lördag 19 augusti 2023

ROSKRIG & FEM FRÅGOR

 I torsdags var det jättefint väder, så gräset blev klippt. Jag tog framsidan och förträdgården och Rolle bakom garaget och en del av diket med handjagaren. Han är smart och delar upp det, för diket är jättelångt! 

Nävan Rozanne vid rosenspaljén.

Gräset hade växt nåt otroligt på bara några dagar, men det finns några helt nakna fläckar kvar. Men jag måste nog tänka mig för lite mer när jag svischar runt på min åkgräsklippare nästa gång. När jag åkte förbi rosenspaljén i förträdgården så tänkte jag som förr; "Jag kör nära den lilla rabatten framför och får på så sätt bort en del ogräs som kantar den." Det skulle jag inte gjort! Hur klumpig får man vara!!


Dom är snygga - på håll!

Mot själva spaljén växer det 5 klängrosor och några buskrosor, men i år har dom vuxit väldigt dåligt på grund av torkan. Så när jag tittade ner och kollade noga var jag körde var det en 2 m lång och helt torr gren som hängde ut och som jag inte såg. Men grenen fastnade i min vänstra arm. Det gjorde ont och distraherade mig så när jag skulle svänga förbi den sista rosen på spaljén körde jag rätt in i en stor mycket taggig grupp av grenar...

Jag hatar rostaggar...

Jodå, visst försökte jag svänga runt det här partiet men jag kör ju bara med en arm och hand och orkade inte. Istället försökte jag både koppla ur och bromsa, men hann inte riktigt med. Så mitt vänstra ben fastnade och när jag väl hade kommit förbi spaljén så såg mina byxor hemska ut. Det var massor med små hål och ett jättestort men benet var inte så skadat! Som tur var hade jag klippt klart för det vara bara att köra in gräsklipparen i garaget och gå in. Det blev inget mer gjort ute och byxorna var bara att kasta. Och jag som varit så glad över att få vara ute lite...

FEM FREDAGSFRÅGOR

av Elisa som jag fick först idag. Det verkar dock som om det bara var jag som hade det "problemet".

  1. Finns det någon fiktiv värld du gärna hade besökt? Nej, visserligen älskar jag SF, men inte nån av alla världar jag läst om skulle jag skulle vilja besöka.
  2. Är du bra på att komma på idéer? Ja, alldeles för många enligt min käre gubbe!
  3. Är du en drömmare eller realist? Är som dom flesta säkert båda delarna.
  4. Vad fantiserar du om? Att jag var ung och frisk igen...
  5. Om du fick önska, vad skulle finnas i världen som saknas idag? Fred!

Igår - fredag - hade vi bestämt att tidigt åka till vår favoritgårdshandlare i När för att köpa tomater. Både vanliga och körsbärstomater. Dom är otroligt goda och har nästan gjort att man inte kan äta dom vanliga från ICA eller Coop. Men redan förra året började dom med att bara ha öppet tisdagar och fredagar. Och sista gången vi var där vi tvåtiden så fanns det inte en tomat kvar!


En alunrot som planterades i den här krukan för flera år sen
- och den trivs!

Igår var vi där vid nio och jag inhandlade 2 påsar med körsbärstomater och en halv kilo med vanliga. Fast det är klart att det blev lite annat också; En gurka, en zucchini samt en påse med såna där små gröna starka paprikor/chilis. Efter det åkte vi till Hemse och Rolle köpte mat och 2 cyklamen på ICA. Jag hade sagt till honom att han kunde gräva upp några alunrot - som jag har massor av i olika färger - och sen plantera dom under jätteverbenan. Nåt han inte hade nån lust med...

Cyklamen och jätteverbena.

Jag satt ner blommorna i hålen som blivit efter eternellerna jag tagit bort och kastat. Mycket bekvämt och det blev jättebra, färgen cyklamen passar ju perfekt till den lila jätteverbenan!

SUSIE

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Gräset har nog mycket näring kvar efter den torra sommaren, så nu växer det verkligen. Jag måste klippa på måndag igen.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Hannele sa...

Smart att dela upp arbetet. Barnbarnen har hjälpt till här. Verkligen roskrig, du är envis. Gräsmatta är det svårt att ta död på, tål torka. Visst skulle man kunna vara yngre ibland…

Kina sa...

Vad duktig du var som tog dig an gräsmattan. Hoppas det var ett par gamla fallfärdiga byxor som gick åt. Nu finns det anledning att köpa nya! Blommorna på min uteplats börjar se lite taniga ut, så det är val dags att byta ut dom snart. Ha det bra!

Carita Liljendahl sa...

Svaret på fråga nummer fyra får mig att tänka i samma banor.
Det kommer en dag då vi önskar att vi var unga igen. Inte för att orka festa och så, tänker jag. Men för att jag var rörligare då, och med åldern kommer sjukdomar och vänner dör osv.
Så det blir med nostalgi man blickar bakåt. Ändå är jag just nu tacksam för allt jag har, som 61-åring.
Kram!

Anna i Portugal sa...

Jag njuter av min ålder, nu är jag nog några år yngre än du är, men ändå. Att jag är frisk påverkar så klart också. Men att vara yngre har jag ingen önskan om alls. Däremot frisk, om jag vore sjuk :) Fred håller jag med om!