pensionärer boendes på landet på en stor tomt så har vi också haft behov av att vila ibland.  Det där med "stor tomt" kan bli lite jobbigt ibland...


Men sista året har jag (Rolle jobbar dock alltid på) inte gjort så mycket. Så jag vilar mig mest på vardagarna, nån söndagsvila behövs alltså inte - men det är svårt att bryta gamla vanor. Igår kändes det dock som om jag vore värd en slappardag, för i förrgår jobbade vi bägge två hårt i trädgården innan regnet (12 mm) kom. 

Det vi gjorde var att beskära det manschuriska valnötsträdet ordentligt. Det släpade sina nedre grenar nästan i marken så man kunde knappt komma under när man satt på gräsklipparen. Så vi beskar trädet med gemensamma krafter; Jag satt på min rullator (för första gången sen jag fick den för 2 veckor sen) och pekade, Rolle sågade och klippte enligt mina önskningar. Tog ett par timmar. Sen lastade han alla grenar i vår pickup som blev full och körde till återvinningen. Blev riktigt snyggt...

Skulle ha visat lite nytagna bilder på trädet före och efter, samt lite andra som jag passade på att ta MEN...helt plötsligt så har det hänt nåt med datorn! Det går inte att ladda ner några bilder, appen FOTON fungerar inte alls och allt vad gäller bilder krånglar. För att överhuvudtaget kunna se några bilder måste jag gå in "bakvägen" och att öppna dom är nästan omöjligt!!


Så nu är det gamla bilder som gäller tills jag får ordning på datorn. Allt strul började med att Microsoft gick in och "uppdaterade" sina filer. Jag hatar när dom gör det, det blir alltid nåt krångel eller så tar dom bort det man lärt sig och "gör
saker och ting bättre"... alltså sämre!!!


Som tröst lägger jag in några bilder på Molton som inte är urgamla, dom är iaf från i år! Sen håller jag tummarna att jag ska få till alla bilder, det är över 2300 som ligger i datorn - och jag vill inte bli av med dom!

SUSIE



3 kommentarer:

Ingrid sa...

Molton kan det aldrig blir för många bilder av.
Hoppas att datorkrånglet löser sig.
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Finns inget som är tråkigare än då det blir problem med datorn.
Bilderna vill du ju komma åt. Hoppas det löser sig.
Fina Molton.
Ha det gott /Kram Marika

Lena i Wales sa...

Datorstrul, fy vad tråkigt. Hoppas verkligen du får ordning på det.
Trots att jag är pensionär försöker jag göra helgen till något speciellt för att hålla koll på mig själv. Annars blir allt så lika.
Sköt om dig!