tisdag 23 november 2021

HÖST IGEN!

Igår var det vinter, men idag är det grön gräsmatta, sol och höstväder igen! Men ta några bilder idag har jag inte haft tid med. Alltså får det bli några vinterbilder från igår.....

Anledningen till att jag haft en del att göra beror på att jag fått serva Rolle och en servicekille från Romas antennfirma. Det började med att för några veckor sen så ringde det på dörren och utanför stod en man som talade om att Viasat (som numera heter Allente) hade bytt satellit. Alltså måste vår parabol justeras om. Bra, tyckte vi - då!

Han klättrade upp på taket, justerade om antennen och så gjorde han nåt med boxen inne vid TV´n. På kvällen så började det trassla. Vi fick ingen bild alls på ett antal av kanalerna och på dom andra syntes bilden väldigt sporadiskt. Men...eftersom det blåste kraftigt så antog vi att det berodde på vinden. Det har hänt förr...


Det var väldans irriterande när vi skulle titta på sprintracet på lördagskvällen som föregick Formula Ones huvudrace. Men även när vinden börjat mojna så upptäckte vi att vi missade ungefär hälften. Vi visste dock att resultatet i sprintracet skulle bestämma startordningen i huvudracet, så vi tittade ändå - och vi fick se målgången i alla fall!


Dagen efter så kunde man se nästan alla TV-kanaler, men det var fortfarande en hel del som krånglade lite.  Men framåt kvällen kom alla problem tillbaka - mycket irriterande! Alltså var det bara att kontakta servicemannen i Visby igen som tog hand om sånt här åt Viasat - och han dök upp igen några dagar senare. Då bytte han mottagningshuvud till parabolen, men påpekade att det var höga träd i kohagen som svajade i vinden och störde!


Rolle frågade då om man inte kunde sätta parabolen högre upp på den 3 m höga stången, men det kunde man inte!? Han trodde dock att bytet av mottagningshuvudet skulle hjälpa - vilket det inte gjorde. Alla problem kvarstod trots att det inte blåste nåt alls längre. Så Rolle ringde honom igen och då sa han att han skulle komma tillbaka veckan efter.
På torsdagskvällen började vi misströsta, nu var det bara en enda dag kvar på veckan och han hade inte hört av sig. så Rolle ringde för att höra om han verkligen skulle komma dagen efter, vilket han naturligtvis INTE skulle göra!? Han hade så mycket att göra så han kunde inte dyka upp förrän tidigaste om tre veckor!! 
Varför hade han inte hört av sig till oss när han upptäckte att han inte kunde komma!? Det hade han inget svar på så Rolle bad honom mer eller mindre att flyga. Sen kontaktade Rolle den firma i Roma som satt upp parabolen för 18 år sen när vi flyttade hit.
Idag kom den killen hit, lyssnade på alla våra problem - klättrade upp på taket och flyttade upp parabolen. Sen var han inne och kollade och dom värdena som tidigare visat att vi hade väldigt dålig mottagning, visade nu att vi har riktigt bra. Så nu fungerar alla kanaler perfekt! Men...han påpekade att om det blåste så kunde grenarna till en hög tall - i kohagen naturligtvis - kanske svaja lite och störa mottagningen. Dessutom tyckte han att vi kanske skulle sätta dit en mindre parabol som inte kommer vara så vindkänslig som vår jättestora - som nog är 30-35 år. Vi behöver inte så stor nu när vi bor här på landet.....

Sen åkte min käre lilla gubbe och handlade i Hemse och då köpte han två blå hyacinter till mig så dagen slutade riktigt bra. Han vet att jag älskar hyacinter!

SUSIE

2 kommentarer:

Paula Merio sa...

Men oh, vilket härligt slut på eländesdagen! Jag ska också köpa mig hyacinter, de är så vackra och doftar så gott och tar inte upp så mycket utrymme bland krukväxter och ljusstakar i fönstren...
Men den där första snubben honom ger jag bottenbetyg. Jag tycker ni ska meddela Viasat att han inte är kapabel att jobba åt dem!
Det kommer nog att svaja i kohagen i vinter, ni bor ju dessutom på en ö! Jag kan ibland också få störningar på teven. Vi har bara ett vanligt vägguttag, inga paraboler, fast det har vissa grannar skaffat. Inte har hyresvärden valt fiber heller till fastigheten. Men jag har ju en router till datorn och kan via det mobila nätet ta hem olika kanaler utöver de fyra vanliga. Jag har valt att prenumerera på Viasat för att få vintersporterna.
Hoppas lugnet har återvänt och allt fungerar som det ska. Och vintern kan du skicka över hit, tack!
Kram

Lena i Wales sa...

Roligt att få se lite snöbilder från Gotland.
Jag fick uppleva lite, lite snö i Uppsala förra veckan, så pass mycket att marken var vit i alla fall.
Det är så mycket teknik idag att jag känner att: alltid är det något som strular. Gillar inte teknik och speciellt inte när det inte funkar😉.
Jag älskar också hyacinter, doftar gott och är vackra.
Fredagskramar!