tisdag 24 januari 2023

GÅRDAGENS VC-BESÖK

 Igår var jag äntligen till sjukgymnasten Bella på VC. Då fick jag reda på att hon hade jobbat på neurologen tidigare, vilket förklarar att hon vet mer än dom två terapeuter jag träffade i Visby (som skulle vara specialister på strokepatienter).

Inte har jag lagt nån bit i pusslet sen jag fick stroken. Det är så knepigt med en hand...

Bella tyckte att jag blivit lite bättre - nåt som jag tyvärr själv knappt märkt - så hon gav mig lite nya träningsuppgifter och så testade hon min gång och mitt balanssinne, vilket var otroligt jobbigt. Så nu ska jag träna det hemma och så tillbaka till henne om 14 dagar. Alltså blir det hårdkörning till dess! 

Det blommar i växthuset, säger Rolle! Själv har jag inte varit där sen 14 augusti!

Som det var igår så lyckades jag stå bredbent med slutna ögon i 15 sekunder, med fötterna tätt ihop - men med ögonen öppna - i 30 sekunder. Det värsta var att stå på höger ben i 4 sekunder och på det vänstra i 1 sekund innan jag tappade balansen! 

Efter ett års träning!?

Efter 45 minuters stående samt gående utan käpp och 15 minuters koll av vänstra armen och handens rörelseförmåga medels böjningar och vridningar så var jag helt slut. Så igår blev det inte mycket gjort när vi väl kom hem. Och idag samt i natt har jag verkligen känt av det jag gjorde igår. Så jag lär nog somna till framför TVn ikväll.

Molton vill gärna sitta i knäet - eller på skrivbordet!

Men i natt kommer jag nog sova betydligt bättre. Molton ska nämligen sova över hos oss så han kommer ligga i våra sängar och då sover man jättebra. Hans matte och lillmatte är sjuka och husse ska jobba sent så vi tyckte det skulle vara betydligt bättre om han var kvar över natten än att han skulle hämtas vid nio ikväll och sen lämnas i morron vid sju. Blir betydligt bekvämare för både husse Alex och Molton. 

SUSIE

 

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Hoppas att sjukgymnastiken har effekt så att du kan få komma ut och njuta av våren om några månader.
Han är så söt lille Molton!
Kram

MannsGarden sa...

Lycka till med träningen! Snart kommer du själv också förhoppningsvis tycka att det går framåt. Det kan ju ibland vara svårt att se egna framsteg men lättare för någon som man bara träffar då och då.

Kram Ulrika

Lena i Wales sa...

Vad skönt att du känner att du fått än bättre hjälp och ett bra träningsprogram.
Lycka till!

Maribel sa...

Hej Susie!
Låter bra att du fått en kunnig sjukgymnast. Nu får vi hoppas att det går framåt. Lycka till med träningen.
Ha det gott /Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Bra att du fått en bra sjukgymnast. Förstår att du blir helt uttröttad. Mysigt att ni fick ha Molton över natten. Hoppas du mår bättre idag, att du fått sova bra och inte har så ont. Och så hoppas jag att solen skiner hos er också.
Ha nu en fin helg!

Kram Anita

PS! Jag kommenterade hos dig för ett par dagar sedan ... trodde jag men ser nu att det inte finns någon kommentar. Antingen glömde jag trycka på "publicera" eller också så försvann jag in i något skräpfilter. Men bättre sent än aldrig heter det ju ...

Bosse Lidén sa...

Vilken tur att du fick träffa henne. Hoppas du varit en duktig patient, så här i halvtid.
Hur många pusselbitar är det sammanlagt? Ser ut som minst 2-3 tusen.
Styrkekram, Bosse