måndag 2 januari 2023

VARDAG IGEN

 Vi hade en mycket lugn och skön nyårshelg då Rolle, jag och Molton slapp att höra en massa otäcka smällare. 

Vi la oss redan innan tolv och Molton låg ovanpå täckena nere vid våra fötter och lyfte bara på huvudet när det var nån av grannarnas fyrverkeripjäser som svischade förbi extra nära. Han verkade otroligt oberörd och "raketerna" var inte många! 


Innan dess hade vi ätit en riktigt god middag: Färska kräftor till förrätt (2 st till mig som jag skalade med en hand) och sen laxlåda. Till det drack jag läsk och Rolle alkoholfri öl, men efter maten tog vi lite årgångsportvin och kex med Stilton. Rolle hade också köpt en liten flaska skumpa att skåla in det nya året med, men den står kvar i kylen eftersom vi låg före tolvslaget!

Julia Moltons matte

Dagen efter när Julia kom för att hämta Molton så fick vi en stor bukett med tulpaner - som Rolle delade upp i två, en till matrummet och en till vardagsrummet.  Både Julia och Alex är jättetrevliga och dom firade julafton här med oss "gamlingar". 

Alex Moltons husse

Det vi sen har roat oss med är att titta på TV, läsa, äta och snacka med goda vänner i telefon. Jag är ju fortfarande "handikappad", även om värken blivit lite bättre, så nåt annat kan jag inte göra. Idag blir det återigen några kräftor och laxlåda. Det är bra med rätter som räcker länge, alltså som man gjort mycket av. Laxlådan gjorde jag på gravad lax och den blev kanongod! 

Susie med Molton på julafton

Julia - Moltons matte - som både sjunger och spelar instrument - berättade att hon och en väninna hade skickat in ett par psalmer till den stundande revideringen av psalmboken. Hoppas att dom kommer med, ska bli spännande. Nu är ju inte vi religiösa, men när man är gift med en musikfantast så får man lyssna på både det ena och det andra. Och den absolut vackraste "psalmen" tycker både Rolle och jag är den som går att lyssna på här nedan;



SUSIE

7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Så fint att ni fick goda vänner på "köpet" när ni blev bonusmatte och husse för Molton!

Åh den låten, den är ju så fin! Kan aldrig låta bli att gråta en skvätt när jag hör den, eftersom den påminner mig om mamma, vi hade den på hennes begravning. Så nu fick jag sitta och minnas en stund, tack!

God fortsättning!
Kram Gunilla

chica sa...

Que maravilha que o fim do ano e primeiro dia foram muito tranquilos e bem calminhos! Fico feliz! Que assim continue o novo ano! beijos, chica

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Det låter som en lugn och fin nyårsafton med god mat och så fick ni ha Molton också. Så bra att han inte är rädd för fyrverkerier. Det är Lucy och hon var väldigt orolig. Nu hoppas vi att det inte ska komma så mycket mer smällande.
Håll mitt hjärta är en väldigt vacker sång. Den sjöng vi i den nu mer nedlagda kören jag sjöng i. Jag tycker också att den skulle platsa i den nya psalmboken.

God fortsättning på 2023! Nu hoppas jag att du ska bli bättre och bättre. Skönt att du inte har lika ont längre, ett litet framsteg i varje fall.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Låter som en trevlig Nyårsafton. Skönt att Molton inte blev rädd för raketer och smällare. Ibland dånar det så jag tycker det är otäckt.
Önskar er allt gott för det nya året.
Kram Marika

Ingrid sa...

Så kul att få se bilder på Moltons "mamma och pappa". Och så skönt att han inte blev skrämd av raketerna. Här varken hörde eller såg jag till några smällare.
Jag håller helt med dig om Björn Skifs vackra Håll mitt hjärta. Den är såååå vacker.
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Vilken fin nyårsafton ni hade, lugn och ro och god mat.
Trevligt att ha bra kontakt med Moltons matte och husse också.
Vacker musik du bjuder på.
Sköt om er!

Paula sa...

Så fina foton du visar, Molton uppklädd i julrosett, underbart!