fredag 15 oktober 2021

5 FREDAGSFRÅGOR & PARKEN

Ett riktigt grått och trist väder är det idag, men det är ganska varmt. Det är - eller ska bli iaf - runt 12 grader och jämfört med gårdagen när man vaknade till 3 grader så känns det riktigt skönt..... 


På bilden syns det vi kallar "parken" med en bit av ruinen till vänster och längst bort taket till närmaste grannens lada - samt dom extremt höga träden (för att vara på Gotland) i kohagen.

Synd bara att man inte kan gå ut i trädgården och göra lite nytta, det är alldeles för blött. Så räfsa upp löv, klippa gräs eller ta rätt efter avverkaren är inte att tänka på. Inte för att det är mycket att ta hand om i parken, trädavverkaren gjorde ett ordentligt och bra jobb. Men några småkvistar och löv blir det ju alltid kvar. Så istället ska jag ägna mig åt att besvara fredagsfrågorna samt att lägga ut bilderna jag tog igår efter det att allt var klart i parken.


Så här lite är det nu kvar av hasseln. Jätteskönt! 

Till vänster syns en buskros med ett blått band som Rolle satt på  för att hålla den upprätt samt bakom den en bollpil som jag själv dragit upp. Den beskar vi själva för ett tag sen. I mitten den "lilla" amerikanska linden som också börjar bli lite stor!

Fotat från andra sidan så ser man hur bra det blev!

  1. Vad står på agendan idag? Eftersom min elvisp sa upp sig igår - efter över 30 år - så ska jag följa med Rolle när han åker in till Hemse och se om jag kan hitta nån ny lika bra.
  2. Vad har du fått boka om i veckan? Har inte haft nåt alls inbokat...
  3. Vad vill du stryka i helgen? Ja, inte är det att stryka kläder iaf. * fniss* Det är nämligen nåt jag hatar och därför är dålig på!
  4. Vad har du på planeringsstadiet? Det enda jag vet är att jag ska koka dillkött på fläskkött, kalv får man ju inte tag på och får/lamm äter vi inte...
  5. Hur planerad är du vanligtvis? Dom sista åren har jag börjat låta dagarna och veckorna bara komma utan att planera nåt alls. Tillhör att vara pensionär antagligen. Men...ska jag göra nåt viktigt som att resa på semester, åka till vänner på fastlandet osv. då är allt minutiöst planerat...

Här stod tidigare den jättestora granen! Nu ser man linden samt vildapeln ordentligt...

Måste faktiskt berömma vår "trädavverkare". Han kom den veckan han hade sagt. Han ringde dagen innan som vi bett om. H
an kom tidigt dagen efter och gjorde sen jobbet helt klart - och på sättet vi hade bett om. Dessutom, väldans viktigt, han tog bort allt han sågat ner och körde bott. Helt fantastiskt skönt!


Ny vy mot vägen.....

Det som ser ut som en grop efter granen är jord avverkaren har lagt över hålet som blev. Det kommer snabbt att växa igen. Jag hoppas att dom små vårlökar (vintergäck, snödroppar m.m. ) jag under åren satt under granen nu ges möjlighet att växa upp. Tidigare var det så att dom blommade ett år, sen försvann dom. Får dom nu nya möjligheter till sol och ljus kanske dom kommer tillbaka. Är dom borta helt så ska jag sätta nya nästa år!

                     SUSIE             


 

12 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag brukar också göra dillkött på fläskkött. det blir jättegott. så skönt att ha fått ordning på träd och buskar. jag kan tycka att det är ganska roligt att stryka. om en har något bra att lyssna på i alla fall

Hanneles bokparadis sa...

Dillkött som är så gott, kul med de gamla maskiner som håller länge, så är det inte alltid idag, själv går jag på färgen...

Klimakteriehäxan sa...

Här en till som avskyr att stryka och som älskar dillkött! Men lamm ska du väl inte välja bort, det som är så gott!

Kina sa...

30 år, ja då hade den väl verkligen gjort sitt! Jag tänker bra när jag stryker, också ogillar skrynkliga kläder mot kroppen. Så bra det blev i eran trädgård. En del kan verkligen kalla sig fackmän! Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Det blev ju jättebra. Kram och ha en skön helg. Vi har ömsom regn och ömsom sol.
Boel

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Visst är det bra med folk som kommer när dom ska och dessutom gör ett fantastiskt bra jobb, precis det man begärt dessutom.
Dillkött ... hur länge sedan är det inte jag åt det. Blev väldigt sugen får jag säga. Här blir det Fish & Chips!
Här har det regnat en del idag också men det jobbiga är blåsten.

Kram Anita

Robert W sa...

Jag har nog inte ätit dillkött sen jag gick i skolan. Det beror på att skolans dillkött var slemmigt och äckligt. Skulle säkert kunna vara gott om det är vällagat. Jag tror att skolbespisningarna har förstört mycket.

Scylla sa...

Åh, det var evigheter sedan jag åt dillkött. Gud vad gott!

BP sa...

Din trädgård är så stor att den faktiskt kan kallas park. Parker verkar vara inne. Vår innergård har också uppgraderats till park...
Vi är rätt lika här. Vi stryker inte tvätt och vi är spontana. Det sistnämnda har jag faktiskt alltid varit, även när jag fortfarande jobbade.
Sedan är jag aningen förvånad över att ni inte äter lammkött. Jag menar ni bor ju på Gotland... Åt dillkött häromveckan faktiskt. Min lokala ICA hade "hemlagad dillkött", så jag köpte två portioner. Det var jättegott och gjort på kalv.

Bokdamen sa...

Intressant att läsa dina svar. Jag gillar struktur och planerar lite lagom privat. Men det blir mycket mindre än på jobbet där allt står och faller med utan planering. Härliga bilder! Trevlig helg!

it_is/Anette sa...

Ohh dillkött var det längesedan jag åt, det är ju så gott.
Härliga bilder.

Paula Merio sa...

Gillar det mesta i matväg men inte dillkött, det är nog ättikan jag inte tycker om, även om jag tycker om syrliga sallader o så. Köttet spelar väl mindre roll, det är ju ändå såsen som är det viktiga! Jag förstår att du gärna vill komma igång med höstsysslorna, vi fick 10 mm regn igår så det är blött här också, delar av åkern ligger nästan under vatten och ån har blivit dubbelt så bred och inkräktar på fårhagen.
Ha nu en skön helg, poolen är väl tömd förstår jag så några bad är inte aktuella?
Kram från pörtet