måndag 3 april 2023

PAPPER, RACE & INNESITTANDE

Jag som tidigare alltid var snabb med att få viktiga papper fixade omgående har verkligen lagt av mig. Nu har våra deklarationer legat sen förra veckan utan att jag gjort annat än tittat på vad vi ska få för restskatt - för det får man ju alltid!

Snart är det nog dags!

Det hör till saken att jag - är en av få förmodligen - som gillar att deklarera eller att hålla på med andra "jobbiga" papper från myndigheter. Så att jag skötte allt sånt för vår firma Ronwill Speedshop AB i alla år, det var väldans kul. Visserligen hade vi en revisor, men underlaget till honom tog jag fram. Och under dom första 30 åren hade man inte nån dator till hjälp, utan allt sköttes manuellt så det tog lite tid.

Iris som syns från fönstren!

Nu som pensionär sköter jag fortfarande alla papper för oss två, men det jobbet är betydligt mindre och simplare. Så egentligen skulle deklarationen varit klar samma dag som papperen kom hem. Nu ligger dom kvar i sina kuvert och jag har ingen som helst lust att börja med dom. Istället ska vi titta klart på Nascar-racet som gick igår kväll.....

Min favorit i Indycar, Marcus Ericson.

Efter en hel helg med massor av racing (Formula One, Indycar och MC, med flera träningar, kval och två sprintrace) var vi faktiskt lite trötta på racing igår, så det slutade med att vi la oss redan klockan tio. Då hade Nascar-racet precis börjat, så idag hade vi nästan hela racet kvar att se. Det är nog första gången vi kände att det nästan var "för mycket racing", men efter att vara svältfödd efter en trist vinter så såg vi på allt från och med fredagen utom Nascar, vårt favoritrace. Idag lyckades vi klämma in en timme på förmiddagen och så en timme efter lunch. Så nu har vi bara det roligaste kvar! Det är nämligen så att i Nascar vet man aldrig vem som vinner före målgång!!


Idag har det varit både hyfsat väder och jag har känt mig hyfsad, men trots det har jag inte varit ute. Vågar inte gå ut ensam, jag är ju enormt vinglig även med krycka, och Rolle ville åka och handla. Eftersom han sköter alla inköp sen i somras så måste han få göra det när han vill naturligtvis. Det är ju inte heller direkt nåt skönt väder, så jag har ingen brådska. Har jag väntat i ett halvår på att få se trädgården och växthuset så kan jag vänta några dagar eller veckor till. Men sen får det jäklar i mig vara slut på innesittandet...

sUSIE

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Deklarationen är avklarad sedan länge och igång slutskattebeskedet, men jag har ännu sonen kvar och den är inte så enkel precis, men det ordnar sig väl i år också.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Deklarationen är avklarad, och makens restskatt betald. Själv betalar jag lite extra skatt varje månad, så jag slipper restskatt. Vi har haft några soliga fina dagar, men idag är det grått igen. Hoppas det blir skona varma dagar här framöver, så du får komma ut.
Ha det gott /Kram Marika

Bosse Lidén sa...

Restskatt vill jag inte ha. Däremot verkar det som slantarna snart dyker upp. Jag har börjat med ett "hemligt projekt" så det är extra kul. Deklarera har väl aldrig roat mig, men förr hjälpte jag kompisar som i sin tur hjälpte mig med bilproblem. Bokföra var trist när jag gick på gymnasiet. Men riktigt kul som vuxen. Helst att hitta något litet fel som jag gjort. Då kände jag mig som en detektiv.
Imorgon hoppas jag det är sista vinterdagen för den här säsongen. Sedan hoppas jag du kan komma ut till påsk i din trädgård och förbättra din balans. Bara du inte sätter igång med storprojekt.
Tidiga påskkramar från norr

Lena i Wales sa...

Tur att det finns de som gillar pappersarbete. Jag hatar detta.
Har tittat på deklarationen, men inte gjort något åt den, "göra det senare taktiken".
Har varit underbara fina dagar här, hoppet om våren finns!
Ha det gott!