fredag 27 maj 2022

ELISAS FEM FRÅGOR

 Jag måste erkänna att det känns lite konstigt att det är fredag igen. Det var ju bara några få dagar sen sist, kan inte ha gått en hel vecka.....!?

Förmodligen beror känslan på att vi faktiskt har gjort en hel del sista tiden, inte bara suttit inne och haft trist. Vi har både hunnit med att göra en massa vårjobb i trädgården, på altanerna och i växthuset - men framförallt har vi haft lilla Molton att ägna oss åt!


Eftersom Elisa redan skickat ut sina fem fredagfrågor, så måste man erkänna - tiden går fort nu, alldeles för fort. Men här följer mina svar:

  1. När var du senast helt offline?    Är det varje dag efter det jag kollat min mailbox. Stänger av datorn, går ut i trädgården eller åker iväg - utan att ta med mobilen! Är faktiskt ganska trött på att man alltid ska kunna nå mig.....
  2. Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad?   För en herrans massa år sen var vi på en stor maskerad och då var jag en djävul med svart baddräkt, svarta nätstrumpor, svart slängkappa, svart lång djävulssvans (som min mamma sydde åt mig) och svarta horn. Jag kom tvåa i tävlingen som var, min väninna vann. Hon var klädd som en gammal städkärring med huckle, förkläde, skurhink och allt. Hennes utstyrsel skulle nog passa mig betydligt bättre nu för tiden.....
  3. Vilka två val behövde du senast välja mellan?   När jag köpte lite växter härom dagen. Skulle jag ta vita eller lila sommarblommor? Det blev naturligtvis lila, kunde inte låta bli.....
  4. Vad gjorde du senast i skogen?     Satt i bilen med ond rygg och väntade på att Rolle och Molton skulle komma tillbaka efter deras lilla prommis.....
  5. Vilken aktivitet gör du helst ensam?     Läser.....

Perenner och lökväxter i en av 8 pallkragarna.....


Som jag svarade den 3:e frågan: Det blev naturligtvis lila - min favoritfärg! Fast jag lyckades få med ett ljusgult svartöga också.....

Nyplantering i lådan bredvid poolen där jag tidigare hade dahlior.....

SUSIE

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Nu är det ju härliga tider att kunna vara ute i trädgården, låter som en härlig maskeraddräkt! Tråkigt med ryggen... ha en bra dag!

Karoleen sa...

Som vanligt har du det väldigt fint i trädgården, jag går inte till mina rabatter. Det känns bara som att de är fulla med gräs. Och då blir det inte så kul. Hoppas ryggonten försvinner och att du har det fint med Molton!

Maribel sa...

Hej Susie!
Håller med dig, tycker veckorna rusar iväg. Det blev fina planteringar och vackra färger. Vi har fått en hel del regn, så nu skulle det passa bra med ett soligt veckoslut.
Ha det gott /Kram Marika

Ingrid sa...

Visst går tiden fort och jag väntar och väntar på lite god försommarvärme, men den får vi visst vänta länge på igår. Var ute nu en vända till soprummet och det blåste svinkallt i motvinden.
Ang frågorna: Jag är i princip aldrig offline, men nattetid är all synkning avstängd i mobilen, men den är på för att jag ska kunna sätta mig i kontakt med någon ifall jag skulle bli sjuk.
Ha en skön fredag!
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Jag är offline från min laptop rätt ofta men mobilen, den är ju faktiskt telefon och kamera också, så den får kämpa, haha.
Vackra blommor!

Bokdamen sa...

Vackra trädgårdsbilder och hunden är så söt! Hm, vi är lite lika gällande första och sista frågan. Jag är offline dagligen och stänger av mobilen ibland, men det är jag nog ensam om misstänker jag ;) Läser gör jag också på egen hand :D ha en fortsatt skön helg.

Kina sa...

På första frågan är jag helt överens med sig Susie!
Jag har också varit en djävul! Fast vi var gröna och vi var ett helt gäng. Vi hade t.o.m. en sång. Den löd så här: "Vi är två som jävlar vi, hihi. Vi är två små jävlar vi, hihi. Och om du ser flera, så drick inte mera! Vi är två små jävlar vi, hihi!" Melodi: Karl-Alfred boy, och det var den första karnevalen i vår lilla stad. De gröna små jävlarna vann första pris!
Hur är det med din rygg? Hoppas värken lagt sig! Trevlig helg och kram!

Klimakteriehäxan sa...

Ler glatt åt din reflektion över maskeradutstyrslar ...

Violen sa...

Vilken häftig maskeradklädsel du beskriver! Det är något helt annat än min, Tant Gredelin.
Vad jag förstår gillar du också lila färg, har sett att du har lilafärgade växter. Bra val!
Trevlig helg!

Thalassa sa...

Vilket fantastisk lösning på problemet med hundlängtan! Låter jättemysigt för er, och Moltons matte o husse måste ju jubla över detta arrangemang. Och Molton själv också! Som vanligt fina bilder från trädgården och - som vanligt - förundras jag över hur ni hinner och orkar! Ha det fint!

Hannas krypin sa...

Jag tycker att det är fredag och sen blir det fredag igen. Så fin din nya plantering blev. Kul att du kom tvåa i tävlingen och att din kompis vann.

Paula Merio sa...

Hej, är lite sent ute, har varit krasslig o försöker komma igång igen. Vita sommarblommor tycker jag känns småtrist, fast de är ju fina som kontrast, t.ex till lila, "ler" Skulle allt bra gärna vilja se dig i din djävulska utstyrsel, har du inget foto???
Jag är alltid tillgänglig via mobilen, men det är bara barn och barnbarn som hör av sig, nästan aldrig nån annan.
Har du fått ryggskott? Det låter inte kul att bli sittande i bilen när maken och jycken tar mysig promenad! Hoppas du redan mår bättre.
Kramar från snorig finnkäring