tisdag 15 augusti 2023

DIVERSE

 Gårdagen var jätteskön, hela 24-25 grader, vindstilla och strålande sol. Alltså passade jag på att klippa gräsmattan på baksidan med min åkgräsklippare.

Innan det var klippt!


Jag hade tänkt att klippa bakom garaget samt eventuellt också på framsidan där Rolle klippte för bara några dagar sen. Men efter regnet som kom i förra veckan, plus att Rolles gräsklippare inte klipper tillräckligt kort och snyggt, så började det se lite tovigt ut redan. Nu blev det inte så beroende på att jag blev helt slut efter en timme så jag orkade inte. Tänkte att det kan jag göra i morgon, men idag har det regnat lite...

Min sammetshortensia i trälådan nedanför altangaveln är enorm i år.
 Men den har bara 3-4 blommor för jag klippte den aldrig i våras!

Under tiden jag klippte gräset så sågade Rolle ner en massa grenar som hängde ut över infarten på buskarna. Dessutom tog han bort 50% på busken - som jag inte kommer ihåg vad det är - i hörnan vid infarten. Man såg inte om det kom nån bil på vägen när man skulle ut och det är ju inte bra. Vi beskar den här stora hörnbusken - som jag tror är nån typ av Acer - tillsammans för bara tre år sen, men efter det har den växt nåt otroligt!

En ritning på vår tomt, men...den är gjord för massor av år sen så den är inte riktigt korrekt. Den
vita lilla rundeln längst upp till vänster är den som ska föreställa busken som blivit så skymmande!

Hur infarten ser ut nu vet jag inte riktigt, för jag har bara sett det hela inifrån tomten där buskarna fortfarande är stora och yviga. Men bättre sikt har det säkert blivit och så skrapar inte grenarna mot bilen när man kör in. Jag var lite orolig att Rolle skulle ta för mycket på buskarna utmed infarten, men jag tror att han var hyfsat försiktig!

Yuccan - som jag har tre skott från - som numera "bor" vid ingången!

I morse blev det naturligtvis fotboll och sen också lunch framför TVn, det var ju ohyggligt spännande. Även om jag måste erkänna att jag tyckte att spanjorskorna var bättre och faktiskt vann rättvist.  Men man är ju väldigt svensk när det gäller sånt här, så det sista målet kom olyckligt!

En av våra "husfåglar" som bor på taket under tegelpannorna men
som här vilar sig på rosenspaljén vid infarten.
 

SUSIE

6 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Skönt med en dag utan regn. Här vräkte det ner igår kväll, rena skyfallen men idag är det uppehåll och ljum luft. Hoppas det blir lite fina sommardagar hos dig så du kan fortsätta med gräsklippningen.

Kram Anita

Anna i Portugal sa...

Så fint att läsa att ni haft sköna temperaturer och sol igen, även om det inte varade. Era gräsmattor har hämtat sig fint!

Lena i Wales sa...

Härligt med en sådan dag. Dem har vi inte haft gott om här på det senaste, tyvärr.
Det är jobbigt även att klippa med en åkgräsklippare, så inte konstigt att du blev slutkörd.
Ha det bra!

Maribel sa...

Hej Susie!
Skönt att kunna göra lite trädgårdsarbete, vi har haft några soliga dagar nu, känns ovant att gå ut utan att bli blöt. Tycker du är otrolig som klipper gräset. Bra gjort!
Ha det gott /Kram Marika

Klimakteriehäxan sa...

Bra jobbat med gräset. Efter allt regn har det verkligen växt!
Visst var det lite trist med fotbollsförlusten ...

Paula sa...

Jag har också hört att spanjorskorna var erkänt bättre. Men hjärtat vlll förstås något annat. Har du en liten vippstjärt som husfågel? Dom är de mysigaste fåglar jag vet. Ofta har vi ett par tre stycken med på våra hundpromenader, skuttande och flygande några steg framför oss. Jag brukar prata med dem och inbillar mig att de kommer med hälsningar från "andra sidan".Så skönt med lagom väder så ni kunde jobba utomhus. Hoppas helgen blir lika fin! Kram