onsdag 28 september 2022

VISBYBESÖK

 Igår var jag till rehab i Visby. Trodde det skulle vara lite speciellt, vilket det visade sig inte vara alls! Det var inte märkvärdigare där än på rehab i Hemse...

Det började med att dom två kvinnor som skulle avgöra vad jag behövde träna för nåt pratade om att jag skulle komma ett par gånger i veckan till dom. Verkade som om dom inte läst min journal, inte visste ett ljud om vad som hänt mig - fick berätta precis allt - och dessutom trodde jag bodde i Visby. Så dom såg lite chockade ut när aldrig blev min första kommentar!

Utanför växthuset växer en hel del, bl.a. den här forsytian som nu blivit så stor/vid att när det
blåser - vilket det alltså gör nu - så slår den mot väggen bakom våra huvuden i sovrummet!

Till slut förstod dom att jag absolut inte ville gå hos dom utan istället besöka Hemse. En av kvinnorna sa till slut att hon skulle kontakta rehab här nere, men att jag sen skulle ringa Hemse själv och boka in tider. Lite konstigt, men det kanske finns nån typ av konkurrens mellan dom!?

Så här höga - har faktiskt varit ännu högre, upp till hela 3 m - och med så här många blommor brokar
rosenflockeln i långrabatten vara. I år är det bara enstaka blommor och den är endast en meter.....

Vi åkte ganska tidigt till Visby för att kunna uträtta en del ärenden innan besöket på vårdcentralen. Ja, alltså Rolle fick uträtta dom - själv satt jag kvar i bilen med Molton. Vi vill nämligen inte lämna honom i bilen ensam. Som lunch blev det ett par cheeseburgare - barnstorleken - från McDonalds som intogs i bilen, så nån lyxig lunch blev det inte.

När jag fyllde år i slutet på juli så fick jag pengar swishade till mig från min kusin Monica. Jag skulle köpa mig nåt kul - som jag inte skulle ha köpt annars. Men det här med stroken kom i vägen, men nästa gång vi är i Visby om jag orkar så vill jag köpa en sån här!

Väl tillbaka hemma hade klockan hunnit bli fyra och det var bara att sätta igång med middagen. Eftersom jag var ganska utmattad av det nästan två timmar långa besöket hos damerna på VC - dom inte bara pratade med mig, utan jag fick göra en massa som att t.ex. gå med och utan krycka i korridoren utanför - så ville jag laga nåt snabbt och lätt. Det blev pizza med kassler, paprika och ananas tillsammans med en liten sallad. Rolle är inte speciellt förtjust i pizza, inte ens hemgjord, men det var det enklaste som fanns i kylen.....

Hade livet varit som vanligt hade jag nog köpt en flaska skumpa.....

Idag så blir det alltså pizza till lunch, så jag får väl hitta på nåt extra kul och gott till middag. Exat vad det blir har jag inte en aning om. Hade tänkt koka ärter med fläsk, men glömde att lägga ärtorna i blöt igår så det får bli nåt annat. Är sugen på fisk, men jag måste be Rolle gå igenom frysen och se om vi har nån hemma. Rolle är väldans förtjust i fisk och nöjer sig med fryst, men själv är jag lite petigare. Jag gör bl.a. en rätt med marinerad stekt torsk som är otroligt god - men till den MÅSTE det vara färsk filé. Kanske man ska be Rolle köpa det i fiskaffären när han ska gasa in till Hemse senare.....!?

En vacker orange hibiskus, skulle kunna tänka mig en sån också - men då måste jag ha den i växthuset och Rolle säger att det är utsålt där efter det at han ställt in 90% av alla krukor.....

Just nu innan lunch är Rolle och Molton ute på dagens långprommis. Vi har haft Molton sen igår morse, han har alltså sovit över. Han har omväxlande legat hos oss, antingen på eller under täcket - och både han och vi har njutit. Det är så skönt att känna en liten varm gullig hund trycka sig mot en och slicka på ens arm om han råkar vakna. Man sover helt klart skönare då!

SUSIE

4 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vad mysigt det låter med lille Molton hos er, förstår att ni njuter av honom! Synd att livet inte är som vanligt, så du skulle kunna unna dig bubbel!
Ta hand om dig!
Kram Gunilla

Bosse Lidén sa...

Jag har i många år varit svag för hibiskus. Kanske hör det ihop med att min mamma alltid hade det hemma. Fint foto.
Om det finns rehab i Hemse förstår jag inte varför du inte hamnade där direkt. Det är väl tillräckligt jobbigt med allt snack första gången och sedan gå catwalk. Mysigt med er egentid med Molton.
Kram, Bosse

Maribel sa...

Hej Susie!
Hoppas du får komma igång med träningen och givetvis närmaste stället.
Så kul att läsa om Molton, det märks att ni trivs med varandra.
Ha det bra /Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så klart att du ska gå på rehab i Hemse ... konstigt att du inte fick tid där direkt.
Hemgjord pizza är gott och det blir det här imorgon.
Hibiskus hade jag jättemånga fina men till slut gav jag upp för dom fick hela tiden spinn. Jag sanerade och sanerade men spinnet kom tillbaka. Och det gjorde ju att jag inte kunde ha några chiliplantor heller för dom fick ju spinn från hibiskusarna. Nu är det spinnfritt och det känns så skönt :) Den orange på bilden är väldigt vacker.
Och till slut ... så mysigt att Molton övernattade hos er. Är så glad att ni har honom som "dagishund" och ibland även "nattishund" :)

Kram Anita