fredag 15 december 2023

INTRIKATA FRÅGOR

Det har redan gått en vecka sen dom förra frågorna, det måste vara "julstöket" som gjort att tiden har gått så fort. Inte för att jag stökat så mycket, men allt jag gör tar sån fruktansvärd lång tid... 

Ett av dom två köksfönstren - med vita gardiner!

Det är otroligt jobbigt och jag som är van att städa precis allt till jul - utom golv och badrum, dom tar Rolle hand om - för att sen ta bort alla dekorationer vi har och ställa upp julprydnader istället överallt, har i år fått hoppa över massor.

"Några" av mina mindre juldekorationer. Dom minsta kommer
dock inte upp i matrummets vitrinskåp i år!

Det blev t.ex. inga fönster tvättade och därmed inga rena julgardiner upphängda. Vilket är OK för fönstren var hyfsade och gardinerna i köket är vita och dom i matrummet neutralt grå och silvriga. Men det grämer mig, jag älskar nämligen att putsa fönster - det är  det enda som är roligt med städning...

Matrummets två fönster.

Jag tröstar mig dock med att ställa fram så mycket juldekorationer som möjligt. Men...Rolle måste ta fram dom ur julskåpet och han är inte precis lika jultokig som mig. Alltså började jag förra veckan med att be honom ta fram en låda om dagen och igår med att be honom ta fram vår konstgjorda gran från garaget och ta in den till verkstan.


Nu gäller det att få upp granen så att Rolle kan kolla att alla dom små fasta lamporna fungerar. Ja, ni vet ju hur det är med såna där lampor! Dom har en viss förmåga att lägga av när dom är inpackade och när dom tas fram året efter så fungerar inte hälften av dom. I det här fallet betyder det inköp av ny gran! För gran, även om den är konstgjord, MÅSTE jag ha...

  1. Har du någonsin missat något inbokat?   Inte vad jag kan påminna mig, men det har säkert hänt.
  2. Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen?   Att andra inte kan planera sin tid...
  3. Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid?   Igår när jag stekte en hel kyckling i ugnen. Men den gick att hålla varm till potatisen var klar!  
  4. Vad har du för strategi för att inte vara stressad?   Är numera aldrig stressad och har nog aldrig varit en stressad person direkt...
  5. Vad väntar du på?   På julafton!
Gå gärna in på Elisas blogg och kolla vad dom andra deltagarna har svarat - och svara gärna själv. Det är så kul att läsa om hur andra svarat!

Trevlig helg och ta det lugnt nu innan julen!

SUSIE

10 kommentarer:

Kina sa...

Det är skönt om man inte stressar upp sig. Jag har dragit ner mycket på julpyntandet. Men gran vill jag ju ha så klart. Den står och väntar i förrådet! Förra året var ljusen till granen helt döda när jag plockade fram dem. Det enda som fanns kvar i affärerna här i stan var sådana där batteridrivna så dom måste jag verkligen ta in och kolla innan allt är stängt! Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

så skönt att inte bli stressad. och det är som du säger att ibland blir en sen för att andra inte kan planera sin tid. och det är riktigt förargligt! jag tror att du kommer att få det pyntat och fint; med gran och allt. trevlig helg!

Hannele sa...

har aldrig städat något speciellt till jul, en julafton höll jag på att somna när barnen små, slutade med sånt (maken får också städa)

Paula sa...

Så fint du gör till jul! Jag är ju en antijultant som helst inte firar jul alls, så där är vi totalt olika. I år bor jag så smått så jag inte får plats med mer än adventsljusstaken och den räcker för mig. På julafton är jag hos barn och barnbarn och barnbarnsbarn några timmar. Tomte är bokad till halv ett så jag får skynda mig iväg. Julen kommer oavsett om du putsat fönstren, jag tycker inte alls om den aktiviteten för det blir alltid ränder kvar och i mina senaste bostäder har fönstren varit krångliga att både öppna och stänga.
Nu hoppas jag att ni njuter av tredje advent/Kramen

Hannas krypin sa...

Vi tar upp granen tidigare och tidigare för varje år. I år togs den upp någon dag efter första advent. Men det är mysigt med allt ljus. Det blir så mörkt annars.

Ingrid sa...

Så vackert du julpyntar! Ni är ett bra team du och Rolle.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så fint det är i matsalsfönstren. Jag har inte heller tvättat fönstren, det får bli till våren, nu är det så mörkt så det syns ändå inte att dom är smutsiga.
Hoppas ljusen i granen fungerar. Här blir det äkta gran och den står i garaget just nu och dricker 2 liter vatten per dag så den har jag gott hopp om. Men den kommer inte att kläs förrän den 23:e.

Önskar dig och Rolle en fin 3:e advent!

Kram Anita

Anna i Portugal sa...

Jag gör som du, tar bort allt vanligt pynt, torkar av ytorna och ställer dit julpyntet. Klart! Vi har ett litet hus så det går fort. Men det gör stor skillnad på känslan i huset. Fint pynt du visar! Önskar dig en fin helg!

Maribel sa...

Hej Susie!
Det ser riktigt fint ut med pynt i fönstren hos er, och en gran vill jag nog också ha. Det är mycket jobb med en äkta, men så länge vi orkar så får det vara så. Råkade ha sönder julgransfoten förra året då jag slängde ut granen. Så det får vi skaffa en ny. Ha en riktigt skön tredje advent.
Kram /Marika

Lena i Wales sa...

God Jul!
Kram!