onsdag 3 juli 2024

ALTANINREDNING

 Eftersom jag hade lust att blogga idag så kommer det här innehållet handla om det som just nu är det viktigaste för mig; Hur jag har det på altanen!

Vid soffhörnan med soffa, 2 stolar, 2 bord och framförallt
trådgardinerna på plats - och uttrasslade!

För ut i trädgården eller till växthuset har jag inte kommit. Så fort jag bara tänker på vad jag kanske skulle kunna göra där, så är det nåt som krånglar och jag måste stanna inne eller blir kvar på altanen! 

Det lilla extrabordet där vi brukar sitta och torka i solen
 efter poolbad - fast inte i år!

Eller så är det nåt Rolle måste hjälpa mig med - och han är alltid upptagen. Jag vill inte heller kräva att han ska sluta med det han gör för att t.ex. bära ut en lämplig stol eller flytta nåt så jag kommer fram till mitt jobb, han gör så mycket ändå!

Rolle skrapar golv och Molton tittar nyfiket på...

Just nu har han börjat med att täcklasera golvet på altanen som inte är under tak och som alltså får en massa sol och regn på sig. Han är mycket noggrann och brukar göra det tidigt varje vår, men i år så var det för kallt. Sen när vi fick värme några dagar, hade han MASSOR med annat att göra. T.ex. bära ut en del möbler från boden - fast alla har inte kommit ut ännu.  

Den "långa" biten på altanen där väder och vind kommer åt,
så den måste fixas.

Han ska inte lasera om hela altanen, utan tar det upphöjda golvet runt poolen på kortsidan först. Han började med att skrapa en del av det och nu har han laserat det en gång, men det ska göras en gång till. Först därefter tar han den långa biten och sen är det bara att fortsätta med den smala biten nedanför. Så han har en del att göra...

Så här hemskt ser golvet ut nu innan... Notera dom två
krukorna som ersatt den rektangulära vi hade där tidigare.
I den stora är det brokbladig syren och några jättehöga
 strandveronikor och i den låga ett prydnasgräs.

Själv har jag roat mig med att gulla med Molton samt borsta hans tänder - som han gillar! Vi har haft honom sen i torsdags och det blir antagligen över kommande helg också - fast med uppehåll i morgon då jag ska till sjukhuset. 

Här brukar Rolle och Molton ligga och vila sig...

Har äntligen fått tid på hudavdelningen så dom kan glo på mitt operationssår som har gått upp efter 5 år. Det är alltså där det efter canceroperationen läckte sårvätska i 2 år och där Rolle tog över skötseln efter 1,5 år och att det då till slut läkte. Men dom senaste 3 månaderna har det runnit massor av blod ur mig (jag äter ju blodförtunnande), vilket är mycket värre än sårvätska...

Ska bli mycket kul att se hur golvet ser ut nu!

Men som tur är så har jag Rolle (Dr. Bloom som jag kallar honom på kul) som faktiskt har lagt om mig bättre än vad dom gjort på VC dit jag fått gå en gång i veckan. Rolle har lagt om mig 2 gånger i veckan och nu tycker han att öppningen börjar se lite bättre ut. Det kanske håller på att läka!? 

Matbordet med min plats i solen tagen från Rolles
plats mittemot där det är skugga!

Ingen på VC har haft en aning om vad man kan göra för att få slut på problemet, men nu hoppas jag att hudkliniken vet i morgon!!!


SUSIE


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Så fint du har på altanen. Det röda temat är verkligen läckert. Du är duktig på inredning Susie!
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så fint det är på er altan. Roligt att ni har Molton så pass mycket. Du får passa på att gulla med honom riktigt mycket. Hoppas det går bra på hudkliniken imorgon. Det låter ju bra att Rolle tycker att det börjar se bättre ut. Håller tummarna för att det håller på att läka.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Hoppas att besöket på hudkliniken gick bra, och att såret läker ordentligt.
Man blir glad av dina fina röda färger på altanen.
Kul att ni får rå om Molton.
Ha det bra /Kram Marika

Paula sa...

Hoppas hoppas nu att du fick bra hjälp på lasarettet, det är ju skit att behöva ha ett sår som blöder mitt i sommaren, och efter så lång tid. Hur har det kommit att börja vätska igen! Så glad att se Moltas där med er i era vackra färgglada trädgårdsmöbler! Kramar från pörtet

Lena i Wales sa...

Hoppas det går bra på kliniken.
Härligt altan du har. Jag har det bra här också, fast p g a vädret har jag inte varit på altanen särskilt mycket den senaste tiden. Väntar på sol och värmen.
Alltid mycket att göra när man har hus.
Ta det lugnt och sköt om dig!