torsdag 27 april 2023

KLIPPT GRÄSMATTA

 Det har gått ett tag sen sista inlägget och jag mitt dumma fån trodde jag skulle kunna berätta lite om mina trädgårdspromenader. Men...jag har faktiskt inte varit ute, varken på altanen, i växthuset eller i trädgården sen fredagen den 22. 

Först och främst beror det på att jag känt mig lite hängig. Tror det kan bero på den luftrörskatarr jag åkt på, men framförallt på att det inte varit tillräckligt varmt för mig. Det måste vara över 15 grader för att jag som inte rör mig ska kunna njuta lite!

Dom rosa och blå hyacinterna under rosenspaljén vid infarten blommar.

Igår var jag t.o.m. lite deppad på grund av att när jag tittade ut så såg jag hur trädgårdsjobben hopade sig - och jag satt här inne helt overksam. Orkade absolut ingenting! Men efter att ha fått sova nästan en hel natt så vaknade jag i morse av att Molton som kommit hoppade upp i min säng och kröp ner under täcket. Gissa om jag somnade om och sen sov jag - vi båda faktiskt - djupt och skönt till 08.30. Då väckte Rolle mig med frukost medan Molton låg kvar i sängen en timme till...

Bild på Molton som vi fått av Julia, Moltons matte.

Sen gjorde jag nåt som jag varken orkat eller vågat på nästan 2 månader; Jag gick på rullbandet! YES!! Visserligen inte längre än en minut, för när jag kände att jag började åka med bakåt fick Rolle stänga av bandet direkt. Eftersom jag är så osäker på benen blir jag otroligt rädd att jag ska ramla. 


Även dom vita hyacinterna i rabatten framför rosenspaljén blommar.

Meningen med bandet var ju från början att jag skulle träna upp mig, men det gick inte att sänka hastigheten - alltså till den jag ville ha. Men nu ska jag gå där en eller några minuter varje dag har jag bestämt. För jag måste bli så pass återställd att jag kan börja att göra lite i trädgården, t,ex. plantera några penséer i krukor. Som i den här metallkorgen som jag fick av min svärmor för 20 år sen. Den har jag på väggen vid ingången och nu finns inte en enda växt där ute, måste alltså åtgärdas...



Rolle gick sin vanliga prommis med Molton och hade då tagit med sig min kamera, så nu fick jag äntligen se hyacinterna vid infarten. Men det är ju naturligtvis inte samma som att se dom "live" så jag hade en förhoppning att jag skulle kunna gå ut nu på eftermiddagen. Men det blev inte varmare, så jag fick avstå. Det Rolle gjorde sen var ett av mina trädgårdsjobb, han klippte gräset på framsidan och i förträdgården! Det hade blivit jättelångt och han hade hört mig mumla lite om att det såg hemskt ut. Han är en otrolig pärla - som nu ligger och läser med Molton bredvid sig. Och den vilan har han gjort sig förtjänt av...

SUSIE
 

5 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vet inte vad du råkat ut för, men hoppas du snart har kraft att göra det du vill göra. Låter som löpbandet är en bra väg att smygstarta på.

Ingrid sa...

Det har verkligen varit kyliga vindar nu och vårjackan har fått vila och vinterjackan träda i tjänst igen. vi får hoppas att värmen snart kommer tillbaka igen.
Så skönt att Rolle har klippt gräset. Jag klippte ju här jag också, men tog det inte så kort, så nu ser det nästan ut att behöva putsas av igen.
Tur att du har lille Molton som muntrar upp dig lite!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Jag tror att vi är flera som väntar på varmare väder. Det har varit riktigt ruggigt så jag förstår att du inte vill gå ut då. Själv har jag ilat till växthuset för att titta till mina odlingar och sen fort in igen. Idag ser det riktigt soligt och fint ut, men det är fortfarande inte varmt. Bra att du tränar men ta det försiktigt.
Ha det gott och trevlig Valborg!
Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Vilket härligt uppvaknande, av en gosig hund. Och sedan fortsätta sova en stund tillsammans med den gosiga hunden.
Nej någon värme vill inte komma och jag förstår att du vill det ska vara varmare innan du går ut. Hoppas det går bra med att gå på löpbandet. Lite varje dag låter som en bra start.
Fint av Rolle att klippa gräset.

Kram Anita

Lena i Wales sa...

Hoppas orken kommer tillbaka. Vi är snart inne i maj månad och då kommer värmen och det hjälper säkert till.
Bra att du kommit igång på rullbandet, säkert bra träning.
Trevlig helg och sköt om dig!