söndag 1 maj 2022

VÄXTJOBB

 Vi har haft vackert väder sista dagarna, men otroligt kallt (alltså blåsigt) ända tills idag. Men idag har det varit ett fantastiskt fint väder, både sol och vindstilla.....

Eftersom jag inte gillar att vara ute i kylan så har jag roat mig med att fixa i växthuset. Vi har ju ett uppvärmt sådant som håller 10-12 grader. Rolle som har fixat med den "lilla altanens" räcke som börjat bli lite medtaget efter 10-12 år började också känna av kylan, så han gick in där efter mig och tog bort den stora skräphögen jag sopat ihop. 

Efter städning!

När jag ansat alla växter samt flyttat några stora växter  (bl.a. den stora trekantiga krukan med hängpelargonen jag hade mitt i vindruvsrankorna) så var det otroligt mycket skräp på golvet. Men ryggen sa ifrån när jag skulle böja mig för att ta upp högen, så det blev inte mer gjort för mig. Rolle var bussig så han tog bort högen, men inte bara det - han dammsög där inne och det blev en otrolig skillnad. Riktigt trivsamt!

Före nerklippning av den enormt stora lavendeln. Det är en enda planta.....

Men jag var lite sur för att jag inte fick nåt gjort ute. Så vaknar man till den här dagen och det är kanonväder. Alltså fick jag till den jättestora lavendeln som man bara MÅSTE klippa innan den börjar växa. Sen hjälpte jag Rolle att ta ut fler trädgårdsmöbler ur förrådet. Han bar ut 75% av dom, men till slut så orkade han inte, bänkarna till framsidan är tunga. Så då ryckte jag in. Inte för att jag orkar så bra heller, men tillsammans fixade vi det. 

Efter nerklippning av dom gamla torra blomstänglarna som fyllde en hel lövkorg!

Men problemet (!?) med dagens fina väder var att det har varit och ska bli en massa race idag. Alltså kunde vi inte hålla på längre än till 13.15. Nu visade det sig vara tur för då var vi båda helt slut. Som Rolle så elegant uttryckte det; Man brukar säga "gammal och orkeslös" och det stämmer faktiskt! Så det var bara att gå in och njuta av MC-racet som var och sen var det dags för middagen. Det blev risotto med lax och det var riktigt gott.

När jag tog bilden på lavendeln ovan så "skådade mitt vänstra öga" nåt litet och ljusgult
längst in i rabatten bakom. Det var vårens första utslagna tulpan. Har inte
planterat nån där, så den har alltså självsått sig!

Nu måste man snart åka iväg och köpa mer "sommarblommor". Eller det kanske blir fler gräs. Jag har ju tagit ut pampasgräset från växthuset och satt det i den nya stora svarta krukan på framsidan. Det blir nog riktigt snyggt när det fått växa till sig. 

Men jag måste också ha nåt i den gamla stora plåtkrukan som den ersatte och som vi flyttade till "stenhörnan". Vi får se vad det blir, har några stora gräs till som stått i krukor i växthuset. I morgon ska jag nog göra en "rockad" med växterna jag har hemma.....iaf om vädret åller i sig!

SUSIE

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Vist har det varit en härlig förta maj!
Jag har väl inte rustat något i trädgården, men njutit av värmen i alla fall.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Lagom är bäst ... tur att ni fick sluta när MC-racet började. Och viken enorm lavendel. Helt otrolig. Det blir härligt när den blommar och sprider sin väldoft.
Blåsigt här också och vinden är kall. Idag hade jag tänk göra ordning på framsidan men dom har spått hårda vindar så jag väntar. Vill inte att allt ska flyga omkring! Risotto med lax är inte alls dumt!

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilken skillnad det blir när man får städat och fixat, tillsammans är bäst. Vi har haft både sol, värme och blåst. Tur att ni fick en paus, det är nog bäst att ta det i etapper, jobbet försvinner inte.
Ha det gott /Kram Marika

MannsGarden sa...

Så härligt att ha fixat både med växthuset och fått ut de flesta trädgårdsmöblerna. Hoppas det fina vädret håller i sig så att du (ni) kan vara ute och få ordning i trädgården också. En tur till handelsträdgården är ju en bra paus om orken tryter...

Ha det gott! Kram Ulrika