fredag 19 november 2021

FEM FRÅGOR - och svar!

 Har legat vaken sen 4-tiden och känner mig därför inte så glad. Vet vad som väntar!

Det är så konstigt, men när jag inte sovit ordentligt en hel natt så får jag otroligt ont av mitt diskbråck dagen efter. Det måste bero på att jag då inte ligger still utan istället vrider och vänder mig hela tiden. Men jag vägrar att stoppa i mig sömntabletter varje natt. Visserligen bara en halv insomningstablett, men ändå. Har jobbat på apotek en gång i tiden och då lärde jag mig att det gör man bara inte.....

Det är extra trist att jag ska vara vissen idag eftersom det är perfekt väder för en liten utflykt till havet och att det också är Formula One-träningar idag. När jag är trött så spelar det inte nån roll att jag älskar racing, jag somnar direkt när jag tittar på TV. Och tar jag en Alvedon för värken så sover jag otroligt gott - alltså på dagen!
ELISAS FEM FRÅGOR
  1. Vad är något du kommit över? Att jag inte längre orkar göra nåt avancerat i trädgården. Nu får den vara som den har blivit. Fast jag kanske orkar ta bort en del jag tröttnat på och istället sätta dit nåt annat.
  2. Vad har du precis avklarat? Har ringt till VC och begärt bli uppringd för att boka in vår 3:e vaccination mot corona samt få en influensaspruta samtidigt. Dom ska ringa tillbaka 13.30.
  3. När gjorde du senast ett avsteg? Har precis gjort iordning frukost åt oss båda, normalt gör Rolle det så det är ett stort avsteg. Men han som normalt går upp jättetidigt sover fortfarande (kl är åtta), för det blev sent igår. 
  4. Vad har du på gång? Ska kolla runt på nätet om jag kan hitta ett par Phillips eltandborstar (behöver byta ut våra gamla) samt ett nytt grillgaller till vår Weber-grill. Det är ju Black Friday, så man kanske kan hitta nåt till bra pris.....
  5. När läste du senast en vägbeskrivning? Kommer faktiskt inte ihåg, men det måste ha varit när vi var på fastlandet 2019. Här på Gotland hittar jag nu så pass bra att jag inte behöver titta på en karta eller läsa en beskrivning. Är det en speciell adress går det bra med att bara få den muntligt. Fast jag älskar att läsa kartor.....
Trevlig helg!
SUSIE11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

tråkigt när sömnen krånglar, viktigt att gå ut en kvart i den gråa världen, lite dagsljus ändå, bra för sömnen. Det blir tredje vaccin men inte bestämt när, har inget som står på köplista, utom lampor ute, slocknat utanför garaget, sona som släcks automatiskt vid dagsljus, trevlig helg!

Ingrid sa...

Så roligt att läsa dina svar på de Fem frågorna! Få se om jag tar tag i dem jag också? Jag har inte varit med på några veckor.
Öskar dig en skön fredag!
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Dessa frågor är roliga, tycker jag. Kul att läsa dina svar!
Sömnen är viktig. Jag har kommit på ett sätt om jag vaknar mitt i natten. Jag går upp och dricker lite vatten, sen byter jag kudde och kommer till ro.
Trevlig fredag! Kram

Lillian "sognafaret" sa...

Viktig med noe å se fram til. God helg.

Kina sa...

Det är jobbigt när man inte kan sova på natten. Och lägger man sig på dagen då, så kanske man inte kan sova nästa natt heller. Men nu fick du ju chans att bjuda "gubben" på frukost.
Här hör dom av sig när man ska få sin tredje spruta, så det hoppas jag dom gör snart. Tänkte ta vanliga influensaspruta samtidigt.
Din trädgård verkar väldigt välskött och fin, så det är bara att njuta av den, och dra upp ett och annat ogräs när du orkar.
Ha en riktigt fin helg! Kram!

Mrs Calloway sa...

jag tror att du kommer att göra en hel del i din fina trädgård i alla fall. sömnen är ett problem när den inte fungerar. tror att det är hälsosammare med en halv sömntablett än att ligga vaken natt efter natt

Paula Merio sa...

Hej Susie! Så trist att du har problem med sömnen! Jag tror att jag aldrig tagit sömnmedel...sover oftast mycket gott, men det är jobbigare när man har ont, och det drabbar också mig. Då tar jag hellre en whiskypinne o sussar sött..
Jag fick bägge sprutorna idag, så enkelt och så bra. Nu hoppas jag slippa biverkningar på influensasprutan som jag aldrig tagit förut och kompisarna har råkat illa ut av.
Hoppas du kan njuta av trädgården i sommar nu då allt grovjobb faktiskt är gjort!
Kramen

Bokdamen sa...

Så bra att det går att ta båda sprutorna samtidigt, visste inte det, en lär sig så länge en lever. En släkting hade hört annat men kanske beror på vaccinsorten. Sömnen är min akilleshäl, inte roligt. tar hellre något än ligger vaken, försöker dock variera och härda ut ibland, men ingen höjdare när en ska jobba att känna sig som en zombie.

BP sa...

Andra bilden är fantastiskt fin med sina toner av lila och rosa.
Jag tar faktiskt en halv insomningstablett varje kväll. Har spinal stenos, och jag unnar mig "lyxen" att kunna sova en hel natt. Ja, inte går jag upp klockan 8 heller för den delen;-)
Det är många som "dubblerar" vaccinen just nu. Läste på en blogg att man måste ha sju dagar mellan C-19 och vaccin mot influensa. Ja, vem ska man tro på...

Susie på Stjärnarve... sa...

Ibland blir man lite trött på alla dessa "förståsigpåare" som skriver en massa skit på nätet. Jag är av erfarenhet otroligt misstänksam när jag läser nåt, tror aldrig på det direkt utan kollar upp sakerna på seriösa ställen. Just nu är det ett skräckscenario om det här med kombovaccinationer som sprids. Men även att man kan få en massa sjukdomar bl.a. corona (!) av vaccinationen, men där verkar det som om att folk börjar förstå att det är skitsnack.....
KRAM/Susie

it_is/Anette sa...

Vackra bilder. Ja man får passa på att leta upp saker man behöver nu under Black friday - även om det är en hel vecka :) Ha en fin söndag.