fredag 11 februari 2022

ELISAS FEM FRÅGOR

Det är fredag och dags för Elisas 5 frågor - och jag måste snabba mig på om jag ska hinna svara och lägga in dom här på bloggen. Vi ska ha en vän på middag...och Rolle fick bestämma vad han och hans kompis ska få! Ja, jag ska äta av det också naturligtvis!!

Igår tog vi en liten rundtur för att uträtta några ärenden i Klintehamn och sen åkte vi ner till hamnen och kikade. Båten som ligger på land nu är den som vår hustomtes son är kapten på och kör till Stora Karlsö med när det är turistsäsong.

Det blir nåt som ALLA män gillar extra mycket för det är synd om Cronis vars fru hamnat på ett vårdhem (mot deras vilja). Så han är ensam hela veckorna och får äta färdiglagad mat. Alltså gjorde jag inte bara "Hermans Låda" utan också "Lime Key Pay" till efterrätt. 

Efter hamnen så blev vi (jag) sugna på att få se lite mer hav så vi åkte ner en liten traktorväg till stranden lite söderut från Klinte.

Jag har hållit på halva dan´ och lagat mat känns det som, men har man en gubbe som är så bussig att han köpte ett 2000-bitars pussel till mig igår så måste man ju göra sig till lite extra. Jag har nämligen tröttnat på korsord som jag roat mig med i ett par år nu. Och ännu bussigare var att han idag snickrade till ett stort bord som han nu ställt på kontoret där det både fanns plats och ljus. För det behöver man ju. Pusslet är på 96 cm x 66 cm - så det tar ju lite plats.....

När man vände sig om på stranden så hade man det här huset precis ovanför sig. Vilket läge och vilket mysigt sommarhus.....

Men över till Elisas fem fredagsfrågor:


  1. Var finns mest skräp hemma hos dig? Beror på vad man menar med skräp. Antingen i mina "sminkskåp" i sovrummet eller i Rolles förvaringshyllor ute i garaget.
  2. Hur många mejl finns i din inkorg? Det är kanske ett 30-tal, jag rensar minst ett par gånger i veckan.
  3. Vad är det äldsta som ligger i din frys? Jag tror jag har lite skinkspad sen förra året kvar, annars är det falukorv. Gillar inte det nämligen..... Nej, nu kom jag på! Det är en liten påse fryst egenodlad chili!!
  4. Vad har du sparat som är trasigt? Massor! Två tröjor t.ex. som bergis är 30 år gamla och både fransiga och har hål - men väldigt bra att ha när man målar eller jobbar i trädgården.....
  5. Vilket rum tar längst tid att städa? Det är förmodligen köket, men eftersom min käre pedantiske gubbe städar, tar undan och plockar i och ur diskmaskin varje dag så lider inte jag av det. *fniss* Nåt annat däremot är alla mina skåp med prydnassaker plus alla böckerna i bokhyllorna - det är jobbigt och tar tid för mig!

Tyvärr har jag inte tid att sitta här längre, ska göra mig iordning lite och sen sätta på ugnen. Sen är förberedelserna klara.....så resten av bilderna jag tog igår kommer förmodligen i morgon.

SUSIE


8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Omtänksam man du har, själv har jag tröttnat på att laga mat, svårt att hitta på... Vi är två, det blir inte full diskmaskin varje dag. Jo, lämpliga trädgårdskläder sparar man ibland, själv har jag gått ner, och förra sommaren tappade jag mina trädgårdsbyxor, skrattade!

BP sa...

Ni är fler som antingen har en robotdammsugare eller en man som städar. Perfekt ju:-)
Det är också jättemånga som har bytt hobby till Pussel. Riktigt inne. La många pussel på 1980-talet, men inte sedan dess.
Sedan är du och jag nästan "unika" - med mindre än tusen mejl i inkorgen alltså. Jag rensar dagligen. Förstår inte hur folk hittar med tusentals mejl i inkorgen.

Bokdamen sa...

Javisst beror det på vad skräp är. Säkert helt olika för olika personer. Din man verkar väldigt omtänksam inte dumt. Mejl har jag mycket av med flera inkorgar men behöver och använder en hel del av de sparade särskilt i jobbet, men rensning kan behövas.

Paula Merio sa...

Men vad är nu Hermans låda? Nu blev jag riktigt nyfiken! Du är snäll du som bjuder på middag till stackaren som inte fick bo med sin fru längre...Usch det är inte roligt att bli gammal! Pussel är inte min grej men jag sitter ju och målar istället. Oavsett vilket man väljer så kan man samtidigt lyssna på en bra bok eller bara koppla av och låta tankarna sväva.Jag glömde nog säga att jag har några trasiga lakan som jag använder till fönsterputs och som trasor. Sminkskåp, det glömde jag, har inget skåp men ett par sminkväskor som borde slängas,. Har inte använt smink på flera år nu...originalet får duga.
Hoppas middagen blir en succé , trevlig helg och kram från pörtet

Mrs Calloway sa...

din man verkar vara en riktig pärla. omtänksam och händig. snällt av er att ta hand om den gode vännen vars hustru satts på hem mot deras vilja. det verkar inte roligt. visst är det bra att ha gamla uttjänta kläder som en inte behöver vara rädd om när en ska gör något smutsigt arbete

Kina sa...

Det ser så fint ut på Gotland. Har bara varit där en gång, och då var det med ett gäng kamratstödjare från skolan där jag jobbade då. Så det blev inte så mycket att vi reste runt. Det är något som jag har kvar att göra!
Hoppas maten blev god och att "gubbarna" blev nöjda! Det tror jag säkert! Ha en god fortsättning på helgen! Kram!

Lena i Wales sa...

Låter härligt med lite socialt liv igen.
Fina bilder från Klintehamn.
Jag rensar ständigt ur min frys, liksom min garderob. Resten av städningen är inte så viktig.
Trevlig helg!

Thalassa sa...

Nu blev jag lite inspirerad. Key Lime Pie tillhör mina favoriter och ”säkra kort”, men nu var det länge sedan. Här är det maken som står för all matlagning men när vi ska ha någon dessert (sällan) faller det på mig. Trevlig helg!