fredag 28 oktober 2022

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Efter att ha haft datorabstinens ett per veckor så ska jag idag frossa i att "hartsa" på nätet igen. Dessutom ska jag skriva in ett par recept i min personliga kokbok. 

🍜

Har nämligen lyckats - med benäget bistånd av Rolle - få till ett par riktigt goda middagsrätter den här veckan. Det ena var en rätt med marinerad fläskfilé, stekt potatis och ägg. Den andra var en fantastiskt god wok. Det senare har jag ju gjort hundratals gånger, men dom blir alltid olika beroende på vad jag har hemma. Den här gången blev det dock så jäkla gott att jag lovade Rolle (som alltså fick skära upp alla ingredienser) att notera exakt vad jag hade haft i den!

Taget av Rolle in mot innertomten utifrån halva "parken.

Men jag börjar med veckans 5 fredagsfrågor. Du som vill se vad andra bloggare svarat gå in och titta - eller delta gärna själv - hos ELISA 

som är så trevlig och ger oss olika ämnen varje vecka!

Sydgaveln med växthus och lite växtlighet...

  1. Vad har du lärt dig på sistone?   Att inte tro att allting blir bra eller ordnar sig  omgående. En del tar faktiskt ta lite tid... 😟
  2. På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?  Har aldrig haft nåt tålamod, men nu har jag fått lära mig "the hard way" - och faktiskt lärt mig att acceptera det.
  3. Vad framöver fyller dig med förväntan?   Julen som jag alltid gillat, fast i år är det med både förväntan och ganska mycket oro...  😀
  4. Vad går du runt och tänker på?   Det som mina hjärna är ockuperad av är naturligtvis oron för hur det kommer att gå för oss under vintern till att börja med. Julen t.ex. - hur ska jag kunna fixa julmat, kommer Rolle orka skotta om det blir jättemycket snö, kommer vi kunna ha några gäster...eller blir vi sittandes här hemma alldeles ensamma!?    
  5. Vad planerade du inte för den här veckan?   Att jag skulle bli orolig och lite deppig, är inte riktigt min stil. Egentligen skulle jag bara vara glad och nöjd efter att igår för andra gången varit på medicinsk fotvård. Det känns som att gå på moln - fast jag går ju inte så mycket ännu...   🐶
I år har forsytian ovanligt mycket färg och växt enormt har den också gjort!

Just nu är Rolle och köper potatis hos Sallmunds Gård och när han sen kommer hem ska han gå storrundan med Molton. Jag önskar att jag kunde gå med, men än så länge orkar jag bara gå några tiotals meter utan käpp och kanske max hundra med - och det blir ju ingen hundprommis precis. 

I "parken" lyser den här vackra busken ceriserött. 

Under tiden ska jag istället göra iordning lunch. Rolle ska få filmjölk och mackor, själv tar jag nog en sallad - även om det är jobbigt att göra iordning. Det är så vansinnigt svårt att skära saker och ting när man bara kan använda en hand. Kan inte ens hålla emot med vänsterhanden...

Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken sorts buske det är...

Alltså tänkte jag om när det gällde lunchen. Det blev istället vegetariska vårrullar med stark chilisås till. Betydligt lättare för mig att göra iordning. Först kör jag dom i micron så dom blir ordentligt tinade och varma inuti, sen steker jag dom så dom får ett krispigt hölje. 

... för den är planterad alldeles för långt bort för att jag skulle kunna gå ut och kika på den. 

Det är ingen idé att fråga Rolle om vad för sorts buske det är på bilderna, han har inte en aning. Men han tog en massa bra bilder åt mig, vilket jag är tacksam för. Så jag kan nog återkomma med ett inlägg 
i morgon.

SUSIE

8 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är fina bilder Rolle tar, och så är det lite annorlunda vinklar. Det låter kämpigt med din vänster sida. Har det blivit något bättre? Får du någon fysioterapi?
Du är en riktig kämpe.
Kram Marika

Susie på Stjärnarve... sa...

MARIBEL: JODÅ, jag skulle få hjälp med rehab - i Visby där dom skulle vara specialister på strokepatienter. Ha! Dom visste ingenting om att man kunde ha ont efteråt..... Så jag ringde till neurologen och där fick jag veta att det var vanligt! Alltså vägrade jag att gå dit utan ville istället gå till rehab i Hemse. Och dit har jag varit en gång till en ung man som bara skulle jobba en vecka till. Det stora problemet är dock att jag har sån smärta i min arm att jag inte längre kan träna den..... Alltså ringde jag och frågade varför jag inte fått nåt återbesök - som skulle skett efter 6 veckor och det nu gått 8!?
Så nu ska jag tillbaka den 11 och då hoppas jag dom ska tala om EXAKT vad och var jag ska träna.....
Susie

Hannele sa...

Ni har så stor trädgård, vi har 800 kvm söndersprängt berg, hösten är vackert!

Violen sa...

Så fint det är i er trädgård! Väldigt vackra buskar. Mysigt så länge bladen hänger kvar.
Det finns mycket att oroa sig över och man får försöka tackla problemen allt eftersom annars blir det övermäktigt!
Önskar dig en trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

tålamod är inte min starkaste gren heller. snöskottning och lövräfsning kan vara tungt. men jag tycker att det är härligt med en varm höst och hoppas att vintern också blir varm så vi slipper höga elräkningar och snöskottning.

Paula sa...

Hej du positiva fina tjej! Usch så jobbigt att inte kunna skära grönsaker o annat. Jag bröt armbågen för några år sedan, det var väldigt besvärligt i tre månader, självklart höger arm. Armen var gipsad i stort sett ut till fingrarna så jag vet precis hur du har det. Men smärtan i armen låter inte alls bra, kanske ska dom ta ultraljud eller röntga så inget därinne är skadat. Trots att du är svensk så visar du finsk sisu och kämpar på. Du ska se att julen blir fin, ni får ordna med knytis där alla gör något. Det blir så bra ska du se! Helgkram från pörtet

Karoleen sa...

Smart att Tina vårrullarna först, det har jag faktiskt inte tänkt på. Jag tycker det är så knasigt att enbart steka de som man köper, för det blir ju inte bra i stekpannan. De bränns som blir inte varma. Och kör man love and slow så blir de inte knapriga. Knas, jag älskar vårrullar och nu vet jag hur jag ska göra! Tack för tipset! Ha en fin helg!

Kina sa...

Vad bra att du kommit till insikt om att saker och ting måste få ta den tid det tar.
Julen ser jag också fram emot. Vi tre familjer som firar jul ihop delar på matlagningen. Jag fixar alltid sillen och Janssons och lite annat som hör till. Det finns också mycket färdigt som är bra. Även fast jag är själv så vill jag ha en skinka hemma, men numera köper jag en färdig som bara behöver griljeras. Precis lika god och doftande som den man gör själv. Man får underlätta för sig själv så gott det går.
Hoppas att det ordnar sig med behandlingen, för det sätter sig verkligen på psyket om det inte fungerar! Var rädd om dig! Kram!