fredag 15 mars 2024

FEM FRÅGOR

     Kastade mig direkt över Elisas fredagsfrågor nu på morgonen för jag vet av erfarenhet att ibland vill jag ha lite extra tid att svara på dom. Dom kan vara lite kluriga!

Idag var det en del såna frågor, så nu ska jag försöka tänka till lite innan jag skriver ner och publicerar mina tankar. Annars kan man upptäcka att det blivit lite konstiga svar när man läser igenom sitt inlägg några dagar senare.

Som vanligt visar jag lite gamla bilder, det är alldeles för grått och regnigt ute för att ta nya!


ELISAS FRÅGOR 

med mina svar.

  1. Hur ser en vecka ut visuellt när du tänker på den?   Har aldrig tänkt så, men torsdagar är nog den dag när veckan börjar styrsla till sig och bli gladare och trevligare och därför få en gladare färg. Fast som pensionär är man inte längre lika till sig över helgerna, man är ju ledig jämt!
  2. I vilken ordning sätter du på dig kläder?   Börjar alltid med underbrallorna och sen oftast med BH´n.
  3. Vad packar du för mycket av vid en kortare resa?   Enligt Rolle ALLT!
  4. Hur ser din tvättstugerutin ut?   Har ingen direkt rutin utan tvättar när tunnan börjar bli halvfull i tvättstugan, vilket den kan bli max. ett par gånger i veckan.
  5. Hur ser dina bokhyllor ut?   Mycket prydliga! Dom två stora sektionerna är  uppdelade i en för inbundna lästa thrillers/deckare och en för d:o skönlitteratur. Sen är böckerna uppställda sorterade efter författarnamn. I gästrummet finns en bokhylla med bara lästa pocket, där står böckerna hur som helst. Från den får gästerna ta med sig hem vad dom vill. Dessutom finns det några hyllor till där olästa pocket och inbundna samsas i väntan på läsning. Vi gillar att läsa...

Igår berättade jag om den trista och jobbiga onsdagen, men gårdagen - alltså vår favoritdag torsdag - blev riktigt bra. Rolle fick till den krånglande elektroniken på vår skåpbil. I alla fall tillfälligt, man vet ju inte med elektronik. Så nu kan han besiktiga bilen senare idag. 


Dessutom var vi utvilade och pigga och Rolle fick välja precis vad han ville till middag och det blev riktig husmanskost; Bruna bönor och fläsk. Så han blev nöjd. Själv skulle jag hellre sett nåt annat, men för husfriden så...

Därför ska jag göra nån roligare rätt i helgen - nån typ av wrap till lördagens middag. Alltså grönsaker som vitkål, isbergssallad, purjo, morot, ingefära samt marinerad kycklingfilé i strimlor samt nån kul sås med chili inlindat i tortillabröd. Det här är mat jag gillar, Rolle gillar ju husman men sånt här också.

Växterna på bilderna är från år tillbaka, men man måste ibland ta fram dom för att ha nåt att glädjas åt innan våren kommer. Jag har dock hoppat över dom första som brukar blomma, där väntar jag på dom som blir aktuella i år...

 SUSIE
9 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

praktiskt att börja med underkläderna, jag vet inte om bokhyllorna prydliga men jag hittar! Samma författare på samma ställe. Maken har egna bokhyllor.

Maribel sa...

Hej Susie!
Jag njuter av dina fina bilder. Här är likadant väder, grått och blött.
Inget som lockar en att gå ut, men det är lika bra det, känner mig inte helt kry i halsen.
Ha det gott /Kram Marika

Mrs Calloway sa...

så fina bilder! jag köpte penséer och några påskliljor igår. håller med om torsdagen. bruna bönor och stekt fläsk är bland det godaste jag vet. men jag äter det sällan ändå. förr kunde jag packa minimalt. nu tar jag allt. för säkerhets skull

Kina sa...

Vi verkar ha liknande bokhyllor. Mina är också ganska prydliga. Det där med att gästerna får ta med sig hem var en bra idé! Fast nu för tiden kommer det ju inte så många gäster, så man blir inte av med så många. Vackra blombilder! Jag tänker på dig som en blomma! Jag är ju ganska visuell och tänker ofta i bilder, och jag brukar tänka på olika saker med olika människor. Ha det gott! Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt att titta på dina arkivblommor - svårt att ta nya just i dessa dagar ...
Det där med var-så-god-och-ta-en-bok kan verkligen funka. Hade folk på fest en gång och då fick gästerna inte gå hem utan att de först valt (minst) en bok att ta med sig, jag hade plockat ihop en rejäl hög att välja från. Alla tyckte faktiskt det var kul, alla tog en bok!

Paula sa...

Dagens inlägg var betydligt lugnare, puh. Hoppas nu att bilen går som en klocka också o gick snällt genom besiktningen! Det är inte lätt att packa! Det är ju en himla massa år sedan jag hade en karl och bil i familjen då man kunde stuva in det mesta när man skulle iväg, nu får man tänka till ordentligt. Men jag åker sällan bort så det är inget större problem. Ha nu en skön helg, hoppas wrapsen föll i smaken. Jag är inte så förtjust i mycket bröd runt maten så jag väljer hellre en sallad. Stekt fläsk är en favorit men inte bruna bönor för dem blir man pruttig av! Jag brukar välja rösti istället, en potatistant är jag.
Kram från pörtet

it_is/Anette sa...

Oj vilka härliga bilder, speciellt på den första röda blomman, så vacker färg.
Det är ganska skoj att läsa bloggar och svaren på fem en fredag för väldigt många gillar verkligen böcker och har många välfyllda bokhyllor.

Ha en fin lördag

Rosor och ruiner sa...

Ja, det var kluriga frågor! Jag tänker att jag skall hoppa på de frågorna, men glömmer det alltid på fredagarna.

Ha det gott!
Kram Gunilla

Lucy sa...

I want to share with you all on this blog on how I received finance support from a reputable loan company via cf-loans@outlook and whatsapp +393510140339, I contacted them when I came across these contact online when a lady from mexico were giving a testimony about a loan finance then I decided to give a try that when I get my loan to expand my business at the rate of 2% ROI repayment. I'm so happy that I decided to share with anyone here looking for an affordable loan to reach out for this great opportunity. thank you blog admin.