fredag 23 september 2022

ELISAS FREDAGSFRÅGOR

Det känns kul att kunna vara med och svara på frågor igen - men allra roligast och mest intressant är att läsa svaren hos dom andra deltagarna! 

Geranium Rozanne

ELISAS FREDAGSFRÅGOR med mina svar;

  1. Vilka titlar har du på din att läsa-lista? Håller på att sporadiskt läsa en bok av Stefan Di-Omnia som heter Hjärnvilja - en fajt mot strokedjävulen. Den är intressant och tankeväckande, men tyvärr så skriver han alldeles för mycket om sin boxningskarriär! Alltså så läser jag lite spännande thrillers emellan.....
  2. Vilka är höjdpunkterna på helgens att göra-lista? Två "nya" maträtter jag ska göra. Kan ju inte göra mer än att glo på TV och "hartsa" på datorn samt laga lite mat. Det blir en lunch - HOT TUNA MELT - till idag och en middag - MUSTIG HÖGREVSGRYTA - till i morgon.
  3. Vad bockade du senast av? Att jag äntligen var hos frissan igår och både klippte (massor) och permanentade mig. Så nu kan man visa sig för folk igen.....
  4. Vad är något du inte kommer hinna med innan veckans slut? Oj, det är massor som väntar - men det dröjer nog veckor/månader innan jag kan ta itu med det igen.
  5. Vad är något ofärdigt du inte jobbat med på minst ett år? Ogräsrensa "långrabatten" mot vägen samt "poolrabatten" och "murrabatten". Dom börjar bli helt igenväxta så man ser bara buskarna och dom små träden, perennerna orkar inte längre ta plats! 
😉

Lunchen är sen länge över och dom två varma och starka tonfiskmackorna uppätna. Rolle blev inte imponerad, men själv tyckte jag att det var jättegott. Fast jag gör en annan tonfiskröra som både jag och - framförallt - Rolle tycker är mycket godare. Men man måste ju få variera sig lite.....

Tidlösa utan namn.....

SUSIE

8 kommentarer:

Hannele sa...

Högrevsgryta var längesen, gott, fint med höstkrokus, ha det bra.

Mrs Calloway sa...

blev så sugen på både tonfiskmackor och högrevsgryta. och trädgårdsnävan är ju jättefin. ett besök hos frissan kan göra underverk!

Hannas krypin sa...

Det lät väldigt gott med högrevsgryta måste jag säga.

Ingrid sa...

Högrevsgryta är gott!
Tidlösa är fina tycker jag och en av grannarna här i närheten har ett fint stånd av dem.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Carita Liljendahl sa...

Ja, det där med att rensa ogräs är väl ett evighetsgöra :-)
Men som du säger, kul med Fem en fredag, att titta in hos andra och läsa deras svar.

Violen sa...

Kul att prova nya matrecept! Det blir kanske inte som man tänkt sig men då har man i alla fall försökt sig på något nytt. Tonfiskmacka låter intressant, det måste jag testa.
Ha det gott!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Nu blev jag sugen på en mustig höstgryta! Och den översta bilden ... så snyggt med det blå och det gulgröna. Har den kombinationen i en rabatt men den börjar bli lite vildvuxen och risig och måste snyggas till lite. Dessutom har lite annat smugit sig in där (av mig naturligtvis) som skulle behöva flyttas till en annan plats.

Ha en fin helg!
Kram Anita

Kina sa...

Det är lite kul att prova nya maträtter, även om det ibland inte blir så där jättegott. Visst är det skönt när man får klippa av sig rufset ibland! Just nu är jag så velig, vet inte om jag vill ha kort eller om det ska få växa ut. Allt som väntar på att bli gjort finns nu kvar där tills du klarar av det. Så ta det lugnt! Ha en fin helg!