fredag 20 maj 2022

5 FRÅGOR SAMT GÅRDAGENS INKÖP

 Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig. För det mesta om jag tänker efter, men ibland kan det faktiskt bli bättre.....*fniss*

Orkidéer (S:t Pers Nycklar) och nån enstaka gullviva i diket mot vägen.....

Igår efter lunch gasade vi iväg till Jonas i När där jag tänkte köpa massor av sommarblommor medan  Rolle tog en prommis med Molton. Hade en lång lista, men det blev inte så alls. Istället kom jag därifrån med endast två växter; En tomatplanta samt en Million Bells. 

Den här röda Million Bells åkte upp på altanväggen där jag tidigare hade en pensée.....

Anledningen var att när jag gick där i växthusen och kollade så fick jag så otroligt ont i ryggen att jag var tvungen att gå och sätta mig i bilen. Så Rolle fick gå till kassan och betala, grejade inte ens det.

Här hoppas jag den överlever, likaså min pelargon som också fått komma ut. Kanske lite tidigt.....

 Lusten att köpa blommor övergav mig helt. Att det dessutom hade börjat regna gjorde inte saken bättre precis, däremot att Rolle satt på stolsvärmen i bilen åt mig. Det var så underbart skönt och den värsta ryggvärken släppte, så redan halvvägs hem så var jag sugen på att åka tillbaka. 

Sista dagen för rosenpionen.....

Men istället föreslog Rolle att vi skulle åka till den "nya" handelsträdgården Lyrotz som vi var ganska nära. Där fick jag bra hjälp i regnet och jag köpte på mig några udda växter. Alltså inga sommarblommor alls! 

Nu gäller det att fota tulpanerna, snart är dom överblommade.....

Det blev en kanariepalm Phoenix caraniensis `Chaband´, en Anthurium `Black Love´, ett rosablommande pampasgräs, samt två små brunrosa klöver. Så nu har jag lite "problem" igen. För väl hemkommen läste jag på ordentligt och upptäckte att just den här palmen vill ha åtminstone lite sol. Så vågar jag ställa den i skugghörnan på altanen, eller.....!?Det regnade - och åskade - ganska ordentligt när vi var i handelsträdgården, men väl hemma så visade det sig att det bara kommit 2 mm. Jäklar! Inget blev gjort annat än att Rolle bar in allt åt mig i växthuset, så jag sparade "jobben" tills idag. Visserligen kunde jag gått ut i växthuset och börjat plantera, men Rolle talade om att det var nästan slut på jord. Typiskt!


Men i natt har det kommit runt 10 mm, så fantastiskt härligt! Man ser faktiskt på växterna att dom börjar må bra igen. Rolle ska till VC för sin implantatspruta och på hemväg ska han köpa en påse jord åt mig. Så i eftermiddag kan jag börja plantera - och framförallt börja fundera på var dom olika krukorna ska ställas. 

Ett mycket trevligt "problem" som jag kan ägna pauserna åt mellan TV-tittandet. För det är träning för Formula One på eftermiddagen. Sen får jag se hur långt jag hinner med plantering idag, det är ju en dag i morgon också.....

Här följer nu dom fem fredagsfrågorna från Elisamed mina svar:

* Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara? Har massor av filmer som favoriter, här följer två; 2001 och Gudfadern.

* Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra? Ett internetbrott där alla "ören" vid betalningar gick in på mitt konto. Har för mig att det hände för ett antal år sen och det blev miljoner!?

* Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara? Allt som har med trädgård och växter att göra naturligtvis.....

* Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om? Psykologisk thriller om mord.....

* Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? En halvtimmes motionscykling samt en halvtimmes hundprommis! 


SUSIE

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Vilken underbar pion, tråkigt med ryggvärken, vilka skatter som växer i era diken. Underbara bilder.
Haha, minns dessa ören, men kommer inte ihåg om det blev något straff... Du vet nog redan ganska mycket om växter, trevligt intresse som man kan hålla på hela året, önskar en fin helg!

Ingrid sa...

Så tråkigt att du fick så ont i ryggen när ni nu kört till När för att storhandla. Hoppas att det känns bättre i dag.
Gudfadern håller jag helt med dig om. Den allra första med Marlon Brando överträffar det mesta!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Monika sa...

2001! Jag antar att det bara finns en film med det namnet. Den fullständigt obegripliga och fullständigt fantastiska med universums elakaste dator, HAL. Den har jag sett flera gånger och ja, jag hade gärna sett den för första gången igen.

Bokdamen sa...

Åh vad vackra blommor, du är lite av en expert! Tråkigt med ryggen. Gudfadern har jag sett, den andra känner jag inte till. Ha en skön helg!

Lottens bokblogg sa...

Så otroligt vackra blommor! Jag kan verkligen tro på att du är expert på sådant.

Violen sa...

Njuter av dina vackra blomsterfoton! Du är ju redan lite av en expert inom växt- och trädgårdsområdet!
Hoppas du får en skön helg och att inte ryggen ställer till det för dig!

BP sa...

Inget ont som inte har nåt gott med sig. Ryggont vet jag precis hur det känns. Men det var ju nästan tur att ni hamnade på en annan trädgård, där du upptäckte några riktiga skönheter, dessutom i helt rätt färg - lila, som är en av mina favoritfärger:-)
Ditt "ekobrott" är genialt:-) Kan vi dela;-)
Var också inne på deckare/thriller, men insåg att jag skulle krokna med tanke på research. För just thrillers måste ju vara faktagranskad...

Susjos sa...

De två filmerna du skriver om är min mans favoritfilmer också, jag har inte ens sett 2001!
Tufft med ryggont, vet ju hur det känns när jag haft ryggskott, värmen i bilen på sätena är ju ljuvliga då!
Oj så mycket fina växter du har, förstår att du är expert på dem!
Jag kan typ ingenting om blommor!
Ha en fortsatt fin helg!

Hannas krypin sa...

Så jobbigt med ryggvärken men skönt att den släppte av värmen i stolsitsen. Vill också köpa en massa blommor till trädgården. Mest bekymrad är jag dock över mina pioner. De ser lite ledsna ut och inte alls så prunkande som de gjorde vid samma tid förra året. Hoppas på att de tar sig. Hoppas palmen trivs på altanen!

Kina sa...

Ajajaj, ryggont är ett gissel. Har gått hos en naprapat hela våren, och visserligen blivit bättre men inte bra. Vet inte vad man ska göra!
Underbart vackra blomsterbilder, och lite nytt fick du ju ändå med dig hem. Det var ett bra brott du kom på, och ett som dessutom inte skadar någon annan i stor utsträckning.
Ha en bra helg! Kram!