måndag 19 september 2022

IDAG BLIR DET SKÖNT

 Idag är Rolle till sjukan i Visby för att lämna tillbaka mina attiraljer från långtids-EKG´t som jag gjorde i helgen. Det var massor av kablar runt kroppen som satt fast med sugkoppar, samt en dosa där alla värdena laddades in. 

För att det skulle gå hyfsat fort åkte jag inte med till Visby. Det tar ju "evigheter" för mig att bli klar och komma ut till bilen. Dessutom är det så att jag bokat in medicinsk fotvård i Klintehamn senare idag. Kan ju inte längre sköta mina fötter själv - så det ser jag fram emot. Ska bli underbart!


Annars har det inte hänt så mycket, vi har varit hemma hela helgen. Rolle passade på att klippa gräset som både var långt - och grönt! Så kul att slippa se det brunt med bara enstaka gröna ogräsfläckar genom fönstret. Idag såg jag också att tidlösan hade börjat blomma. Hade nästan gett upp hoppet!

Tidlösan Waterlily

Tyvärr har jag varken varit ute på altanen något mer, eller varit ute i trädgården något alls. Det senare grämer mig otroligt, men eftersom det kommit så mycket regn sista tiden så vågar jag inte. Det räcker så bra att snubbla omkring på den stenlagda ingången när jag ska till bilen. Gå på fuktig lång ojämn gräsmatta är att utmana ödet. När det sen blev sol och gräset torkade upp så ville Rolle klippa det och efter det har det kommit regn igen så jag får avvakta. Hoppas dock att jag ska vara lite mer återhämtad - det sker framsteg varje dag nu - och det blir bra väder senare i veckan så jag vågar.....

I ogräset som har tagit över i poolrabatten blommar det dock en del fint också...

Förra veckan fick vi information om att det var dags för en covidvaccination igen - och det måste man ju bara göra. Det vore katastrof om nån av oss drabbades. Så nu har jag bokat in oss båda i början på oktober. Jag blev väldans glad över att den sker i f.d. restaurangen på vårdcentralen. Lätt att parkera utanför och lätt att ta sig in.....

Benved (Eonymus `Compactus´) som jag köpte en planta till av för jag blev så förtjust. Men den plantan var inte alls lika färgglad som den här första. Så jag tror att den första hade ett annat sortnamn!?

Nu kom det en häftig regnskur, så nu är gräset blött igen. Och Rolle ringde precis och berättade att hans uppgift med avlämning på sjukan var klar så han skulle bara åka till Lidl och handla. Det är Bells alkoholfria öl samt speciella små valnötsbröd han ska köpa. Sen kommer han hem direkt och då räknar han med att jag ska ha lunchen klar. Och eftersom det numera tar "lite" tid för mig i köket så ska jag börja redan nu.....

SUSIE
 

4 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Hoppas alla värden efter långtids-EKG:t var bra! Och fotvård, det låter ju jättehärligt. Fin blomning i poolrabatten, trots ogräs och tidlösan är så häftig.

Jag hörde på väderprognosen att det skulle komma en hel del regn hos er. Det är ju välkommet kan jag tänka men förstår att det är besvärligt för du måste vara försiktig så att du inte halkar. Roligt att läsa att det sker framsteg varje dag nu i varje fall.

Ha det nu så bra på fotvården i eftermiddag!

Kram Anita

Ingrid sa...

Det är väldigt smidigt att få vaccinet i Hemse sedan de började använda fd restaurangen. Jag har fått min femte spruta, så nu ska jag väl klara mig ett tag.
Jag ska också ta och beställa lite fotvård, det är ju så skönt!
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Hann du få klart maten till Rolle kom hem? Så då ska du ta din femma. Jag tog min fyra för någon vecka sedan. Vad vackert Din Tidlösa blommar. Hoppas värdena håller sig inom rätt gränser. Jag gjorde ett sådant 24-timmars test i Ystad. Minns att jag inte fick bli svettig så sugpropparna riskerade att lossna. Så jag kunde ju inte ta i på motionscykeln och det ösregnade ute. Trots att jag fick ett rejält yrselanfall och ramlade in i en häck under den mörka morgonturen och knappt kom hem. Tryckte på den där knappen och berättade att jag troligen fick yrseln tio-femton minuter innan jag tryckte på knappen. Det var inget synligt på skärmen. Mysko.
Kram, Bosse

Lillian www.sognafaret.no sa...

Så nydelige blomster.