tisdag 2 november 2021

TVÄTTSTUGEPROBLEM

 Vi har haft det ganska stökigt dom sista dagarna. Det började med att mitt i ett tvättprogram slutade vår tvättmaskin att fungera. Proppen till den hade gått...

Vi bytte naturligtvis propp, men samma fel uppstod direkt. Med kontakt med vår gode vän elektrikern så talade han om att det var värmeelementet som sagt upp sig. Det brukar göra det med tiden. Det var dock inte så konstigt, maskinen - en Bosch - hade varit med i över 20 år! Innan vi flyttade hit köpte Rolle den till sin mamma som började tycka att det var jobbigt att behöva gå iväg till områdets tvättstuga. Men tyvärr så dröjde det bara ett par år innan hon blev sjuk och avled. Så när vi var till fastlandet för utrensning av lägenheten och begravning, så tog vi med oss maskinen hem. Vilket visade sig vara mycket klokt!

 

Löven under den brokbladiga tysklönnen skulle Rolle räfsat upp igår i det fina vädret. Tyvärr fick han annat att pyssla med.....

Tvättmaskinen som fanns här var nog från 1989 då huset byggdes och den sa upp sig  3-4 månader senare. Så det var det bara för Rolle att montera in sin ärvda maskin istället. Det här var alltså för 16 år sen och sen dess har den stampat och gått utan problem. För några år sen sa torktumlaren upp sig och vi köpte en ny som alltså stod ovanpå tvättmaskinen. Vi har en liten tvättstuga precis vid ingången till köket, så det var inte mycket plats att flytta den till när vi nu skulle ta bort tvättmaskinen. Dessutom väger ju såna här saker väldans mycket, alltså inget för två numera svaga gamlingar att kånka på. Men efter mycket om och men så hamnade den ovanpå tvättbänken. Sen så skulle vi ut med den gamla maskinen till bilen - hjälp!


Vy från "lilla altanen" på framsidan mot "stenhörnan" och ruinen.

Det hela slutade med att vi fick ringa en granne - Johan, son till vår avlidne vän och hustomte Erik. Han och hans tolvåriga son Karl kom sen över och för dom var det inga som helst problem. Grabben var nästan lika stor som pappan och nästan lika stark, så nu står maskinen i vår skåpbil och Rolle är på väg till återvinningen med den. Sen har Johan lovat att komma och hjälpa oss att få in den nya tvättmaskinen - också en Bosch. Att koppla in den själv är dock inga problem för Rolle.


Vanlig lime från min buske i växthuset samt 72 st (!) Filippinsk lime från den buske jag fick av en gotländsk Facebookvän när han var hem till Gotland.

Sen vidtog mitt jobb - att beställa en ny maskin. Rolle hade varit inne i Hemse under dagen, men nån maskin för omedelbar leverans fanns inte. Dessutom var maskinerna dom kunde ta hem av alldeles för avancerade modeller - och därför dyra. Så vi trodde att vi skulle få åka till Visby och Elgiganten, men när det visade sig att maskinen vi ville ha inte fanns hemma där heller så blev man lite grinig. Vänta 29 dagar på en tvättmaskin, det kan man ju bara inte. Alltså gick jag in på nätet och hittade ett företag som hade samma låga pris som Elgiganten och som levererade till dörren utan fraktkostnad. Perfekt - trodde jag!


Det blev tre burkar med marmelad på ungefär 65 av dom små frukterna och 1 vanlig lime.

Men efter kontakt med det här nätbolaget så kom det fram att det skulle ta c:a 3 veckor innan vi kunde räkna med få maskinen på plats. Alltså var det bara att glömma. Istället gick jag vid femtiden in på MediaMarkt och där hittade jag en Bosch som var billig och dom tog inte heller ut nån fraktkostnad. Den hade dom hemma och kunde leverera omgående! Tog man dessutom och betalade 250:- så skickade dom den jättesnabbt. Vilket vi naturligtvis hoppade på - och i morse kom beskedet att den redan var skickad. Bra för det tar ju lite tid att få hit grejor från fastlandet! Så nu dröjer det nog bara en vecka tills vi har den på plats. Har vi riktigt tur kanske den t.o.m. hinner komma hem till helgen.....

Så tvättproblemet är snart ur världen (hoppas jag)! 


SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag kan rekommendera Enricos Hushållsservice. Han tar hand om den gamla maskinen och kommer samtidigt med en ny och ser till att den blir installerad. Hur smidigt som helst. Kanske inte helt billigt, men man får fin service och den betalar jag gärna för.
Ha en fin onsdag!
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Skönt att det löser sig, tvättmaskin är svårt att klara sig utan en längre tid…
Vilka roliga frågor det var i förra inlägget! Använder också ju alldeles för ofta… och ett ord jag alltid måste tänka en gång extra när jag skall säga det är regissör, måste tänka regi först annars blir det resigör… ;)
Ha det gott!
Kram Gunilla

Lena i Wales sa...

Oh, vad jobbigt med tvättmaskinsproblem. Man är ju så beroende av den.
Bra gjort av dig att få det löst över nätet. Jag är så dålig på att fixa sådant.
Ha det bra!