fredag 17 mars 2023

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Fredag igen - det är inte klokt vad veckorna går fort - och dags för dom kluriga frågorna från Elisa.

Min käre gubbe Rolle brukar varje torsdag påpeka att nu är det torsdag igen - och det känns alltid som om det bara gått några dagar sen veckan innan. Jag gillar visserligen torsdagar men fredagar är ju ännu bättre. Hänger kvar sen man jobbade förmodligen, för numera när  man är pensionär är ju alla dagar egentligen likadana...


Men det är så att på fredagarna planerar även vi lite inför helgen. Man kollar om det är nåt bra på TV, t.ex. Formula One eller Nascar. Man bestämmer sig för vad man ska ha för extra god mat. Man läser tidningen för att se om det finns nån kul marknad - och man funderar på om vädret är hyfsat och ska så förbli. För då kan man åka iväg och ta en hundprommis i naturen nånstans. Ja, alltså så brukar det gå till, numera är är det bara dom två första sakerna som gäller...

Men fortfarande så får man roliga fredagsfrågor från Elisa, vilket verkligen gläder mig;

😁

        * Vad hade du för orsak att fira senast?   Fira!? Jo, vi firade julafton med Molton och hans trevliga husse Alex och matte Julia.

🎅

        * När klappade du senast händerna?   Det var så länge sen att jag glömt.

👏

        * Vad för något fick senast tummen upp av dig?   Tummen upp ger jag varje dag till dom inlägg                                                                 på Facebook som tilltalar mig.

👍

        * Firar du när tillfälle ges?   Normalt älskar jag att fira, men numera är det dåligt med det...

🍷

        * Vilken dag på året firar du mest?   Midsommarafton då vi försöker umgås med våra vänner.

🎉🎈

   Idag ska jag alltså försöka komma på nån god mat jag kan göra i helgen. Inte så lätt. Jag har visserligen massor av kokböcker, har t.o.m. gjort en själv. Det är alltså en massa recept på sånt vi och våra gäster gillat som jag skrivit ut snyggt och sen samlat inplastade i en A4-pärm. Gjorde den i 3 ex och gav bort två, en till min kusin och en till min väninna Christina. Vet inte hur ofta dom använder sig av den, men själv tittar jag i den ganska ofta. Fast för närvarande är inte det som är godast jag gör, utan det som jag kan göra med min dåliga arm & hand.

    En krabbomelett gjord på Chatka skulle man gärna vilja ha!

Sen så ska jag alldeles strax skriva ut en två skrivelser åt Rolle. En andra överklagan av en parkeringsbot vid sjukhuset som vi fått ett avslag på trots att Strokeavdelningen intygat att jag var dålig och att vi på begäran skickat intyget till Förvaltningsrätten hos polisen. 

Det andra är en beskrivelse om hur hörselvården fungerat - eller inte fungerat - för Rolle. För över ett år sen var han på sjukhuset och genomgick en massa undersökningar - som han konstigt nog aldrig fått nåt svar på och som inte heller står med i hans journal! 
Däremot stod att han fått besök av nån som justerat hans hörapparater och att dom nu fungerade perfekt!?Mycket konstigt eftersom ingen har varit här och han har inga hörapparater!!
3 månader senare fick han ett papper som skulle skickas in - vilket han gjorde - där det meddelades att han nu var överförd till hörselfrämjandet på VC Korpen i Visby. Först i juni fick han sen ett meddelande från Hörselfrämjandet att han nu var överförd och stod på väntelistan. I oktober härsknade jag till - det är ju jag som lider mest av att Rolle inte hör - och ringde till dom. Fick då beskedet att det skulle ta minst 1 år - och jag trodde naturligtvis att dom då menade från den första undersökningen. Men nej, ingen chans, det var räknat från det pågående telefonsamtalets i oktober!? Alltså kunde det ta mellan 1,5 till 2 år totalt!! 

Zinnia, en sommarblomma som jag måste ha i år!


Nu ska han i veckan få kontakt med en kurator på onkologavdelningen så att han får reda på hur man bär sig åt för att ta sig till fastlandet och få hjälp där - och vad det kommer att kosta. Det finns nåt som heter Vårdgaranti som förmodligen kan användas. För att allt ska bli rätt ska jag skriva ut händelserna så han kan meddela kuratorn om vad som hänt i rätt ordning!

SUSIE

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ingen större skillnad på dagarna, maken jobbar än, ledig på helgerna. Jag gjorde en kokbok för han till min lillebror, som han har använt mycket.

Hanneles bokparadis sa...

(tre månader fick jag vänta på att träffa örondoktorn, nästa vecka till hörselcentralen, gör detta för att höra barnbarnen bättre)

Violen sa...

Långa väntetider i vården är en styggelse. Jag har en remiss till specialisttandläkare och får ställa in mig på 22 månaders väntetid. Tror inte att jag vill gå dit.
Midsommarfirande låter härligt, inte så lång tid dit. Bäst att passa på att fira när tillfälle ges.
Ha det bra och var rädd om dig! Kram!

Kina sa...

Tycker väntetiderna beror lite på vilken vårdcentral man går till o.s.v. Jag har bytt, och nu händer det verkligen saker som det aldrig gjort på det andra stället. Tandvården kallas jag varje halvår. Dilemmat är väl att man snart inte har råd att gå dit när man blir kallad. Hoppas det ordnar sig med Rolles hörsel. Jag tror det är mer irriterande för omgivningen än för en själv när man inte hör! Ha det gott! Kram!

Mrs Calloway sa...

en häpnar över dagens sjukvård. stackars ensamma människor som inte har någon som talar för sig eller som saknar någon att överlägga med. jag blev kallad till diabetessköterska. jag skulle ta min matdagbok med mig. jag blev ganska konfunderad eftersom jag inte har diabetes. när jag talade med min vårdcentral var svaret i det närmaste jasså. undrar vem som inte fick sin kallelse? det där med parkeringsböter vid sjukhusen är ett otyg! det är ju fullständigt omöjligt att veta hur lång tid ett läkarbesök tar. ibland påminner sjukhuspersonalen. fira jul med Molton låter superkul! kan tänka mig att din kokbok är fin. du får skriva en trädgårdskokbok också. hoppas att du får en fin helg! kram

Klimakteriehäxan sa...

Den där krabburken väcker verkligen minnen!!! Finns såna fortfarande? Vi fick det nån gång till helgen när jag var barn, skulle tro att mamma la krabbköttet i omelett. Väldigt gott var det.

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är inte roligt att inte höra. Det blir många missförstånd. Hoppas det ordnar sig så han får hjälp. Jag skulle på en MR undersökning förut och skulle få vänta riktigt länge. Blev tipsad att lägga mig på en kölista ifall de fick återbud, på det viset behövde jag bara vänta i en och en halv vecka. Vet inte om alla kliniker har samma system, och om ni bor nära eller långt ifrån.
Hoppas det reder ut sig och att felaktiga journalanteckningar blir tillrättalagda.
Ha det gott /Kram Marika