tisdag 6 december 2022

SORG

 I lördags blev vi uppringda av vår gode vän Cronis som berättade att hans fru Beth hastigt hade avlidit. Mycket sorgligt.....

Rolle och Cronis gick i skolan på söder i Stockholm tillsammans och när vi fick reda på att han tillsammans med sin fru bodde här i Eksta så tog Rolle genast upp kontakten. Redan andra julen så firade vi den ihop här hemma och sen blev det tradition som fortgick i hela 17 år. 

Det är vitt igen - och igår som det inte fanns en enda snöflinga ute. Få se hur länge det här får ligga.....

Förra julen blev det dock inte så beroende på att Beth var lite krasslig. Så småningom togs hon in på ett hem mot sin vilja - alltså utan att varken hon eller maken gått med på det - i Hemse. Efter det vidtog en otrolig tid med både advokater och inlägg till myndigheter, men till slut - efter mycket om och men - fick Beth komma hem igen för några månader sen. Och Cronis fick t.o.m. en ursäkt från berörda institutioner.....

Lycklig jul!

Men i fredags kväll blev hon plötsligt allvarligt sjuk och togs in akut på sjukhus och sen gick det väldigt fort. Nu finns hon alltså inte mer och vi kommer sakna henne enormt även om kontakten sista tiden varit sporadisk, men det har ju berott på mig och min sjukdomsperiod. Det man kan få lite tröst av är att hon hann flytta hem igen, trots att personalen på Attendo Care gjorde allt för att dra ut på tiden. Både Beth och Cronis fick iaf en sista tid tillsammans i sitt älskade hem!


SUSIE

5 kommentarer:

chica sa...

Uma pena perder amigos de tantos Natais juntos...Mas a vida é assim! beijos, fiquem bem! chica

Maribel sa...

Hej Susie!
Så tråkigt att ni mist en kär vän. Minns ditt inlägg om att hon inte fick komma hem. Otroligt att man måste kämpa för att få bo hemma.
En stor Kram /Marika

Bosse Lidén sa...

Ett inlägg med både socker och salt. Häftigt att Rolle hamnade nära en gammal skolkompis. Trevligt att ni fick en sådan lång jultradition. Sorgligt att tid och ork skulle gå till att kämpa för att få bo hemma. Fantastiskt att maken fick ursäkter.
Jag tror snön kommer att stanna kvar ett tag. Fast frågan är om det blir en vit eller grön jul.
Kram, Bosse

MannsGarden sa...

Så tråkigt att ni mist er vän men det måste kännas skönt för hennes make och er att hon i alla fall fick vara hemma under den sista tiden.

Kram Ulrika

Lena i Wales sa...

Tråkigt för er att mista en vän och för maken att bli änkling. Beklagar.
Tänka att man ska kämpa för att bo kvar hemma. Hemskt.
Kram!