torsdag 2 november 2023

HÖST

Idag är det en gråtrist vardag, alltså en typisk höstdag. Det är inte precis min favoritsäsong...

Molton och hans kompis kaninen!

Visserligen gillar jag egentligen hösten, men bara den "tidiga" när det är lite "krispigt" på morgnarna för att sen bli varmt och när träd och buskar fått lite färg. Den perioden brukar faktiskt hålla i sig till i början på november för att sen i mitten på månaden slå till och bli tidig vinter med ett första snöfall. I alla fall var det så när vi bodde i Stockholm. Här på Gotland kommer vintern normalt betydligt senare...

Alltså som jag skriver; "normalt"! Men i år har ingenting med vädret varit normalt tycker jag. Det var en kall och torr vårvinter, sen blev det en otroligt varm och torr  sen vår. Därefter blev det här på ön en hyfsat varm och torr sommar en kort period, för att till slut övergå i en ovanligt lång kall och tidig regnperiod. Som alltså har hållit i sig jättelänge nu!


Rolle har försökt få bort alla torra blad från vinstockarna, men det
är så vansinnigt många att han får göra det i omgångar.

Eller är det bara så enkelt att jag inte har märkt exakt hur vädret har varit eftersom jag inte vistats ute på samma sätt som jag brukar!? Om man sitter inne hela tiden, antingen hemma eller på sjukan, så märker man ju inte vädret direkt. OK, jag har några svaga minnen av att jag blev utkörd till solen på sjukhusets balkong där det var en fantastisk utsikt över havet. Men vädret var inte nåt jag prioriterade då precis!

Just nu är Rolle ute för att sätta på förlängningarna på stuprören samt ta in
dom två stora gräsen i växthusen, sen är årets vinterförberedelser klara.

Nu när jag så sakteliga börjat återgå till mitt vanliga jag efter stroken så sätter det här med hjärtsvikten en massa käppar i hjulen. Men jag hoppas på att alla mina mediciner (det är massor) kommer hjälpa mig att bli bättre - även om det kanske inte hjälper mig att bli helt frisk. Fast det hade ju varit trevligt om man kunnat få njuta av lite bättre årstid just nu. För som det är så blir det väl att sitta inne igen ända tills i vår...


Idag är Molton och jag ensamma, Rolle har åkt iväg till Visby för att träffa sin onkologläkare. Han kommer nog inte hem förrän framåt två/tretiden. Att åka med som sällskap var ingen idé, då skulle han bara bli stressad av att jag - och Molton - satt och väntade i bilen. Nu kan han i lugn och ro passa på att uträtta en massa ärenden.


Nästa vecka är det en massa(!) att göra för mig; På måndag t.ex. ska jag till sjukgymnasternas gruppträff för hjärtsviktspatienter. Inte nåt jag ser fram mot precis, har lite svårt för sånt man skall göra tillsammans med andra på bestämda tider. Men jag ska göra ett försök, funkar det inte så har jag informerat om att jag hoppar av direkt. Vi får se hur det går...

Snart är det dags för glögg - som jag brukar gilla. Får se
om jag gör det i år också...!?

Efter nån dag ska jag sen till Hemse VC´s hjärtsviktsavdelningen så dom kan kolla mig och ta en massa prover. Inget av det här är ju direkt roligt, men veckan avslutas med att jag ska till frissan och permanenta mig - och det ska bli vansinnigt skönt! Det är nämligen väldigt svårt att göra någonting med håret med en fungerande hand. Bara att försöka kamma igenom det är ett litet helsicke...!

SUSIE




2 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilka vackra bilder, färgsprakande buskar och en alldeles underbar bild på trädet med havet i bakgrunden. Tror du och Molton har det skönare hemma än att sitta och vänta i en bil. Det är kallt hos oss, och isiga gator, jag som ville fortsätta motionera med cykeln, men tror att den får stå.
Ha det så bra /Kram Marika

Ingrid sa...

Jag tycker din beskrivning av väderläget under sommar o höst stämmer rätt bra överens med hur jag upplevt det. Nu får vi se vad som händer i vinter. I dag är det förresten rätt skapligt väder med 11º och det är inte illa i november.
Hoppas att allt är bra med Rolle och att läkarna är nöjda med honom.
Lycka till på hjärtsviktsavdelningen och hos Frissan.
Kram, Ingrid