måndag 6 februari 2023

EN HÄRLIG DAG & ÖRBY

 Idag är det en riktigt vacker måndag, men tyvärr lite kallt. Det var hela -4 i morse när vi gick upp och för att vara här är det ruggigt. Men det bästa idag har varit att jag för andra gången fått en dag utan smärtor! 

Jag hade ju en sån dag i förra veckan och blev så glad för jag trodde att nu var smärtperioden jag haft sen slutet på augusti över. Dagen efter hade jag lika ont som vanligt igen och blev väldigt besviken. Det sägs att lider man av "frozen shoulder" så kan det ta upp till 1-2 år och bli av med smärtan. Puh! Men idag och i natt har jag inte behövt ta nån smärtstillande Alvedon och visserligen känns det lite ont, men det är ingen smärta.....

Långsidan på vår tomt i Örby (Älvsjö), Stockholm.

Beroende på att jag inte rör mig, så fryser jag otroligt hela tiden. Jag ville visserligen som "rörlig frisk" ha åtminstone 22 grader inne, men som stillasittande blir jag iskall om det är under 23,5. Så när jag tittar på TV sitter jag inlindad i värmefilten som står inställd på åttan. Är Molton här så ligger han också under filten, eller på Rolles arm med nosen instucken i armhålan. Han älskar värme, så nu när han fyllde tre år i fredags fick han en liten värmefilt av sin husse och matte. Våra presenter får han inte förrän i morgon när han kommer hit. Det är två små mjuka djur och så skulle Rolle köpa en boll i Visby.

Baksidans lilla altan med trappa till uteplatsen och blåregn på väggen...

Idag är jag alltså återigen inställd på att det börjar en ny period i mitt liv; Ett liv utan smärtor, med fint väder så man kanske kan ta en runda i trädgården - och bra program på TV! I natt spelade jag in det första bilracet i Nascar för säsongen - den absolut största och bästa serien. Så dagen kommer att avslutas trevligt. Känner mig riktigt glad och nöjd och hoppas att Rolle haft det trevligt i Visby. Han skulle till onkologen på sjukhuset och sen hade han en lång lista på vad han skulle göra. Att han fick ett mycket positivt besked av sin läkare ringde han om tidigare. Alla prover han tog i torsdags var bra - och hans PSA-värde var fortfarande 0,0 - det är ju också nåt som gjort dagen extra lyckad!

Uteplatsen nedanför den del av huset som vi byggde till - och som jag ritade!

SUSIE

5 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men så glada nyheter. Dels om Rolles PSA-värde och framför allt att du känner dig mycket bättre vad gäller smärtan. Det hörs på dig också att du känner dig bättre. Tänk att Molton gillar värme så mycket. En värmefilt, det var väl en bra present. Han blir säkert väldigt glad över era presenter också. Vilken skillnad det kan vara. Lucy kan ligga i soffan nära någon av oss. Men så plötsligt reser hon sig och hoppar ner och kastar sig på sidan på det svala golvet. Det syns tydligt att hon tycker det blir för varmt.
Fina bilder från Örby. Ni hade en vacker trädgård där också.

Kram Anita

Rosor och ruiner sa...

Vad kul att få se lite bilder från er förra trädgård, ser fin ut! Härligt med goda nyheter om Rolle, och att du verkar må bättre, nu hoppas vi det fortsätter så!
Kram Gunilla

Ingrid sa...

Jag har det kallt i vardagsrummet och där lyxar jag till det med ett el-element som jag har på några timmar på kvällarna. Jag fick avgiftsfakturan för december i dag och mitt elvärme kostade mig 300:- den månaden. Utom elementet har jag också en värmeväst som drivs med en powerbank och det är väldigt skönt när den värmer om ryggen.

Så skönt att Rolles prover var bra!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Så kul med goda nyheter. Hoppas du får vara smärtfri också framöver. Fina bilder från ert tidigare hem.
Ha det så gott /Kram Marika

MannsGarden sa...

Låter som om du haft en bra dag och det vore ju toppen om du slipper smärtorna framöver. Kul att se bilderna från Örby!

Ha det gott! Kram Ulrika