tisdag 16 november 2021

INSPIRATION (del 5) JULI (del 2)

Just nu är min käre gubbe ute och mäter upp växthusets längd. Vi bestämde oss för att flytta belysningen vi brukar ha i forsytiabusken som blivit för stor och hänga lednätet på långsidan av växthuset. Det blev jättefint - där det inte var stora grupper av lampor som slocknat!

Så nu är han alltså ute och kollar exakt hur långt växthuset är och sen får vi köpa ett nytt nät. Det här gamla kan jag alltid hänga upp nånstans på baksidan. Brukar försöka ha ett nät på varje sida av huset, men det "gör inget" om det råkar bli fler än ett nät/slinga på en sida. *fniss*

Men nu fortsätter jag med dom sista bilderna från juli 2021:


En lilja i rabatten under rosenspaljén vid infarten som har överlevt både angrepp av liljebaggar och torka.


Druvorna i växthuset var klara redan i slutet på juli. Där har vi två stockar och båda bara dignade av klasar.


 Rolle bestämde sig för att ändra på platsen för poolens aggregat (som tidigare var under altanen) och började gräva ut framför gaveln. Därefter la han plattor och så snickrade han till ett litet hus. Allt för att få det lättare med skötseln.

Det manchuriska valnötsträdet växte enormt i sommar, det gillade det varma och torra vädret. Som jämförelse så är piedestalen till vänster om trädet över 2 m högt. Dahliorna som stod i en kruka bredvid poolen på altanen var kanske inte riktigt lika förtjusta.

 

Min födelsedag den 26/7 firades med en misslyckad lunch på en lyxkrog och med inköp av ett par riktigt dyra - men jättesköna - skor.  Att lunchen blev misslyckad berodde på att jag beställde en sallad till lunch, men glömde tala om att den skulle vara utan ruccola. Den bestod därför av över 50% av dom hemska bladen och trots att jag tog bort dom, så smakade det ruccola om resten också!


Här ser man att fjärilarna verkligen uppskattar fjärilsbuskens blommor!


Jag älskar hibiskusens otroligt vackra blå blommor. Har planterat en med vinröda blommor och brokiga blad också, men den ser inte alls likadan ut. 


Så här såg knopparna ut på den vinröda hibiskusen och det blev massor i år. Men blommorna såg inte roligare ut när dom slog ut. Dom var inte större än knopparna, så ynkliga.....


Nu började sensommarens blommor slå ut. Här är det en hortensia som jag faktiskt inte trodde skulle överleva torkan som varit, men den hade massor av blommor på den lilla stammen som överlevt. Alltså fick den vara kvar och jag planterade så småningom en liten buske nedanför den så man inte skulle se det barbenta.....


SUSIE



2 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Vi plockade fram våra nät, ett inte alltför gammalt nät var bara att kassera. Tur att vi har lite tid på oss att skaffa nytt, till advent. Det ger en härlig stämning med ljus och ljusslingor i mörkret. Vilken lyx att få så mycket vindruvor. Ditt valnötsträd är riktigt snyggt. Har provat en Frilandshibiskus men den klarade inte vintern. Tyvärr, tycker de är riktigt fina.
Ha det gott /Marika

MannsGarden sa...

Ja nu är det dags att damma av ljusslingor inför julen. Alltid är det någon som behöver bytas ut så det är bäst att börja i tid.
Ditt manchuriska valnötsträd är så vackert. Vilken fin krona det har. Fjärilsbusken går bra här med och är verkligen en fjärilsmagnet av rang.

Kram , Ulrika