onsdag 22 mars 2023

SJÄLVRANNSAKAN

 Igår var en riktigt bra dag för mig, fast vädret var inget kul. Alltså höll jag mig inne. Jag åkte bara i rullstolen en enda gång trots att jag lagade både frukost, lunch och middag.

Dom två senare fick jag dock bra hjälp av Rolle att fixa som både öppnade förpackningar, skar upp grönsaker och gjorde sallad & dressing. Han har blivit riktig duktig - vilket jag måste erkänna att jag ibland retar mig på. Alltså inte för att han gör en massa i köket - det är guld värt - utan för att han tror att han kan och inte lyssnar på mina tips som lagat mat i så många år!


 Jag vet att jag inte ska säga nåt för då blir han sur, men vissa dagar kan jag bara inte låta bli. Och idag är nog en sån dag. Jag har haft jäkligt ont i natt och sovit uruselt - och då blir man helt klart extra grinig. Det är hemskt att själv märka hur otrevlig man är - och ännu värre att inte kunna göra nåt åt det. Jag försöker naturligtvis att inte vara dum, men när humöret är i botten så är det ohjälpligt.....För mig som alltid varit en mycket glad och positiv människa är det här med deppigt humör extra jobbigt. Jag är helt enkelt inte van! Som tur är går deppigheten över väldans fort, men det börjar kännas lite jobbigt att känna så här flera gånger i veckan. 


Jag har inte blivit erbjuden några "lyckopiller" och skulle inte ta några heller. Istället väntar jag på att våren och värmen ska komma, för trädgården är en stor källa till glädje och tröst i såna här lägen. Jag vet ju hur det varit under dom två sjukdomsperioderna tidigare.....

SUSIE

5 kommentarer:

chica sa...

Desejo que os momentos de depressão se tronem cada vez em menor número! Tudo de bom! beijos, chicaq

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är inte konstigt om humöret svänger då man inte mår bra. Jag hoppas att du blir bättre snart och att våren kommer så du kan vara ute och njuta av allt vackert.
Ha det gott /Kram Marika

Paula sa...

Men goa Susie! Alla blir vi less och deppade ibland, och du har ju fått kämpa så sista tiden så självklart tar tålamodet slut! Jag kan inte ens tänka mig hur jobbigt det är att inte kunna röra sig som vanligt och att ständigt ha ont. Krämpor gör dåligt humör, så är det och inget du ska skämmas över! Är övertygad om att Rolle har full förståelse för situationen! Och lite gramse får du vara för att han inte lyssnar utan gör efter eget huvud..
Lyckopiller har jag ätit över tjugo år utan att bli lyckligare. Men, jag är mycket jämnare i humöret, jag behöver serotoninet som är en viktig ingrediens i medicinen. Har provat sluta några gånger, då har det varit nära skilsmässa kan jag lova. Sen blev det skilsmässa i alla fall men inte av just mitt dåliga humör! De är inte farliga att använda i det långa loppet så jag fortsätter som förut men dosen är lägre nu än för några år sedan.
Hoppas nu att du får må bättre och att vårsolen skiner lite extra på dig!
Kram

Rosor och ruiner sa...

Det är klart att man inte orkar hålla humöret uppe när man har ont och är begränsad. Men att man är medveten om sina "svagheter" är en god bit på väg tror jag, värre med dem som inte reflekterar över sitt beteende! '
Önskar så att du snart mår bättre, till kropp och sinne!
Kram Gunilla

Anonym sa...

Den røde og hvite tulipanen er flott.