tisdag 26 december 2023

FRÅN HEMSK TILL TOPPENBRA

 I förra inläggen berättade jag om missödet med vår julskinka. Men...inget ont som inte kan förvandlas till nåt positivt!

Ersättningsskinkan som Rolle fick ge sig iväg och köpa tidigt på julafton visade sig vara både ovanligt billig och det allra viktigaste; Fantastisk god! Den godaste vi ätit under dom senaste 5-6 åren faktiskt. Den smakade verkligen julskinka, var mjäll och lagom saftig och även om den var i största laget - hela 2,5 kg - vi är ju bara två plus att vi hade en enda gäst på julafton, så har redan halva gått åt. Vilket är ett gott tecken!


Vi har ätit av den både till gårdagens middag och Rolle idag till lunch - och vi har inte tröttnat på den. Helt otroligt! Fast idag åt jag först min heminlagda sill - som också var jättegod - samt lite varm- och kallrökt lax med räkor och majonnäs. Kände inte för köttbullar, korv, revbensspjäll och skinka idag. Men nu är det snart dags för middag och då blir det sånt - och så både stilton & portvin samt jordgubbar lite senare. Det är inte klokt att julmaten kan smaka en fortfarande, men det beror nog på att jag - absolut inte Rolle - har varit väldans försiktig med mängden av den!

Det vita på backen har återigen försvunnit och det är grönt och skönt ute. Tror att det ligger på 6-7 plusgrader så nån is på marken har inte bildats. Vilket är bra för i morgon förmiddag ska jag till frissan i Hemse och klippa mig och jag vill inte halka omkring. Är oerhört rädd för att ramla...


God fortsättning!

SUSIE

2 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vad bra den andra julskinkan blev så god! Jag gillar inte halka heller, hoppas det håller sig på lite plus nu så du inte behöver vara orolig för att ramla. Ha en skön onsdag!

Bosse Lidén sa...

Det kan verkligen skilja sig från skinka till skinka. Då verkar ni haft en bra jul. Lagom med julmat passar de flesta magar. Med andra ord är du fin i håret. Hala utomhusmiljöer är jag också försiktig med.
Kram, Bosse